Leopardmönstrat!

Image Hosted by ImageShack.us

Jag har aldrig varit riktigt in to leopardmönster, inte ens när det var trendigt. Men, jag vet att många som läser min blogg fortfarande älskar mönstret, så därför gjorde jag det här kollaget med leopardmönstrade beachsaker - just for you!

Baddräkt: Baddräkten är det trendigaste du kan bada i i år, och om du föredrar leopardmönstrat så har Guess en lite annorlunda modell.
Mörk bikini: H&M är billigt och bra, för 98:- delen får du den här, faktiskt ganska snygga, leopardbikinin. Speciellt snyggt till solbränna.
Ljus bikini: Guess gillar leopardmönstrat! Ännu ett badplagg, här en halterneck bikini.
Solisar: Dolce & Gabbana gillar också leopard, här ett par solglasögon med breda bågar.
Bronzingpuder: Märket Cherriflip har ett coolt bronzingpuder, Safari Mineral Bronzer, som jag inte skulle ha något emot att ha i min Marimekko-necessär. 349:- hos Eleven.se.
Lipbalm: Ballmania Lipbalm är, just som namnet säger, lipbalm i en boll. Finns i flera olika mönster (till exempel zebrarandigt för en djurmönsterjunkie), här i leopardmönstrade Miss Kitty. Säljs på nyöppnate webshopen satine.se, och kostar 69:-.

That's about it, nu ska jag till majbrasan (yes, blev mer eller mindre tvingad till att äta middag med mammas arbetskompis plus familj. Ett av barnen är sex, det andra två månader. Kul. Not.) och träffa S, L, J och kanske E om hon inte är i Bromma. Over and out!

Och snälla, glöm inte att hjälpa mig upp ur min beslutsångest, hjälp mig att välja vilken klänning jag ska behålla.

I valet och kvalet

Jag och E hade jätteroligt igår, lagade hur god mat som helst (Rigatoni al dente med prosciutto och mozzarella- och parmesansås!) Sen gjorde vi lite drinkar, åt glass, godis och kollade på film. Sen somnade vi, och sov tills en halvt hysterisk E väckte mig och sa att hon var helt säker på att hon hört steg i trappan. "Det var säkert bara elementen, eller kylskåpet eller vad som helst" svarar en halvsovande jag. Men E är säker på att någon gick i trappan, och jag känner hur paniken börjar komma krypande. Jag blir typ paralyserad medan E tar en sax och går ner på nedervåningen. Vi kollar runt överallt, men hittar, of course, ingen. Vi ramlar ihop i en hög på mattan, och gör sen te (rabarber&grädde hette smaken, hur gott som helst!) Sen är vi för.. vakna för att kunna sova, och börjar kolla på film istället, och somnar vid fyra. Åt frukost vid ett och åkte in till stan. Hittade hur många fina klänningar som helst på BikBok (var tvungen att kolla efter skolavslutningsklänning där, eftersom att min älskling inte fanns på någon Gina Tricot i typ hela stan) och ville köpa allihopa. Det slutade med två. Fast jag kan bara behålla en. Men, frågan är, vilken? Nu får ni hjälpa mig, för jag vet verkligen inte vilken jag ska behålla. I trust you! :D

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Hjälp mig ur min beslutsångest! Vilken ska jag behålla? Den blommiga klänningen med smock och avtagbara axelband eller den vita med rosa band baktill och avtagbara axelband (yes, den också)?

Nu ska jag gå och lägga mig snart, är så grymt trött. Rekommenderar inte att somna klockan fyra, vakna klockan elva och sen vara i stan hela dagen. Och, ett tips på vägen, klä er inte som Britney imorgon ;)

- 32 skoldagar kvar till sommarlovet!

Dagens outfit

Nu är det bråttom, bråttom, bråttom, men en snabb och ganska tråkig dagens outfit (skriftlig, ni får använda er fantasi) hinner jag med:

Tee: Grå, tunn med tryck, lånad av E
Jeans: Jättegamla och mellanljusa, Crocker
Strumpor:
Ballerinaskostrumpor (haha, långt ord?) i nylon, H&M
Skor: Svarta ballerinas, H&M
Väska:
Svart väska i samma material som skorna, Wedins
Frisyr:
Flätor
Smink: Concealer, E. Funkhouser, kajalpenna, E. Funkhouser, mascara, Kanebo, lipbalm, Rosebud, rouge, E. Funkhouser (mycket Eddie Funkhouser idag..) Allt applicerat på ett galet fräknigt ansikte (jag hatar att mina fräknar poppar upp så fort minsta lilla solstråle kommer på dem. Det är synd om mig!) 

Nu har jag ännu mera bråttom än vad jag hade innan! Återkommer senare. Ha en bra dag!

Dagens, morgondagens, och lite till

Eftermiddagen har inte varit så speciell, men väry mysig! Jag och M gick hem till mig och blev muy sugna på kladdkaka. Vi bakade en. Den var god. För god. Vi åt upp hela kakan på typ en timma (ute i solen på gräsmattan) och mådde skitilla sen och bara låg och pratade i tre timmar. Sen åt jag middag, sen kom E hit och så har vi fixat med iPods, lyssnat på musik, skrattat, skrattat, skrattat och bara varit :) Skönt det också ibland!



Helgen har omplanerats typ tre gånger. Först skulle jag och E sova hemma hos mig (mamma och pappa på fest, sovar hos mormor och morfar, lillebror också, så jag har hela huset för mig själv :D Men nej, ingen hemmafest ffs!) och så skulle vi bara ha mysigt, kolla på film, äta onyttigt och så. Inte dricka någonting. Okej, kanske lite, men inte så mycket så att man ligger och spyr liksom (haha, S, känn dig träffad ;)) Men sen skulle visst S ha motsatsen till en mysig hemmakväll (tror ni förstår vad jag menar ;)), och då ville vi hellre gå dit än att bara stanna hemma. Men, the big problem, E's föräldrar. De förbjöd henne att gå dit, och visst, vi kan gå dit ändå, men eftersom att jag och E bor så pass nära varandra som vi gör, så skulle hennes föräldrar lätt bara kunna komma förbi, ringa på och se att vi inte är där, och så får E utegångsförbud i tio år.. get it? Så, det blir film hemma hos mig ändå, men vafan, det är mysigt det också! :) Dessutom blir det stan imorgon. Men nu, sängen (ska upp tidigt imorgon, måste komma in till stan innan allt folk kommer)


Update: Nu, 00:39, sitter jag fortfarande här. Hallå, jag skulle ju gå och lägga mig!

Potentiella skolavslutningsklänningar

Jag är av den typen som alltid köper ny klänning (eller byxor eller whatever jag har på mig) och oftast nya skor Image Hosted by ImageShack.usockså till varje skolavslutning. Det har alltid varit så liksom. I år är jag på jakt efter en söt, vit klänning. Har kollat lite på Gina Tricots hemsida, och hittat en del söta, enkla saker som jag mer än gärna skulle sätta på mig på avslutningen om de är lika fina i verkligheten som på bild (vilket de tyvärr sällan är..) Har också funderat lite på att köpa den här också, fast i vitt eller rött. Ska ju till stan imorgon, så jag får se om det blir något köp. Har någon något annat tips på söta, enkla, vita klänningar? Och vad har man för skor och accessoarer till en enkel, vit klänning? Hjälp mig alla fashionjunkies därute! :)

Dagens!

Idag blev jag lite inspirerad av Cassandras outfit, och satte på mig leggings och jeanskjol själv. Jag har inte haft Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.uskjol i skolan sen typ ettan-tvåan om jag inte har helt fel. Klänning, shorts, capribyxor, jeans och långbyxor har jag haft, men inte kjol. Känner mig obekväm i kjol. Vet inte varför. Men, idag blev det i alla fall svarta leggings, jeanskjol, svarta ballerinor, svart väska och en tunn tee. Idag har jag också dansat, fått min hett efterlängtade, svarta, vattenfasta kajalpenna (Eye Defining Pencil som det så fint stod på förpackningen) från E. Funkhouser (170:- kanske är på gränsen för vad man vill betala för en kajalpenna, men den verkade så bra att jag slog till), och fått (okej då, lån på obestämd tid) en tee av E som var för liten för henne. Tycker jättemycket om den (är mycket finare i verkligheten), så tack! Har också sprungit en halv mil på gympan idag, och då har jag verkligen sprungit (joggat då, men same shit), inte gått någonting, utan sprungit hela vägen, med supervältränade E bredvid mig (ni kan ju gissa vem som fick mig att inte stanna..) Så himla jobbigt det var! Och varmt var det ute också. Gud, blir trött bara av att tänka på det.. ;) Nu ska jag fortsätta min kväll i sällskap med de här små vännerna. Over and out!

Glöm inte att tipsa mig om era favoritmascaror!

Dagens önskeoutfit

Image Hosted by ImageShack.us

Om jag skulle få välja en outfit idag skulle jag valt den här. Somrigt, flickigt och sött.

Klänning: Den svarta bomullsklänningen från Topshop med knappar och knyt i midjan är söt som få. Ser dessutom väldigt bekväm och sval ut - perfekt på sommaren alltså!
Skor: Svarta ballerinor från ballerinashopparnas ballerinashop, prettyballerinas.com.
Solglasögon: Min hett åtrådda Dior Glossy. Jag vill ha!
Nagellack: Essie it is! Den naturligt ljusrosa nyansen Mademoiselle är älskad av både Britney Spears, Jennifer Garner, Katie Holmes och Mischa Barton!
Lipbalm: Underbart doftande, glänsande och ljusrosa Rosebud Strawberry Lipbalm är helt fantastiskt. Min favorit! Finns att köpa på flera olika internetshoppar, och i flera fysiska butiker, till exempel C/O Stockholm!

Nu - Top Model! (och jag har av misstag fått reda på vem som kommer vinna.. buhu)

Vilken är din favoritmascara?

Image Hosted by ImageShack.us

Det börjar bli dags för ett nytt mascaraköp. Jag har använt Lash Architect och Kanebo 38°C hur länge som helst nu, och jag vill prova något nytt. Något som gör mina korta fransar så böljande kändislånga som det bara går. Men jag vet inte vilken jag ska köpa. Har funderat på den nya Volume Shocking Exact Brush, men jag vet inte riktigt. Reklam kan man ju verkligen aldrig lita på, så därför frågar jag er istället: Vilken är er favoritmascara? Motivera gärna!

A pair of Wayfarers

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Man kan hitta mycket i ett handskfack. Till exempel ett par Ray Ban Wayfarers från början av 90-talet som min moder hade på sig i sina unga år. Tror inte någon har missat hur "moderna"  the Wayfarers är just nu, både kändisar (till exempel Mischa Barton, Rachel Bilson och Mary-Kate Olsen) och vanliga, dödliga fashionistas vallfärdatrtill affärer som säljer de klassiska solisarna. Som egentligen inte är speciellt snygga. På någon. Så, som jag sa i ett tidigare inlägg "några Wayfarers kommer ni i alla fall inte hitta på min näsa i vår". Och det stämmer fortfarande, trots att jag hittat ett par. Gratis. Skulle mycket hellre sätta ett par Dior Glossy på mina näsa i sommar. Men, om jag nu skulle ändra mig, så har jag äkta vara som ligger och väntar på mig på mitt skrivbord. Precis bredvid datorn här. Vad tycker ni om Wayfarers? Är de snygga, fula, helt okej..?

En hel del vardagligt snack

Image Hosted by ImageShack.us
För ett par dagar sen var Jehovas Vittnen är och ville ha en liten "pratstund" med oss. När vi sa att vi inte var intresserade (vi är totalt oreligiösa, vi går bara i kyrkan på bröllop, dop och begravningar) så lämnade de en broschyr som beskrev hur man skulle få ett lyckligt familjeliv. Bland annat skulle "hustrun bidra till familjens lycka genom att hjälpa sin man att fullgöra sitt tunga ansvar. Gud gav mannen hustrun i syfte att hon skulle vara en hjälpare åt honom, som ett komplement till honom." Ofeministiskt, någon?

Idag har jag inte gjort så mycket, har gjort någon grej i Papier Maché med M på tematiden och halvsovit mig igenom en spanskalektion som bestod av Posessiva och Demonstrativa pronomen och fått tillbaka en del arbeten (Mvg på filmanalysen, engelskauppsatsen, engelskaföredraget och CV:n, och VG på min muntliga anslagsanalys. Woh!), legat och solat ute på gräsmattan med L & M, och åkt till Brommaplan och köpt jordgubbar med E & M. Nyss åt jag fruktsallad och läste en kallelse från tandläkaren. Klockan 08:05. En torsdag. Meaning no sovmorgon. Buhu. Fast iofs, imorgon får vi sovmorgon till nio fast vi egentligen börjar åtta, lärarna skulle på någon utbildning. Och så missar jag och E både engelskan och den dödligt tråkiga livskunskapen, eftersom att vi lovat att hjälpa till att måla en Carl von Linné i naturlig storlek till en utställning till biblioteket.

Min bildlärare: Elin och Malin, kulle ni kunna hjälpa till att måla klart det här? Annars hinner vi inte lämna in det till utställningen börjar. Det vore jättesnällt!
Jag och E: Hmm...
Min bildlärare: Men då kommer ni förstås att missa engelskan och livskunskapen imorgon.
Jag och E: Vi kan hjälpa till, absolut! Det går jättebra!

Haha, vad gör man inte för att missa ett par lektioner? Ikväll House och engelskaläxan som måste vara färdig imorgon (skjutit upp det för länge nu. Varför gör jag alltid det?) Over and out.

Vi vann!

Vi vann tävlingen! God vad glada vi blev, även om det här bara var en tävling inom Stockholmsdistriktet så känns det ändå hur bra som helst att vi vann! Stockholm är ju faktiskt ganska stort ;) Så nu har vi gått vidare till den riksomfattande finalen som kommer vara uppe i Norrland i augusti. Ska bli så roligt! Vet inte om vi har så stor chans att vinna då, det är ju trots allt de bästa från hela landet som är med och tävlar, men alla har ju en chans.. ;)

En del av oss sov kvar efter tävlingen, bland andra jag och M som var way too tired för att åka hem. Fast tröttheten försvann sen, för vi har haft så sjukt roligt hela helgen. Är helt slut nu (efter typ tre timmars sömn), men glad. Ikväll är det träning (jag ska dit, hur trött jag än är) och så måste jag göra massor med läxor. Imorgon är det ju skola igen efter tre veckor (två veckor prao, en vecka lov.) Kommer nog gå bra. Kanske. Inte. Nu ska jag byta om till mina hemmamyskläder (=så fula att jag aldrig ens skulle tänka tanken att gå utanför dörren med dem på mig) och börja med läxorna. Kanske kommer E hit sen också. Hoppas ni också har haft en bra helg :) Over and out!


(Tors)dagens köp!

I torsdags fick jag äntligen min efterlängtade concealer från E.Funkhouser. Köpte nyansen Fair, och den är Image Hosted by ImageShack.usverkligen helt perfekt för alla oss som är så bleka att den ljusaste foundationnyansen sällan passar. Concealern är som sagt tredelad, det vill säga att en är med blå pigment i (att använda för att tona ner röda partier), en är med röda pigment i (att använda på mörka partier som till exempel ringar under ögonen) och den sista är en lite mörkare Eye Makeup Base, som man använder för att få ögonskuggan att hålla bättre, och eftersom att den är mörkare så rekommenderas det också att använda den på sommaren när man fått lite färg. Jag har inte hunnit testa så mycket än, men so far so good. Det är verkligen bra kvalitet på Funkhousers grejer, allt jag testat hittills är otroligt bra! Test på både rouge, ögonskugga och concealer kommer om någon vecka :) Eyelinern kommer jag inte få på jättelänge (ögonskuggan=kompensation) eftersom att det är något fabriksfel. Buhu! Känner mig lite (observera ordet lite) lugnare nu, har packat allting, sminkat mig, fixat håret och naglarna, och sitter bara och väntar nu. Nervous. Som fan.

Stress, stress, stress

Om en timme ska jag åka till tävlingen. Jag är så nervös, och så stressad. Kläder ska packas ner, naglar ska fixas, hår ska torkas, ansikte ska sminkas, necessär ska packas, mobil ska laddas, lunch ska ätas.. and so on i evigheter. Och så sitter jag här och bloggar - great! Nej, nu måste jag skynda mig. Skynda. Snabbt. Och femtiofem minuter åker jag. Känns lite bättre nu efter ett tio minuter långt samtal med Stephanie, som på något sätt alltid lyckas muntra upp och lugna ner mig. Wish me luck ;)

Out and about

Satt i soffan, på bästa Top Model-humör, när L&S ringde på dörren, satte på mig skorna (tryckte kanske är ett mer rättvist uttryck) och bar ut mig genom dörren, sen gick vi runt ett tag ute, träffade Jack och Mattias, och gick runt lite till. Konstigt att man kan ha så kul genom att bara gå omkring ;) Sen gick vi hem till Jack, där S&L ska sova. Jag var för trött för att sova kvar, hade inte någon direkt lust heller, och kom hem runt halv elva (efter ett mobilsamtal från mi madre som inte var så glad.) Roligt var det iaf. Idag ska jag praoa, as usual, och sen blir det en tre timmar lång extraträning inför tävlingen på lördag. Kan bli kul. Kan bli jobbigt. Nu ska måste jag åka.

Det hänger på håret

Image Hosted by ImageShack.us
Vet att kollaget inte är det vackraste, men hav förbarmande, det gjordes för fyra månader sen.

Jag måste seriöst vara den tråkigaste personen i norra Europa när det kommer till hår och frisyrer i största allmänhet. När jag var yngre var det lugg som gällde, tills jag sparade ut den någon gång i trean-fyran. Sen hade jag kort hår ett tag, sen rakt hår med mittbena, ingen frisyr, ingen uppklippning bara rakt, tråkigt och blont. Sen gjorde jag ett ryck i sexan-sjuan och klippte upp håret och hade snedbena, och det men that's it. Jag har det fortfarande. Jag har aldrig färgat håret, aldrig tonat det, aldrig gjort slingor, aldrig haft riktigt kort hår eller någonting. Men nu ska det bli ändring (om jag inte fegar ur som vanligt.) Men jag behöver hjälp. E är den enda som har satt sig in i mitt hår, och hon tycker jag ska tunna ur det (kommer få lockigt hår då, just nu har jag bara som på bilden eftersom att mitt hår är för tjockt och tungt för att håret ska orka locka sig), men jag tycker om tjockt hår. Tror jag. Gud, det är så svårt. Så nu ber jag på mina bara (okej då, jeansklädda) knän till er där ute, hur ska jag klippa mig? Har ingen aning om vad som är trendigt och vad som är big nono just nu när det gäller frisyrer, och det här med färgning har jag verkligen ingen koll på. Bilderna ovan är från när jag klippte mig förrförra gången, men believe me, det ser likadant ut nu.

Trodde jag ja..

Idag skulle jag få hem mina efterlängade E.Funkhouserprodukter. Ett rouge, en vattenfast kajal och en tredelad concealer (en med blå pigment, en med röda pigment och en eye makeup base.) Trodde jag ja. Hon som jag köpte sminket av hade glömt concealern hemma, så den ska jag få på torsdag, och kajalpennan hade tillfälligt slutat tillverkats eftersom att det var något produktionsfel på fabriken over there. Men rouget fick jag hem i alla fall (I nyansen Camp, ser helt hemsk ut i förpackningen, men är jättefin på) och som kompensation för förseningen av kajalpennan så fick jag en ögonskugga till, som egentligen kostar 250:-! Snacka om att jag blev glad :) Ögonskuggan var i nyansen Ravishing, mörkbrun med lite skimmer i. Är lite mer rödbrun och skimrande än vad det ser ut på bilden, men det går ju inte att få färgerna att se exakt likadana ut på kort som i verkligheten.

Image Hosted by ImageShack.us

Idag har jag praoat (ville så gärna vara ute när det var så skönt, så jag har typ sopat utanför kontoret hela dagen, haha), tränat med J, pratat lääänge med M i telefon och så hade jag tänkt att ringa och boka en klipptid, men jag glömde bort det, och det kanske är lite sent nu ;) I helgen ska jag tävlingsdansa, ska bli jätteroligt! Kommer åka dit på lördag morgon och komma hem på söndag eftermiddag. Ser fram emot det så himla mycket, vi kommer ha så kul! Nu ska jag sova, måste upp tidigt imorgon. Godnatt :)


Allting slår ut nu, alla buskar, alla träd och alla blommor. Sommar! Bilderna är från i söndags, till vänster en hyacint och till höger en syrenbuske. Gud, jag har typ bilder på växter varje dag ;)

Dagens önskeoutfit & en antagen utmaning

Image Hosted by ImageShack.us

Den här outfiten skulle jag gärna ha på mig när jag ägnar mig åt dagens huvudaktivitet - solning på baksidan. Shorts, slapp tee och världens bästa Dior Glossy (jag är så kär att jag nästan snuddat vid tanken på att köpa ett par) - kan det bli bekvämare? Det här är också resultatet av en antagen utmaning från Linda.

Shorts: Snyggt, svart och billigt från H&M. Inte omöjligt att det blir ett köp.
Nagellack: För att neonrosa är så snyggt! OPI's Koala Bear-y står höt på min önskelista.
Tee: Snyggt, slappt och miljövänligt från älskade Katharine E Hamnett.
Lipgloss: Mjukgörande och vitaminberikat gloss från Smashbox/Blush i den knallrosa nyansen Lit.
Ballerinor: Quiltat från Scoop/Net-A-Porter
Solglasögon: Underbara, svarta Dior Glossy. Åh vad jag vill ha!

Improduktivt och somrigt



My god vad varmt det har varit ute idag! E var tvungen att träna på eftermiddagen, så vi åkte hem från Vällingby runt två (mötte J på bussen, hade klippt sig, skitsnyggt), och resten av dagen har jag bara suttit ute på baksidan i en solstol (insett att svart inte är den optimala klädfärgen när det är 20 grader i skuggan. Speciellt inte på vår altan) och druckit jordgubbscider. Ganska improduktiv dag. Framåt kvällen blev det Lützen i hela området (I am not överdriving), alla (inklusive vi) hade tagit fram grillarna och stod och grillade (okej, underförstått.) Fattar inte varför alla är så besatta av grillad mat, tycker inte att det är så speciellt. Seriöst, svenskarna är verkligen obsessed with their grills (yeah, mitt engelsktalande når nya höjder!) Når termometern över 15 grader celsius så plockas grillen fram. Och allt grillas; kött, frukt, potatis, fisk - you name it! Är det någon som gillar grillade bananer liksom? (okej, förutom mina föräldrar då.) Blir lite allmänt frustrerad här över den svenska grillhysterin. Nu ska jag sluta med mitt oseriösa svamlande och gå och lägga mig istället. Praise the Lord! Upp tidigt imorgon och träna med J. Puss!

Idag

Ska alldeles strax iväg och möta E för att åka till Vällingby (stan är för jobbigt och Vällingby är ju utomhus. Det är redan varmt ffs!) och bara kolla runt lite och njuta av el sol. Det ska ju bli varmtvarmtvarmt idag! 20-21 grader tror jag att någon sa. Så skönt! Nu har jag alldeles för bråttom som vanligt, ska möta E vid busshållplatsen om fem minuter och mitt hår är fortfarande blött efter duschen. Lycka till. Vad ska ni hitta på idag?

H&M Loves Kylie

Image Hosted by ImageShack.us

Nu har bilderna från kollektionen H&M Loves Kylie som jag skrev om för ett tag sen dykt upp. Och det ser riktigt somrigt ut. Själva kollektionen ska jag inte uttala mig om förrän jag sett den i verkligheten, men priserna är ju inte helt fel. Billigt som alltid: Baddräkt: 198 kr, Bikini-BH: 149 kr, Bikini-trosa: 98 kr, Tunika: 198 kr, Kaftan: 298 kr, Klänning: 298 kr, Sarong: 149 kr, Kjol: 149 kr och 198 kr, Sjal: 149 kr, Solglasögon: 198 kr, Väska: 198 kr, Flip flops: 98 kr, Handduk: 198 kr. H&M i ett nötskal. Missa inte heller H&M:s nya kampanj, "Today" som kommer vara ungefär som Gift of the day, ni vet den där kanmpanjen de hade i julas. Varje dag sänker de priset (ofta 50% eller mer) på ett visst plagg, idag var det till exempel en blommig viskosklänning för 98:-. Ingenting för mig direkt.. Nu ska jag ut och träffa E, ska bli jättekul. Fortfarande jättevamt (och jätte kanske är att ta i) och skönt ute. Ha en bra kväll :)

Nygamla skor och nygamla Girlyliciouskvällar

Jag älskar känslan när man hittar saker som man glömt bort att man har, och som man verkligen tycker om. Mamma och jag satt och pratade om skor idag, och hon skulle gå ut och hämta sina åttiotalspumps (jättefina - men två storlekar för små) som ligger i skopåsar i garaget. Jag följde med, och hittade en hel del skor som tillhörde mig och som jag helt glömt bort att jag hade! Bland annat ett par bruna kilklackar med flätade remmar och ett par vita tygskor från Vagabond. Perfekt att ha nu i vår och sommar :) Det är ungefär samma känsla som att hitta en hundralapp i fickan på ett par byxor man inte använder särskilt mycket, något som tyvärr inte händer mig allt för
ofta ;)


Image Hosted by ImageShack.us

Har genom en pålitlig källa (mohaha) fått reda på vilka program som kommer ersätta Top Model och Lustgården när de serierna tar slut. Och det är dels en ny säsong av Project Runway med Heidi Klum i spetsen, och dels en helt ny serie i åtta delar som heter Pussycat Dolls och som handlar just om Pussycat Dolls som letar efter en sjunde skönsjungande "doll" som ska bli en ny medlem i den populära tjejgruppen och få medverka i deras nästa album och turné. Så onsdagskvällarna på tv3 fortsätter med andra ord att vara Girlylicious! Båda programmen börjar sändas den tjugotredje maj!

Inköp och praodag nummer två

Image Hosted by ImageShack.us

Här kommer de utlovade bilderna på dagens och gårdagens fynd! Skorna är från Wedins, 299:-, hur bekväma och sköna som helst, veckade framme vid tån och har både en rosett och en synlig söm. Halsbanden som jag fick av E är från Gina Tricot och de fyra paren ballerinastrumpor (uhh, hemsk nylon, jag vet, men det fanns inga i vanligt "strumptyg", så de här får duga så länge) är från H&M och kostar 49:50:- för 2 par.

Idag har jag också gjort ganska ospännande saker, typ bytt etiketter på en stor byrå med massor med broschyrer, annonsförslag etc. i, varit med på ett möte, letat siffror i ett elskåp och letat bilder på Viasats pressbildbank. Haha, låter så där lagom kul, men det var faktiskt helt okej. Speciellt med en projektor som visade MTV på en enorm duk i bakgrunden ;) Lunch någonstans därimellan med projektassistenterna. Efter blev det (as usual) en snabb runda i Fältan, hittade världens finaste blå skjortklänning på H&M, eller den var fin på galgen, men inte lika fin i provhytten. Var jättelång och hade konstig passform. För stor och jättekonstigt påsig överallt, trots att det var min storlek. Hm. Den som var så fin. Hur har eran dag varit?

Ursäkta den sugiga bildkvalitén, men när man förminskar bilder så blir de alldeles korniga och otydliga. Som de blivit nu ;)

Prao, ansiktsbehandling, ett par skor och några halsband

Reklambyrån som jag skulle praoa på var jättebra! Det var vitt, stort, modernt, luftigt och helt nyrenoverat. Jättefint. Fick inte göra så överdrivet mycket idag, kopiera lite papper, kolla lite mejl, ringa till någon och fråga om var någon bild i någon annons var tagen och typ såna saker. Alla hade jätteunderbart söta iMacs, jag vill bara ha dem. Fast jag är inte van Macanvändare direkt, det tog mig typ tre timmar att klura ut hur Firefox fungerade ;) Men så är man ju teknikundret själv också.. not ;) Efter jag slutat åkte jag in till stan, mötte mamma och så gick vi till el ansiktsbehandling. Och det var så himla underbart. Jag fick ligga på typ en säng med täcke och allt, och så blev jag rengjord, portömd (låter så himla äckligt, I know, de hade värsta ångmaskinen och ångade upp mitt ansikte i typ en kvart så att alla porer skulle öppnas. Jag fick stora andningsproblem på grund av de tio kilo snor som sitter fast i mitt huvud), ansiktsmassage, handmassage och massor med krämer och vätskor i ansiktet. Och så fick jag svarta fransar och noppade ögonbryn. Wunderbart!

Köpte ett par skor också (det kommer bli farligt för mig att gå i Fältan varje lunch), ett par svarta ballerinas som är så underbart mjuka och bekväma att det typ känns som om man har duntofflor på sig. De såg inte ut som det svarta drömparet ballerinor jag hade tänkt mig, men om man tänker på hur sköna dem är så väger det liksom upp att utseendet inte är perfekt. Tror att de får stanna kvar i alla fall. Måste köpa såna där ballerinaskostrumpor också. INTE nylon. Hatar nylon. Ikväll har jag varit ute med M&E, planerat en del för helgen och så, och sötaste E hade köpt två halsband åt mig <3 Nu blir det sova (måste upp sex imorgon.) Bilder läggs upp imorgon, är för trött nu ;) Buorre idja! (mygod vad jag är bra på samiska alltså)


Nej! Cityakuten! Gone!

Image Hosted by ImageShack.us

My god, blev lite chockad när det i slutet av Cityakuten meddelades att det var sista avsnittet för säsongen. Neeej! Jag måste veta vad som händer! Med Abby, Luca, Alex och alla. Men jag för vänta till i höst. Snyft! Imorgon blir det första dagen på praon. Ska praoa på en reklambyrå som ligger muy cerca de Fältan = glad Malin. Haha, ni kan ju gissa var ni kan hitta mig på lunchrasterna ;) Efter det blir det ansiktsbehandling och ögonfransfärgning. Wunderbart. Nu ska jag göra mig iordning, måla överlack på naglarna, sätta mobilen på laddning och bestämma vad jag ska ha på mig imorgon. Så att jag inte får panik som Jag. Alltid. Får. Sen sova (gissa vem som kommer få stora problem med det. Det kallas att vända på dygnet.) Godnatt!

Gynning och Berg i Idol 2007!

Japp, nu är det bestämt vilket par som ska leda Idol 2007! Och det blir, som ni förstått av rubriken, Carolina Gynning och Carina Berg. Carolina själv tycker att "Det känns jättekul att jag har fått ett jobb. Det har varit min dröm att få fortsätta jobba med Carina även efter att Förkvällssäsongen tagit slut. Att det blir så här snabbt inpå och med ett av världens största och bästa program känns helt fantastiskt." Dock kommer Förkväll-paret inte leda hela Idol, från audition till final, utan endast under auditionturnén, slutaudition och kvalprogrammen, sedan kommer de bytas ut mot ett annat par. Why? Det undrar jag också. Ingen aning om hur det här kommer att gå, men jag tror att det blir antingen eller - skitbra eller skitdåligt.
 
Image Hosted by ImageShack.us
Flipp eller flopp? Hiss eller diss? Vad tycker ni?

Påsk!

Japp, min påsk blev liksom.. som en vanlig påsk. Mycket äggmålning, mycket mat, mycket godis (även om farmor är helt inne på sunt levande och lite socker just nu, så av henne fick jag en parfym, en väska och ett minipåskägg), mycket sol. Min fantasi och kreativa tänkande är inte på topp just nu (det stavas förkylning och snö), så det blir mer bloggning sen. Puss!


Glad Påsk!

Image Hosted by ImageShack.us
Glad Påsk!

Avslutar med en påsklista som jag snott från Mikaela, och sen bär det av till landet. Glad Påsk!

?Hur firar du påsken?
Alltid på antingen mormor och morfars eller farmor och farfars landställe. Om vi är hos mormor och morfar kommer alla kusiner dit, plus mina morbröder med fruar plus fruarnas släkt (ibland.) Om vi är hos farmor och farfar (där vi ska vara i år) kommer bara min faster och hennes kille dit, och så vi och framor och farfar såklart. Annars är det väl en traditionsenlig påsk med påskägg, påskmust och påskmat.
?Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken?
Hm.. påsk- och julbord är väl inte mina favoriter direkt, men påskmust och godis är ju ett måste (efter mina och J's orgier igår tänker jag aldrig mer äta godis, jag mår illa vid bara tanken) ;) Om det nu räknas som mat, haha. Och den här påsken klarar sjuka jag mig inte utan mina Alvedon heller, fast det kanske inte heller räknas som mat ;)
?Brukar du ge/få påskägg?
Haha, jag har gett till kompisar någon gång, men annars får jag bara. Hm, jag började känna mig ego och elak här helt plötsligt ;)
?Brukar du skicka påskkort?
Nope, gjorde alltid när jag var liten och delade ut till hela släkten och några till, men nu på senare tid har det varit lite dåligare med gula kort med kycklingar på.
?Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år?
Oh my.. kan komma på så mycket jag vill ha, men en Bayswater och en weekendresa till New York skulle väl inte vara så dumt? ;) Den gula B-Bagen och Essielacket "Taxi Cab" tror jag att jag hoppar över, även om det är påsk ;)

Top 5: Most wanted beauty products

Image Hosted by ImageShack.us

Vem skulle inte vilja ha lite nya produkter på badrumshyllan nu när sommaren är på ingång? Det här är i alla fall mina 5 most wanted beauty products:

1: Vad som helst från Puccis kollektion från Guerlain. Jag villvillvillvill ha! Så fint.. jag älskar the prince of prints! Det borde faktiskt vara ett måste för mig att få något från kollektionen. Helst the Eye Set.
2: Diorskin Icone. Måste vara den bästa foundation jag någonsin provat, man får en slät och helt flawless hy, samtidigt som det ser naturligt ut. Om den inte kostade så mycket skulle den redan varit min..
3: Smashbox Photo Finish Primer. Hypad, hypad, hypad, älskad, älskad, älskad. Jag vill verkligen prova den här primern, men 365:- känns kanske lite för dyrt.. Får bli något budgetalternativ istället, kanske Lumenes?
4: Smashbox, Call Time Skin and Makeup Refresher Spray. Om den här bara är hälften så bra som den beskrivs, så vill jag, måste jag, ska jag ha den här i sommar. Men det vanliga problemet; priset.
5: Nu när jag har mitt knallrosa nagellack skulle en ljusare nyans av rosa inte vara så dumt.. Helst från Essie såklart.

Nu ska jag, dubbelt så sjuk som igår, äta frukost. Om jag kan.

Kate Moss för Topshop

Image Hosted by ImageShack.us

Kates kollektion för Topshop blev.. ganska tråkig faktiskt. Visst, den var absolut inte lika hemsk som Madonnas, en del grejer skulle jag kunna ha på mig, men ändå, så vanlig. Vi har sett ribbade linnen förut, vi har sett beiga byxor innan, vi vet hur röda jeans ser ut. Men, det fanns ju såklart en del helt okej plagg också. Det vita ribbade linnet till exempel, det var sött och användbart, men inte speciellt nyskapande (töntigt ord, I know, men jag kom inte på någon synonym.) Jag har ett nästan exakt likadant fast rött från FCUK. Lika hemsk som Madonnas kollektion var den inte, men lika hänförd (Töntigt ord. Igen. Men jag kom inte på någon synonym. Igen.) som jag skulle ha velat bli, speciellt efter Madonnas flopp, blev jag inte. Tyvärr. Vad tycker ni?

Malin testar: Dove Summerglow Body Lotion

Image Hosted by ImageShack.us

Produkt: Dove Summerglow Body Lotion i "Normal to Dark"
Färg: Första gången jag provade var jag inte alls noga med appliceringen, tänkte ändå att det inte skulle synas så mycket. Det gjorde det inte heller - första gången. Efter jag applicerat en till gång (dagen efter) så började en svag nyans av naturligt brunt synas. Färgen blev djupare för varje dag, precis som utlovat - perfekt! Men eftersom att jag från början var så pass slarvig med appliceringen så blev det bruna streck lite här och där (där det torkat in för mycket bodylotion), eftersom att det här trots allt är en brun utan sol. Men är man bara noggrann, har peelat sig innan och tvättar händerna efteråt så blir färgen fint brun och naturlig.
Hållbarhet: Smörjer man på varje dag så blir ju färgen bara mörkare och mörkare, men om man helt plötsligt skulle sluta smörja in sig så håller effekten i cirka 1-3 dagar, beroende på hur mörk färg du har. Exakt när den försvinner är svårt att säga eftersom att färgen inte blir så övedrivet mörk.
Konsistens: Helt okej konsistens, lite tjock kanske. Hade den varit aningen lösare hade den varit perfekt, lite drygare och enklare att smörja in sig med, men samtidigt inte för rinnig.
Pris: 49:50:- på H&M (som just nu säljer dem för 39:50:-, iaf här i Stockholm)
Torktid: Torkar in riktigt snabbt och lämnar inte efter sig någon kladdig hinna som vissa bodylotions gör.
Övrigt: Luktar fräscht och gott, inte för mycket eller för lite. Doften försvinner dock efter ett tag, vilket är bra, så att den inte konkurrerar ut parfymen som till exempel The Body Shops Body Butter har en förmåga att göra. Lotionen ger en också en mjuk och len hy, men inte mer än en vanlig lotion. Rekommenderar alla, hur ljus du än är, att välja "Normal to Dark" och inte "Fair to Normal". Jag är hur ljus som helst, och fick en alldeles lagom mörk färg av "Normal to Dark", tror inte att "Fair to Normal" syns alls lika mycket.
Betyg:Image Hosted by ImageShack.us
Fyra och en halv av fem. Lite drygare och lite mer mjukgörande så hade det varit full pott. Men det här är en fantastisk produkt, b.u.s och bodylotion i ett, och dessutom ett riktigt billigt pris; vad mer kan man önska sig liksom?

Sjuk, sjukare, sjukast (jag kan komparera!)

Okej, jag var så fruktansvärt uttråkad, så jag och J, min förkylning till trots (Alvedon är dagens räddning) åkte in till stan (där vi såg en man i 45-årsåldern på tunnelbanestationen med världens stånd plus blöta byxor. UH! Efter ett tag verkade han typ fatta att det var lite pinsamt, så han gick runt och täckte det med en tidning.) I typ en timme, sen höll jag på att dö lite. J hann i alla fall köpa ett par jeans och bli av med sitt bankomatkort (mindre kul.) Men, precis när döden var som närmast (haha, jag har en tendens att överdriva mycket när jag är dålig) så ringde dagens räddning nummer 2, J's pappa och bjöd oss på lunch i Vasastan. Tack! Sen åt jag och J sorbe, drack milkshake och åt godis. Sen rullade vi hem (min mage är så svullen så att.. kunde inte komma på någon bra jämförelse ;) Men det är bara bra, jag ska gå upp minst 5 kilo inför beach 07!) och ramlade ihop i en hög i soffan, där vi legat de senaste tre timmarna. Nu är jag sjukare än i morse, men det var det värt, vi hade så himla kul idag. Får vila upp mig på landet nu i helgen. Det här var typ världens tråkigaste inlägg, men vad gör man när alla förkylningsbakterier äter upp fantasin? Adjås!

Pucci och Guerlain!

Image Hosted by ImageShack.us

Det verkar som om jag är den enda (hmhm) som inte hört talas om Puccis samarbete med Guerlain förrän idag. Riktigt sugen blev jag i alla fall på allting som har med kollektionen att göra - jag älskar Pucci! Sminkkollektionen kommer innehålla ett Eye Makeup Set som i sin tur innehåller, mascara, kohlpenna, eyeliner och fyra ögonskuggor (lila, blå, rosa och vit) med tillhörande applikatorer. Och, när sminket i setet är slut, så kan man använda den som en vanlig neccessär! Ett bortset, Guerlains legendariska puder Meteorites ett etui designat av Pucci och fyra läppglans finns också i den åtråvärda kollektionen. Åh vad jag vill ha något. Fast det kanske inte känns så aktuellt när priset på Eye Makeup Setet är 675:-.. Modell för kollektionen är Julia Stegner.

Jag är sjuk!

Usch, idag är det riktigt synd om mig (;)), blev väckt 06:28 för att gå och fira min lillebror som fyller elva idag. Jag är en sån person som bara inte kan somna om om jag blir väckt och går upp och går efter klockan sex, så här sitter jag nu, med laptopen i sängen, värkande huvud och hals, rinnande näsa och rinnande ögon (alltså, jag gråter inte, det är ett förkylninssymptom ;)) Jag som skulle träffat J idag ju! Får se om jag kanske orkar släpa mig hem dit, men in till stan blir det nog inte.. Nu har jag beklagat mig nog, nu får ni berätta, hur ser eran dag ut? :)

Nivea, John Chris och en förkylning

Var jättemysigt inne stan nu på eftermiddagen, men jag mår verkligen hur illa som helst (plus att jag är riktigt Image Hosted by ImageShack.usförkyld, jag nyser och det rinner ur näsa och ögon hela tiden.) Köpte en typ chokladbakelse eller vad det var, men den var så jävla äcklig. Typ chokladsmörkräm och någonting. Uhh! Mår illa bara jag tänker på den :/ Hann inte med någon shopping, sprang bara in på JC och hämtade ut den tonade dagkrämen från Nivea (hur mörk som helst naturligtvis. Får se om jag över huvud taget kan använda den) som man fick gratis om man köpte senaste VR. Usch vad jag låter neggig till allting, men jag är inte direkt på topp just nu.. Ikväll blir det engelskaläxa och fortsatt kollande på OC-boxen hemma i E's källare. Mys!

Grattis!

Grattis på födelsedagarna Linda och A. A blir firad av mig och några till på John Chris nu i eftermiddag, haha, jag tror att hon uppskattar mina och E's presenter mycket ;) Nu blir det frukost framför OC-boxen duscha, fixa mig och mina naglar och sen möta M i Brommaplan, plocka upp E på vägen mot stan, och sen till Drottninggatan och träffa the rest.

Image Hosted by ImageShack.us

Ni får en Barbietårta av mig, precis en sån som E's mamma alltid gjorde på hennes kalas. Åh, nostalgi.

Hela mitt liv (eller inte)

J kom nyss förbi med senaste numret av HairStyle (måste ha lite frisyrtipes eftersom att det eventuellt bär av till frissan på torsdag) och som vanligt så stod vi och pratade. Länge. Fyrtio minuter. Utomhus. Vilket resulterade i blåfrusna tår och iskalla öron (det är så jävla kallt ute!) Idag var jag as you all might know inne i stan, och när jag kollat runt en stund så ringde mormor och frågade om hon fick bjuda mig på lunch. Och såklart sa jag ja, vi satt och åt italiensk paj och sallad i den där restaurangen/caféet längs uppe i Åhléns City (såg två Bayswaters, en Black och en Oak. Snacka om jealous jag blev) och sen gick vi på typ en skoutställning där de visade kända människors skor (typ Greta Garbo och Marilyn Monroe.) Efter det ringde E och vi träffades utanför Åhléns City för att leta present till A. Och snabbt fick det gå, E skulle på träning och var tvungen att åka efter en timme. Tog spårvagnen till Nockeby för att göra henne sällskap, missade precis 302:an hem och fick sitta på en blåsig, trasig och iskall busshållplats i bara kappa och linne i trettiofem minuter och vänta på bussen. På min ena sida hade jag en mobilpratande fjortis ("assåh jag känner att jag måste åka moppe till praon liksom, så jag bah: dampa dåh, dampa dåh så att du kan få sparken och så kan Jonathaaan komma hit istället. Jaaah! Fett bra! Den där jävla bruuuden assåh") och på den andra en tjej iförd ridkläder, rosalila hår samt bärandes på två mangapocket. Om ett tag kommer E hit, (vi ska slå in presenter till A&MW) och imorgon blir det John Chris med E, M, L, S och såklart födelsedagsbarnet (HAHA, varför säger man så egentligen?) och femtonåringen A. Ursäkta för ett ganska innehållslöst och tråkigt inlägg. Vad har ni för planer för morgondagen?


Image Hosted by ImageShack.usIdag när jag kollade runt lite snabbt på H&M:s webshop så hittade jag något väldigt bra. Den här kopian av ett Pucciheadband. Kostar inte 2000:- som originalet, utan bara 39:50:-. På H&M of course. Själv gillar jag inte att ha sjalar och sånt i håret, men för er som tycker om det är ju den här helt perfekt.

M by Madonna

Image Hosted by ImageShack.us
Hm, skulle helst inte sätta på mig något av det här.

Okej, det första samarbetet mellan H&M och den legendariska popstjärnan kanske inte gick sådär jättebra. När jag fick höra att ännu en kollektion skulle lanseras hoppades jag verkligen att den skulle bli bättre än den föregående, och att jag kanske skulle kunna hitta något att förälska mig i - och köpa. Men, så var inte fallet. När jag kollade in kollektionen igår på H&M blev jag överraskad - negativt överraskad. En stor del av kollektionen bara skriker tant; dubbelknäppt vit kavaj med matchande vita byxor? Vadlång klänning? En vit jacka som är en exakt kopia av min farmors? Nej tack! Paljettklänningen som jag tyckte såg ganska cool ut på hemsidan är helt fruktansvärd i verkligeten. Skulle aldrig sätta på mig den. Och materialen på kläderna. Visst, vissa är i silke och är helt underbart mjuka, men några av klänningarna är i samma material som hennes tracksuit. VA? Som om någon skulle vilja ta på sig en hel långklänning i det materialet? Och långklänningar sen.. men det är en helt annan histora. Men jag ska inte vara elak, vissa saker skulle man kanske eventuellt kunna ha på sig. Som någon av de korta, svarta klänningarna eller kanske något av skärpen. Eller någon blus med puffärm. Men absolut inte de hemska lackskorna med halvspetsig tå och fruktansvärda klackar. Uschuschusch. Nej, nu får vi bara hoppas på att Kates kollektion för Topshop blir bättre, vilket jag inte tvivlar en sekund på att den blir.
(och förresten, för er som förälskat er i Katharine Hamnetts tees så finns det ett budgetalternativ på Topshop som jag såg igår, en svart tee med "Save the Rave" i orange. Kanske inte lika fin, men ändå ett alternativ.)

Dagens planer

Vaknade med täppt och kliande näsa i morse, och nej, jag är inte allergisk mot pollen. Jag är förkyld. FAN! Varför blir man alltid sjuk på loven? Idag blir det iaf stan igen, men med E den här gången. Snabbletning efter födelsedagspresent till A som fyller år imorgon. Eftersom att E praoar så blir det inte så länge i stan, vi kommer mötas någon gång på eftermiddagen, och sen måste hon åka nästan direkt igen eftersom att hon tränar på kvällen. Själv ska jag träffa J (på kvällen då alltså) och diskutera (haha) frisyrer, vi ska eventuellt åka in till stan och klippa oss på torsdag. Men hur ska jag klippa mig? Vill verkligen göra något annorlunda, men jag vet inte vad. Just nu har jag långt, lite uppklippt hår och snedbena, men that's it liksom. Tråkigt! Någon som har någon idé om vad jag skulle kunna göra? Jag vill inte ha för kort hår, så längden sparar jag gärna :)

Min själsfrände

Haha, jag pratade med mormor som ringde typ tio minuter innan Cityakuten började:

Mormor (pratar om något tapetmuseum hon ska gå på): Och så är det ju den här kulturcirkeln, vi ska på ett jättespännande tapetmuseum nästa vecka och.. (fortsätter i typ tre minuter)
Jag: Mm, låter kanske inte sådär jättekul med tapeter liksom.. papper som papper..
Mormor: Haha, ja, det kan man tro, men det kommer nog bli jättespännande. Oj, nu måste jag rusa, Cityakuten börjar när som helst.
Jag (chockad): Kollar du på Cityakuten?
Mormor: Ja, jag har följt det i flera år nu, det är så bra!

Haha, jag har hittat min själsfrände i mormor, hon är den enda som förstår det fantastiska med Cityakuten. Ingen i min umgängeskrets, ingen i min familj och ingen i min släkt tycker om eller ens kollar på Cityakuten. Bara mormor. Woh! Iaf en person jag inte behöver bli mobbad av för min hemliga passion (jag går ofta till överdrift när jag är trött. Just nu är jag väldigt trött, gick upp åtta imorse.) Nu blir det sova (eller först läsning av nya VR) när som helst. Nighty!

Update: Hm, upptäckte nyss att man får en gratis tonad dagkräm från Nivea Visage Young (Be Beautiful! Tinted Moisture Care) med nya Veckorevyn. Att hämta på JC. Ska definitivt göra det, en gratis dagkräm tackar man ju liksom inte nej till. Speciellt inte en tinted. Sen var det ju det här med hudfärgen... Fast om den bara är tinted..?

Malin testar: Depend Mininagellack

Image Hosted by ImageShack.us

Produkt:
Depend Mininagellack i den knallrosa nyansen Nr.051 (ser inte alls ut som på bilden, är mycket ljusare och knalligare, men det är svårt att fånga nyanser på bild, speciellt när det är mörkt ute som det var vid tillfället jag fotade det här.)
Färg: Blev faktiskt positivt överraskad, lite billigare nagellack har ofta en förmåga att ha en mycket ljusare nyans på nageln än i flaskan, och för att få en riktigt täckande färg måste man applicera två-tre lager. Men Depends lack täckte med bara ett lager, och om man vill ha en djupare nyans är det bara att måla på ett lager till.
Hållbarhet: Okej, det här lackets hållbarhet beror helt på om du har överlack eller inte. Provade först att bara måla ett lager nagellack och sedan ett genomskinligt ovanpå, men redan nästa dag hade färgen skavts av nageltopparna. Jag tog sen bort allt, målade på ett nytt lager med färg, ett genomskinligt och ett lager överlack, och nu har färgen hållt i fem dagar. Inte illa för 25:-! Men överlack är som sagt ett måste. Jag kör med Depends egna.
Konsistens: Lagom, inte för tjock och klumpig och inte för tunn och rinnig. Perfekt helt enkelt.
Pris: 25:- för 5 ml. Helt perfekt när man vill prova en ny nyans, precis som jag ville göra med det knallrosa, och inte köpa en dyr niomillilitersburk som ändå bara torkar. Då är det mycket billigare och mer praktiskt att köpa en till femmillilitersflaska ifall man nu skulle göra slut på den. Däremot så torkar ju lack av naturliga skäl fortare i mindre flaskor, men 25:- är ju alltid 25:-.
Torktid: Tog riktigt lång tid innan det var helt torrt. De flesta nagellack jag har provat har torkat någorlunda på tio minuter, men det här var nästan lite kladdigt efter en kvart! Inte bra alls.
Övrigt: Penseln är lagom stor, inte sådär pytteliten som den ibland kan vara i minilack. I vanliga fall brukar jag gillar jättestora penslar som man bara behöver dra två eller max tre drag för att täcka hela nageln (minimera antalet ränder och klumpar), men Depends pensel och lackkonsistens var helt perfekt, det blev inte minsta lilla rand! Glansen är det lite (observera lite) sämre med, det är inget superglossigt lack. Men med ett genomskinligt över och sen överlack så såg det precis så där nylackat shiny ut som jag vill ha det.
Betyg: Image Hosted by ImageShack.us
Fyra M av fem. Minus för den långa torktiden och att det inte glänste så mycket, men annars, vad mer kan man önska sig av ett lack? Bra färgutval, lagom stora flaskor, lagom stor pensel, bra konsistens.. I slutet blir Depends minilack ändå ett bra och mycket, mycket prisvärt lack för det väldigt låga priset.

Och härmed inviger jag min nya kategori där jag kommer testa allt möjligt. Som namnet säger. Ehum.

Det gick inte så bra..

Usch, jag hatar det här. Man åker in till stan på världens bästa humör och är verkligen förberedd på att hitta världens finaste vårjacka och ett par underbart söta ballerinas, men när jag väl är inne och har kollat runt i ett par timmar så har jag inte hittat någonting. Har sett så många fina trenchar på folk, nästintill trenchperfektion, men ingenstans hittar jag någon att köpa själv. Vila hade en superfin - men i storlek Large. Det funkar liksom inte. Skulle kolla på femtonårspresent till A också, men det som jag och E tänkt köpa fanns ju såklart inte. Någon som har någon idé om vad man ska köpa i femtonårspresent till någon? Ballerinorna jag ville ha var slut i alla butiker jag var inne i, och shortsen från H&M som jag längtat efter fanns bara i blyertsgrått. Kikade även lite på IsaDoras nya serie med mineralsmink (som jag varit rätt inne på att köpa en foundation från, i.d blir för dyrt, och jag kan inte sno mammas hur länge som helst), men när jag väl provar lite på handen så är det glitterkorn i foundationen. Glitter! Som om man vill ha glitter i hela ansiktet? Okej på kvällen, men på dagen liksom? Runt två började min älskade (eller inte) huvudvärk komma tillbaka, så jag bestämde mig för att åka hem. Fick vänta i fyrtio minuter på bussen i Brommaplan. Kul! Not. Nej, idag gick det inte så bra, men jag har redan bestämt mig för att åka in någon mer dag i veckan. Kanske imorgon. Ska telefontrakassera alla Vilabutiker i Stockholm och kolla om de kan lägga undan "min" trench i rätt storlek. Well, nu ska jag läsa nya VR (alltid något bra) och äta glass. Och tycka lite synd om mig själv. Hur har eran dag varit?

Shopping

Image Hosted by ImageShack.us
Idag är det mitt påsklovs första officiella dag, och det är shopping som gäller. Det är fortfarande samma saker som ska köpas, och jag hoppas verkligen att jag ska hitta alltihop idag. Det viktigaste är en vårjacka, jag kan inte springa runt i min ullkappa längre. Too varmt. Kommer bli jätteskönt idag, soligt och så tror jag inte att det kommer vara mycket folk alls i stan, de flesta har ju inte påsklov förrän nästa vecka. Nu måste jag skynda mig, puss!

Dear, beloved bag

 Image Hosted by ImageShack.us
På bilden: Mulberry Bayswater, Miu Miu Cofferbag, Fendi B-Bag, Marc Jacobs Stam Bag, Chloé Paddington, Mary-Kate Olsen med en Chanel 2.55 och Paris Hilton med en YSL Muse Bag.

Vad har du i din handväska just nu?
För mycket. Åtta parfymprover, nycklar, mobil, iPod, kamera, bläckpenna utan bläck, bläckpenna med bläck, tre plåster, plånbok, kajalpenna, Rosebud, Victorias Secret-läppglans, spegel, miniburk med body lotion, concealer, pocketbok, VR, grön hoodie och ett sudd (seriöst, hur får jag ner all skit?) Säkert något mer också.

Vad har du alltid i väskan utöver plånbok/mobil?
iPod, nycklar, Rosebud. Det är väl det jag alltid har.

Vad har du i handväskan som du egentligen skulle klara dig utan?

Hm, det mesta. Parfymproverna, body lotion, concealern, hoodien, suddet, hoodien, pocketboken, Vecko-revyn, bläckpennan utan bläck, kajalpennan och läppglanset. Säkert en hel del andra grejer också.

Finns det någonstans du inte tar med dig din handväska?

På promenad, i skogen, i skidbacken och till kompisar som bor nära (dvs, man behöver inte ha busskort med sig och så.)

Saker du skulle vilja ha i din handväska?

Hm.. Pradamobilen, Mulberrykalender ett par Dior Glossy, tuggummi, ett par nycklar med nyckelring från Mulberry, foundation från Dior, röd iPod, några Essienagellack och.. skulle kunna hålla på i evigeter. 

No se engañe nadie, no.

Nu har alla gått hem, SKÖNT! Fast två av mina yngsta kusiner + föräldrar var inte där, känner mig lite elak när jag säger det, men det var ganska skönt det också. Har under fem timmar agerat trött barnvakt åt min tvåårige kusin, ätit så mycket tårta så att jag fortfarande mår illa, kollat på min fasters förlovningsring, pratat tapetmuséer och krokusar. Seriöst. Man kan ha roligare. Fick i alla fall en enormous Toblerone av farmor&farfar som varit på Lanzarote i två veckor (hur bruna som helst, kände mig som ett väldigt vitt och miljöfarligt blekt papper bredvid dem.) Joggingen innan gick sådär. Förut kunde jag springa 4-5 kilometer utan att bli så jätteöverdrivet trött, men nu blev jag helt slut efter bara 2. Buhu. Känns inte sådär jättebra, har tappat (kondition, inte kilon) hur mycket som helst nu under vintern. Det var iaf helt underbart ute, fälten utanför skolan var knallgröna och fåglarna kvittrade. VÅR säger jag bara!

I'm frisk (och ska bli utsatt för en del tortyr i form av släktkalas)

Imorse vaknade jag (okej då, väckarklockan ringde) utan varken huvudvärk eller magont (woh!) så nu om cirka fyrtio minuter ska jag möta J uppe vid Q8, och så ska vi åka och träna. Halv tio. Ja. För tidigt. Ja. J är dessutom världens morgonmänniska, så hon är alltid huuur glad och pigg som helst när vi träffas, vilket får mig att känna mig som ett surt murmeldjur. Typ. I alla fall, efter träningen blir det snabbdusch och iordningfixning för att sen vara med och leka snäll på min kära broders släktkalas. Obligatoriska släktkalas. Jag försökte slingra mig ur det. Men det gick inte, min kära moder var stenhård, "Skulle inte du bli ledsen om han inte var med på ditt släktkalas?". Jag svarade "Nä" och gick. Suck. Kaos väntar.

Update: Det blir ingen träning för mig idag. Iaf inte med J. Hade glömt bort att hon skulle jobba idag. Fan. Jag som för en gångs skull hade lust att träna (ja, helt otroligt.) Istället blir det jogging i skogen tillsammans med min iPod. Buhu. Ville ju träffa J! Måste träffa människor efter en helt osocial och sjuk helg. Och då räknas inte släkten ;)

RSS 2.0