Sista juli


Byxor: 7 for All Mankind, Kavaj: J.Crew, Tee: T by Alexander Wang, Klackar: Michael Kors, Väska: Mulberry Alexa, Armband: Monica Vinader

Känner mig otroligt trött och sliten idag av någon anledning, så något mer spännande än IKEA och sedan bio med mami blir det inte för min del idag. Lägger upp en liten önskeoutfit här istället för att fota min egen idag, då den bara består av svarta stuprör och Odd Molly-blus. Hörs när jag kommit hem, ciao!

Wedges


Om det är någon sko jag känner mig sugen på till i höst är det kilklacken! Har aldrig haft så mycket till övers för denna typ av sko förrän nu i år, då jag plötsligt börjat se sjukt snygga wedges överallt. Sandaler med mycket remmar, skinnskor med lace up eller mocka med rejäl platå och peeptoe - kilklacken funkar till många skomodeller. Nu till hösten är jag sugen på ett par ankelboots av denna typ, gärna med skyhög klack och platå (även om det lär göra mig 1,93 m lång...)

Skorna ovan är från vänster: Steve Madden, Scorett, Topshop, Din Sko och Topshop. Vad tycker ni om kilklacken? Snyggt, okej eller bara fult?

Forever21


Om en knapp månad åker jag äntligen till min drömstad NYC, där det finns så sjukt mycket jag vill göra och se. Och ett måste inom shoppingområdet är ju superbilliga Forever21! Vet inte hur många gånger jag har suktat på deras hemsida, men inte velat beställa hem på grund av tull och sådant. Men nu kommer jag äntligen kunna botanisera bland alla klackar och spetstoppar på riktigt! Har redan spanat in en massa snyggt som jag hoppas kommer finnas kvar i butik när jag kommer dit. Men något som jag har hört om F21 är att hälften av det som finns på hemsidan aldrig går att hitta i affären, vilket vore supertrist. Ni som har haft turen att besöka ett Forever21, stämmer det? Och är kvalitén på skor och sådant tillräckligt bra för att det ska vara värt att köpa?

Vart tar tiden vägen?

Dagarna bara rusar iväg! Snart är det bara tre veckor kvar till mitt allra sista sommarlov är slut - de veckor som alltid känns som en evighet i juni men som sedan bara försvinner. Försöker i alla fall utnyttja de här lediga dagarna så mycket som jag bara kan, det dröjer inte länge innan man sitter där med tiosidorsuppsatser att skriva och glosor att öva in. Igår kväll drog jag i alla fall ihop ett gäng tjejer från min grundskoleklass som satt på min altan och drack vin, garvade åt gamla minnen och bara hade det allmänt trevligt. Det är sjukt hur mycket man har glömt bort från högstadieåren, trots att det inte alls var länge sen. Borde nästan skriva upp allt!        

                 En av sommarlovets härligaste veckor, M & E på Rhodos

Har även hunnit med att åka omkring i galet regniga Stockholm och köpa bröllopsklänning till min fina, fina faster som gifter sig sista augusti. Bara en pytteliten borgerlig grej, men det ska ändå bli roligt då jag aldrig varit på bröllop och dessutom är så glad att hon hittat någon som gör henne lycklig. Så som det ska vara ♥


Shoeshopping


Nu drar jag till stan och möter upp fina L för lite Moccofika och shoeshopping. Outfitbilden är gammal, men har på mig ungefär det här minus skinnjackan och plus lite ringar och en kavaj (och med lite brunare hy, herre vad blek man var innan sommaren!) Treggings från Gina Tricot, khakifärgad topp från BikBok, ballerinas från ICU, väska från Jeane Blush/Nelly och silversmycken från Thomas Sabo, Betties Galleria och någon liten butik på Rhodos. Inte så fashion forward kanske, men ibland orkar man inte mer. Ha en underbar tisdag!

My Heritage


En roliga sida som jag hittade för ett tag sen är MyHeritage. Den är egentligen till för att göra släktträd och sånt, men det finns även en del andra funktioner där man till exempel kan se vilka kändisar man är mest lik. Superenkelt och rätt kul, även om resultaten väl inte blir hundraprocentigt korrekta, haha. Prova själva! Vilka kändisar blev ni mest lika?


Ute i solen

Förlåt för den otroligt dåliga uppdateringen! Flera av mina fina vänner som jag inte sett på evigheter kom hem från diverse semestrar, så jag har tillbringat så mycket tid som jag kunnat med dem. Idag fick vi ju dessutom en massa sol här i Stockholm, så jag har legat ute hela dagen och bättrat på brännan så gott jag kunnat. Man får ju passa på, min pessimistiska sida säger att det dröjer ett tag innan vi får medelhavsvärme här igen... Eller vad tror ni? Ska hur som helst gå och införskaffa mig lite proviant i form av en halvliter Ben & Jerry's nu, men vi hörs lite senare. Puss!

Stylewatch - Olivia Palermo

Jag är inte ett fan av Olivia Palermos personlighet (som den framställs i The City i alla fall), men hennes stil gillar jag skarpt. Hon är en tjej som kan det här med proportioner! Hon sportar klassiskt Upper East Side-chic med en twist, komplett med Birkins, Louboutins och Chanelballerinas. Svart, creme, khaki, kamel och puder är nyckelfärgerna. 


Något jag gillar med Palermo att hon alltid ser så immaculately polished ut, det är en skön brytning mot alla slitna jeansshorts, Converse och slappa linnen med synliga bustiers (även om det också kan vara skitsnyggt såklart) som de flesta har på sig idag. Hon lyckas vara klassisk och trendig på samma gång, och det utan att vara för matchy-matchy. Jag gillar det helt enkelt! Vad säger ni, är Olivias stil något för er?


Det regnar i Stockholm idag

(Stövlar Hunter, Paraply Guy de Jean, bilder Richard Avedon och Breakfast at Tiffany's.)

Nu när man sitter och kollar på regnet som rinner på fönsterrutan och termometern som visar ungefär tio grader för lite ångrar man att man (läs jag) klagade på värmen och solen förut. Aldrig blir man nöjd! Oh well, får väl vara lite bloggklyschig och tända ljus och dricka chaite framför reruns av Gossip Girl med min fina Mels itället, så kanske det känns bättre. Även om jag gärna väntat med höstmyset ett tag, det är ju för sjutton bara juli. Vad gör ni denna söndag?

Belle har ryckt upp sig


När jag var tretton-fjorton år älskade jag Belle Shoes och köpte en massa skor där, men de senaste åren har jag liksom glömt bort att affären över huvud taget existerade. Men nu när jag klickade mig in på deras hemsida i jakt på de perfekta kilklackarna möttes jag till min förvåning av en hel del snyggt! Kilklackarna och ballerinaskorna ovan är mina favoriter, hur snygga som helst. Måste nog ta mig in till stan och ta mig en närmare titt (så gick det med mitt sparande...) Här i Stockholm finns Belle på Grev Turegatan, Slöjdgatan och Götgatan om jag inte minns fel. Något som faller er i smaken?

Dagens budgettips


Tänkte tipsa om en mascara som jag av en slump köpte nere på Kreta då min Diorshow gick sönder - nämligen Maybelline Colossal Volum' Express. Jag använder alltid vattenfast mascara, men brukar ändå ha problem med att de fäller eller färgar av sig på ögonlocken. Men inte denna! Sitter som berg ända tills den tvättas av, håller fransböjen fantastiskt bra och ger både volym och otrolig längd även till mina små minifransar, och det utan att klumpa det minsta. Och priset är väl nästan det bästa - 139:- ynka kronor (och just nu är det kampanj på H&M, så där kan du få den för ytterligare 30:- billigare) får du ge för denna gula hylsa. Passar allas plånböcker! 

Det enda minuset skulle väl vara att den luktar lite skumt (inte bara min, har luktat på mina vänners och i flera affärer och alla luktar likadant), men det går ju att stå ut med. Hur bra?

Elsas Mode

Impulsköpte Sofi Fahrmans chicklitroman Elsas Mode på Pocketshop häromdagen. Måste säga att den var över mina (låga, ska erkännas) förväntningar. Visst, klyschorna haglar stundvis och språket lämnar en del att önska, men det är en kul och inspirerande bok som beskriver den bloggvärld och det Stockholm många av oss känner så väl. Den fick mig dessutom riktigt sugen på att blogga mer (och åka till NY och hänga på Cipriani Upstairs...), vilket alltid är ett plus. Hittar ni den för några få kronor någonstans så köp, lättsmält och härlig läsning som gjord för stranden. Ser fram emot en del 2 och 3!

Vart tog värmen vägen?


Tyckte det var iskallt när jag gick ut på altanen i morse, och då var det ändå 20ºC, det är verkligen sjukt hur kroppen anpassar sig till varmare temperaturer. Det kommer ju inte bli kul med vinter nu när man vant sig vid trettio grader och sol varje dag...

Idag ska jag hur som helst vara duktig och ta tag i uppackningen av Kretaväskan (jag veeet, men hur tråkigt är det inte att packa upp?), storstäda rummet och en massa andra nödvändiga saker som jag skjutit upp alldeles för länge. Inte riktigt TGIF, men det blir ju vad man gör det till... Vad ska ni hitta på idag?

Reafynd



Här är största delen av min shopping som jag lovade att visa för ett par dagar sen. Volangklänning från H&M, kavaj i stretchtyg från Topshop (kostat 899:-, jag fick den för 250:-), puderrosa blus med brodyr från Topshop (kostat 549:-, jag betalade 150:-) och blommig sjal från H&M. Har också en till grå kavaj från H&M i ett mer konventionellt material som är på väg hem till mig just nu. Lite nervös för hur den ska sitta bara, gillar inte riktigt det här med att man inte kan prova när man shoppar online... Visar så fort den kommer! Nu ska jag fixa till mig lite och sen möta upp bästa Missa inne i stan. Ha en underbar dag!

Mysdag


Har haft en jättemysig dag med min lilla mami. Vi har knappt setts något alls under hela sommaren då vi båda varit bortresta på olika ställen, så vi behövde lite tid tillsammans. Var på Fotografiska (ligger vid Statsgården en bit från Slussen) där som sagt Annie Leibovitz, Vee Speers, Lennart Nilsson, Joel-Peter Witkin och Anders Petersen ställdes ut. Många helt fantastiska bilder, skulle ha kunnat gå omkring där hur länge som helst. Sen blev det lite shopping och efter det supergod Caesarsallad i kvällssolen ute i Vaxholm. Vad har ni gjort idag?

Cultural me


Idag ska jag vara lite kulturell och åka in till relativt nyöppnade Fotografiska här i Stockholm, där bland andra Annie Leibovitz och Vee Speers är utställda just nu. Kul, kul, kul. Hörs ikväll när jag kommit hem, ciao!

Bilden är förresten fotad av Vee Speers och är en del av fantastiska The Birthday Party.


Trött


Herregud vad jag har åkt omkring idag. Har hunnit besöka typ halva Sverige och avverka runt tio olika transportmedel på vägen, så nu är jag verkligen galet trött. Men lite shopping hanns (såklart) med i alla fall mellan alla tåg- och bussbyten; lyckades till och med fynda på rean vilket jag aldrig brukar göra annars. Vad det var visar jag lite senare, för nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna längre. Godnatt ♥

Sommarregn


Här ute på landet spöregnar det, så jag sitter inne med en laptop i knät, en tv mitt framför ögonen och en mobil i handen. Är man nörd så är man, haha. Måste öva på att sysselsätta mig utan skärmar när det är dåligt väder och jag inte har sällskap märker jag... Men det tar vi en annan gång, för nu blir det serieavslutningen av The Hills som gäller. Känns lite sorgligt på något pinsamt sätt, har ju ändå följt en del av dessa personer i flera år (haha vadå stalker?) Tur att det blir fler säsonger av The City i alla fall!


Packa väskan igen

        På Akti Miaouli Beach skulle jag gärna vara just nu. Fy vad jag saknar Rhodos
                                             och veckorna vi hade där!


Åh jag är så dålig på att uppdatera, men det blir så nu när det är så otroligt fint väder. Är hellre ute än vid datorn, vilket jag gissar att de flesta av er som har turen att vara lediga också är. Kän Nu åker jag ut till landet på obestämd tid, men lär komma hem på måndag eller tisdag i nästa vecka. Kommer ha internet där borta om inget strular, så några inlägg lär det nog blir i alla fall. Ha det helt underbart tills dess!


Söndag

Herreguuud, det är galet vad varmt det har varit idag! 32°C i skuggan mätte min termometer som mest. Kommer ihåg när jag stod och frös på tunnelbaneperrongen klockan nio varje morgon i vintras och lovade mig själv att aldrig klaga på värmen om sommaren någon gång kom, men kom igen. Det här känns väl lite överdrivet? Lyckades i alla fall ligga och sola ett par svettiga timmar idag, måste ju försöka behålla brännan som jag med mitt svenska albinopigment kämpat mig till under mina veckor i Grekland.

Nu ska jag sova (för sent - igen), men vi hörs om ett tag. Puss

Down to earth


H&M har fått in mycket fint på senaste tiden tycker jag, en hel del i de jordnära, sobra toner som i alla fall jag känner mig sugen på just nu. Khaki, beige, puder, creme - jag gillar det! Klänningen är hur fin som helst (har den själv i nougat) och skorna bara måste jag prova nästa gång jag går förbi en H&M-butik, för hur snygga är de inte?

M by MJ till Stockholm!


Har försökt lägga upp Kretabilder här i flera dagar nu, men något är fel med mitt minneskort. 2/3 av bilderna dyker inte upp på datorn, fast jag laddar över alla. vet inte riktigt vad felet är, men det är så jäkla trist om en massa fina bilder fastnat i kameran för alltid...

Men men, något lite roligare som jag tänkt skriva om är att Marc by Marc Jacobs kommer öppna en 200 kvadratmeter stor butik här i Stockholm i höst! 1:a september slås portarna upp på Smålandsgatan 10 för att vara exakt. Otroligt kul tycker jag, speciellt då både dam- och herrkollektionen plus alla special items kommer finnas. För er som inte vet är M by MJ special items saker som gummistövlar, plånböcker, tygtotes, smycken och speglar som säljs till riktigt bra priser - så bra att till och med vi som lever på studiebidrag har råd med något. Absolut något att se fram emot i höst! Eller vad säger ni?

Home to stay

Hej mina fina! Nu är jag tillbaka från Kreta. Äntligen måste jag faktiskt säga, fick lite Sverigelängtan efter tre veckors sol och salta bad i Grekland, även om jag har haft det fantastiskt. Håller på att föra över bilder i datorn nu, så det kommer upp lite här så fort jag hunnit beskära och fixa allt. Verkar som att några bilder liksom fastnat i kameran också, så måste försöka ordna det på något sätt...


Supergod Brownie- och Cheesecakemuffins och hallonsmoothie (för vem vill dricka något varmt mitt i juli egentligen?)

Idag har jag i alla fall tagit en liten runda i stan, träffat min fina vän H och fikat på mysiga Muffin Bakery på Drottninggatan, ett av mina favoritställen. Otroligt goda muffins som är sådär härligt smetiga i mitten, haha. Köpte en klänning också, men den visar jag lite senare... Nu ska jag ta igen lite The Hills- och The City-avsnitt som jag missat, har längtat!


RSS 2.0