Breakfast at Tiffany's?

Art Fashion Style: Audrey Hepburn style, 60's style, luxury brands, luxury shopping, fashion designers

Förlåt för riktigt dålig uppdatering under veckan, har egentligen ingen annan ursäkt annat än att jag har haft fullt upp hela tiden. Förutom idag då, har segat omkring hela dagen. Vaknade sent hos E, tog oss upp och gick och handlade och gjorde brunch. Amerikanska pannkakor, frukt, scrambled eggs, scones, latte, juice... you name it, we ate it. Lyckades smälla i oss varsin chokladkaka också, haha. Är seriöst fortfarande mätt.

Nu ska jag fortsätta dagen på samma spår och sätta på en film, äta lite mer och måla naglarna. Skulle vilja se Breakfast at Tiffany's, undrar om den verkligen är sådär fantastisk som alla säger... Är den det? Och var får man tag på den egentligen?

The Academy Award

Image Hosted by ImageShack.us

Hade först tänkt att sitta uppe och kolla på Oscarsgalan på E! inatt, men vid lite närmare eftertanke valde jag reprisen idag istället, haha. Har tittat lite till och från under eftermiddagen, och då mest för att få se alla klänningar! Har inte kollat igenom varenda celebrity, men av de jag sett är mina favoriter Natalie Portmans rosa Rodarte och Evan Rachel Woods cremevita Elie Saab. Så fina! Hedersomnämnande till vackra Anne Hathaway i sin gnistrande Armani Privé. Åh, jag vill också gå på Oscarsgalan...
!
People.com kan den som är intresserad kolla igenom en hel del av stjärnornas designerklänningar. Vem (eller vilka) var bäst klädd enligt er? Sämst?

Grekland!

Image Hosted by ImageShack.us

Jag, M och E har i flera år planerat att åka utomlands tillsammans året vi fyller arton. Och nu börjar det närma sig så smått - nästa sommar åker vi! Okej, okej, det är nästan ett år kvar tills vi behöver boka - men om vi ska ha råd att vara borta i två veckor måste vi nästan börja spara nu. Och dessutom, hur kul (och ångestskapande) är det inte att sitta och kolla runt på olika hotell, öar och stränder när det är kallt, snöigt och ungefär en miljon år kvar till våren här?

Just nu är vi mest sugna på någon ö i Grekland (ekonomin att komma utanför Europa har vi inte riktigt), typ Paros, Ios, Kos, Skiathos eller kanske Rhodos. Jag kan lova att vi kommer ändra oss en miljon gånger innan det verkligen är dags att boka, men det är ju så det ska vara. Åh, jag längtar så sjukt mycket! Kommer nog bli bland det roligaste jag gjort. Och, igen, jag vet att det är ett år kvar. Men jag gillar att ta ut glädjen i förhand, haha.
Har ni också redan några planer för i sommar eller kanske för somrarna framöver?

En shopaholics bekännelser


Blev bara shopping och middag för mig och mina darlings igår, när det väl kom till kritan var det ingen av oss som egentligen kände för att gå på fest, trots att vi (eller i alla fall jag) varit supertaggade hela torsdagen.Vi var väl för trötta allihopa, haha.

Idag vaknade jag rätt tidigt, och har suttit och gjort mest ingenting hela morgonen. Satt och kollade runt lite på Youtube (seriöst, när man en gång börjat är man fast i flera timmar, de där relaterade klippen är farliga!) när jag hittade trailern till Confessions of a Shopaholic! Hade helt glömt bort att den har premiär snart - 20 mars är det dags för oss i Sverige. Vill verkligen se den, verkar vara en rätt bra och halvrolig (eller mer!) bok-turned-film, och det är ju inte direkt något som hör till vanligheterna. Längtar! Något som ni vill se?

Thank god it's friday

Image Hosted by ImageShack.us
Idag har jag tusen planer, men det skulle inte förvåna mig om de blev noll, haha. Shopping/middag med R, M och P/fest hos en kille i klassen/fest hos en kille i P:s klass... Haha, får se hur det blir med allt det där. Nu ska jag i alla fall till skolan - sista dagen före lovet så det känns inte alltför jobbigt. Ha en fin dag, vi hörs ikväll!

Fashion for your home

Image Hosted by ImageShack.us

Är galet trött efter den stressigaste veckan på länge, har haft så himla mycket prov. Men nu är det i princip lov! Ska ta och tillbringa min kväll med nagelfixning och min Sex and the City-box, var länge sen jag kunde göra något annat än att plugga en vardagskväll...  Förresten, ni har väl inte missat att H&M släppte sin home-kollektion idag? Fanns faktiskt en del fint, även om det inte är något som skulle passa i mitt rum direkt. Men billigt var det i alla fall.
Ha en fin kväll!


Vår!

Image Hosted by ImageShack.us

Äntligen börjar det kännas lite som vår ute! När jag gick hem från bussen var det vindstilla, soligt, fågelkvitter och bara en allmän vårkänsla i luften. Äntligen! Så härligt! När jag sen skulle gå och köpa godis med E några timmar senare var det i och för sig både mörkt och iskallt, men jag fick i alla fall några timmars vårkänsla, haha. Längtar så himla mycket! När blir det vår officiellt egentligen?

Sunday always comes too late

Image Hosted by ImageShack.us
Här har det varit en helt vanlig söndag, har tränat, sovit, pluggat, fikat och pratat i telefon. Längtat till sportlovet. Till sommarlovet. Men, det överlägset roligaste som hänt under dagen var när jag såg den här artikeln på Veckorevyn.com! Hurra! Hoppas att de inte dröjer alltför länge bara, jag vill shoppa Forever21 nu! Nu är det bara att börja vänta på Sephora och Starbucks också, haha...

Valentine

Image Hosted by ImageShack.us
Kärlek från Preen, Acne, Alexander McQueen (med hjärtformad peeptoe) och Marc Jacobs

Om jag ska vara lite cynisk och elak så kan jag tycka att Alla Hjärtans Dag är överreklamerad och skapad för konsumtion, och att det är en dag som egentligen inte för något annat med sig än deprimerade ensamma singlar. Är jag inte lika cynisk och elak kan jag tycka att det är en ganska mysig dag som ger mig anledning att äta godis, få blommor och ringa runt till alla nära och kära. Beror helt på humöret liksom.

Men men, dagen har jag i alla fall ägnat åt lite shoppingterapi (fast jag egentligen borde pluggat globalekonomi) och ska snart iväg på Alla hjärtans dag-middag med några kompisar. Ska bli mysigt, trots att jag inte direkt är ledsen över att det snart är ett helt år kvar till nästa gång denna dag ska firas.
Happy Valentine's Day!

Jag vill ha vår!

Förlåt för riktigt dålig uppdatering den här veckan, men bloggen krånglat i flera dagar, och det i samband med galet Image Hosted by ImageShack.usmycket plugg (har fem stora prov och en inlämning den här veckan och nästa) har gjort att jag inte hunnit med alls. Men nu är det snart helg, vilket betyder något minskat pluggande. Hurra!

Annars har den här dagen inte varit underbar direkt, bara det gråa slaskvädret ute gör ju en deprimerad. Jag längtar verkligen galet mycket till våren och sommaren just nu. Vill att det ska vara varmt istället för kallt, gräs istället för snö, grönt istället för grått och jag vill ha på mig ballerinor istället för stövlar. Klänningar utan dubbla lager strumpbyxor och linnen utan kofta. Vill kunna ligga på stranden och bli brun istället för att sitta inne och frysa. Jag vill ha vår nu!


Ny design

Image Hosted by ImageShack.us

Var riktigt trött på min gamla design, grå och vit och trist utan header (haha, kom mig aldrig riktigt för att göra en ny sen jag råkade radera den jag gjorde från början), så nu tog jag tag i det hela och har suttit och fixat med en ny hela förmiddagen. Blev en vårigare i lite pastellig puderrosa och ljus caffe latte. Längtar verkligen så sjukt mycket till våren, får lite panik varje gång jag inser att det faktiskt är tre månader kvar innan man kan börja gå i ballerinor igen. Nu ska jag fortsätta plugga på mina endogena processer, skruva upp lite grejer i mitt rum och sen gå och träna med mamma och M. Ha en fin söndag!

De öppnar i Sverige!

Image Hosted by ImageShack.us

Förlåt för dåligt bloggande, men hela veckan har jag haft sjukt mycket plugg, och igårkväll var jag på återträff med de gamla niorna (vi var bara två parallellklasser i varje årskurs, haha.) En galet mysig kväll med tacos, chokladmousse och minnen - men det var inte bara jag som var nära tårar när filmen som gjordes till avslutningsbalen visades. Hade ingen aning om att jag saknade gamla klassen så mycket, det var inte förrän jag såg alla som jag insåg att jag verkligen gjorde det. Haha, värst vad sentimental jag blev nu då! Men men, det jag ville få fram med det här inlägget var en nyhet som fick mig att hoppa av glädje på skrivbordsstolen. Forever21 letar butikslokaler i Sverige! Låter lite vagt, förvisso, att de bara letar än så länge, men ändå! Hoppas kan man ju alltid. Hittade artikeln i Aftonbladet.

Looklet

Image Hosted by ImageShack.us


Mitt i all min negativitet hittade jag en riktigt rolig sida som jag har underhållit mig med ett bra tag (när jag egentligen borde plugga, såklart...) I en enorm databas som kommer fyllas på varje vecka kan du välja och vraka mellan Gucciskor, Manoushkjolar och Missonisjalar, och sedan prova dina outfits på en riktig modell. Looklet.com är namnet, och jag kan säga så mycket som så att det är här mina önskeoutfits hädanefter kommer skapas. För att bli medlem och få prova en sneak preview av sidan (som fortfarande är under uppbyggnad) måste du skriva in din mailadress i "I want to get invited"-rutan. Sen får du ett mail med en kod - och det är det bara att bli medlem. Prova!


Negativitet

Har verkligen varit en dålig neggo-måndag idag. Har haft ett viktigt prov som det inte gick speciellt bra på, glömt en massa viktiga saker (läxor och nycklar för att baran nämna ett par saker) och så har jag varit grymt trött hela skoldagen som inte slutade förrän kvart över fyra. Har fått reda på att jag har typ femhundra prov nästa vecka, plus en muntlig helklassredovisning imorgon (!!!) som jag inte ens börjat med. Livet är inte på topp direkt.
Förlåt för min negativitet, men jag behövde verkligen få gnälla lite. Återkommer snart med ett förhoppningsvis positivare inlägg!

RSS 2.0