Mössprovning

Godmorgon på er! Måndagsmorgnar är bara inte okej, är så trött att jag knappt vet vad jag heter. Har i alla fall en rolig sak under dagen jag kan se fram emot - utprovning av studentmössa! Tror att vi ska beställa också, hoppas i alla fall på det så studenten börjar kännas lite närmare... Kan knappt fatta att det snart är min tur att stå där med den svartvita mössan på huvudet. Längtar!

Tips!

              

Nelly startar en jättestor rea imorgon, men ni kan redan idag logga in på den med lösenordet VIPSALE. Har kollat igenom det mesta, men hittade inte något som jag blev speciellt lockad av eller kände att jag behövde. Däremot blev jag väldigt sugen på det här halsbandet, funderar starkt på att beställa eftersom det bara kostade 149:-...

Finns en del grymt billiga godbitar på rean i alla fall, så verkligen värt att ta sig en titt!

Högskoleprov och mys



Denna lördagskväll blir väääldigt lugn för min del, är jättetrött efter att ha skrivit högskoleprov hela dagen. Var lite nervös innan eftersom jag knappt hunnit plugga något och det dessutom är första gången jag gör det, men jag lyckades ändå få ett resultat på 1,6 vilket jag är ganska nöjd med. Ska skriva provet igen i vår (sista chansen innan de lägger till en jäkla massa matte) och hoppas att jag lyckas höja det ett par snäpp till 1,8-2,0 som är mitt mål. Skulle vara så himla skönt att veta att jag kan komma in på vilken utbildning jag än bestämmer mig för att gå.

Så nu ska jag ägna kvällen åt lite mys på bloggklichésätt; med rosa tofflor, doftljus, rött te och Sex and the City. Kanske slänger ett öga på härliga Juno som visas på TV4 ikväll också. Vad gör ni denna lördagskväll? Festar, myser, pluggar, är på middag eller något annat roligt?

Första bilden från Lanvin ♥ H&M



Första bilden från det, i alla fall från min sida, efterlängtade samarbetet mellan Lanvin och H&M har släppts. I like it a lot! Känns väldigt typiskt Lanvin, men något annat hade man väl inte väntat sig. Nu vill jag bara se kollektionen i sin helhet, så man får veta om det finns något som är värt att köa för i november. Jag hoppas verkligen det, jag och Melissa är taggade till tusen!


Bartender? Moi?

Bartenderskolan i tisdags var riktigt rolig, och något som var ännu roligare var att jag vann en hel bartenderutbildning värd 12000:- när jag var där! Det var tydligen en i varje grupp som kom dit och testade som skulle få en utbildning helt gratis, och denna någon blev denna gången jag. Bartender är väl inte direkt något jobb som jag funderat på, inte ens som extrajobb, men kanske är värt att prova på i alla fall när jag ändå har en utbildning helt gratis? Får se hur det blir med det där, men det var kul att vinna i alla fall!

Nu är det i alla fall dags för ytterligare ett study marathon, så jäkla glad att det är höstlov snart för med den här mängden uppgifter och prov lärarna ger oss hade jag inte orkat länge till. Puss på er!

Drinks on me


För att använda ett slitet uttryck flyger bara dagarna förbi just nu, kan knappt fatta att det redan är vecka 42! Den här veckan, eller rättare sagt imorgon, ska vi göra en rolig grej med klassen som jag sett fram emot - nämligen gå en minibartenderkurs på tre timmar. Själva kursen ingick i bokningen av vår skiva, och dessutom kommer en hel bartenderutbildning lottas ut till någon i klassen. Blir nog riktigt kul! Hoppas på att lära mig blanda några av mina favoriter - som bland annat innefattar Mojito och Strawberry Daiquiri - själv, hur bra skulle inte det vara?

Älskar!


Redan idag fick jag hem skorna, riktigt snabbt av Nelly! Det gillas. Hela skokartongen hade de lyckats pressa ner i brevlådan också, haha. Men desto skönare för mig, då slapp jag gå upp till Q8 och hämta dem.

Måste säga att jag är supernöjd; de är hur fina som helst och väldigt sköna att gå i, trots att de gör mig 13 centimeter längre (hallå 1,91!) Inget fel på materialet heller, mjukt och fint. Blir perfekta partyskor nu i höst och vinter!

Matsumoto

 
Kunde inte låta bli att beställa hem de här Minimarket-inspirerade kilklackarna från Nelly när jag kikade in där för en stund sen. Kostade bara 379:-, hur billigt? Dessutom är det fri frakt denna vecka ut, så bara där sparar man in nästan en femtiolapp. Tycker de är sjukt snygga, håller tummarna för att mockaimitationen är någorlunda bra bara.

Åh, jag ser så himla mycket fram tills de dimper ner i brevlådan, vill bara prooova dem!

Där gick en vecka

Verkligen ledsen att det har blivit ett sånt långt avbrott, har verkligen haft galet mycket att göra. Bloggen kommer nog gå lite på sparlåga fram till höstlovet då det inte ser ut att bli mindre stressigt de närmaste veckorna direkt... Helgen med danstjejerna var i alla fall underbar, länge sedan jag skrattade så mycket. Vi har verkligen himla kul ihop, hoppas att Gotlandsresan blir av för oss denna sommar. Nu blir det sova för mig i alla fall, har huvudvärk och måste vara utvilad till imorgon då det är uppvisning som gäller igen. Night ♥

Tillfälligt avbrott


Lite inspo i form av Olivia Palermo och Bianca Brandolini på Valentino S/S 2011.
Snygga, snygga, snygga!

Det är helt sjukt hur mycket det är med allt nuförtiden. Har läxor, seminarier, inlämningar och prov till varenda dag, och inte blir det bättre av att jag strävar efter MVG i princip alla ämnen i år. Är dessutom engagerad i dansen där vi har flera olika projekt på gång just nu, håller på att övningsköra och plugga körteori, sitter barnvakt någon gång i veckan, planerar vår klasskiva, bloggar, tränar och försöker leva någon gång emellan alltihop. Vill inte sitta här och beklaga mig - jag gillar att ha mycket saker på gång - men nu när jag måste lägga så mycket mer tid på skolan än jag behövt tidigare blir jag så stressad över att hinna med allt. Det är verkligen inte likt mig att känna så här, så det känns lite obehagligt. När blir det för mycket?

Nu ska jag hur som helst iväg med dansen under helgen för att träna och bara umgås med mina fina danstjejer. Ska försöka släppa allt annat under tiden och bara ha det bra, så kommer jag förhoppningsvis hem lite mer positiv och glad på söndag. Kommer inte ha tillgång till dator, så ni får ha en grym helg och så hörs vi när jag kommit hem igen. Au revoir!


Ninja New York


Kollade nyss på Svenska New York-fruar, och det var lite kul att en av dem var på blind date på samma restaurant som vi åt på när vi var i NYC - Ninja. Den ligger på Hudson Street i TriBeCa, och är bara en liten dörr i väggen som kan vara svår att hitta om man inte vet exakt vart den ligger.

Själva restaurangen har ett asiatiskt tema och serverar "high end japanese cuisine." Själva twisten är att de supertrevliga servitörerna är ninjor som gör lite olika tricks när de serverar maten - precis som man såg i serien för er som tittade. Lite cheesy kanske, men rätt kul om jag ska vara helt ärlig. Jag åt världens godaste salmon rolls där, tips om ni någon gång går dit. Delish!

Powder


Fina ting i puderrosa och creme som kommer komma in på H&M vilken vecka som helst! Är inte så förtjust i vitt när det gäller smycken i vanliga fall, men detta bib necklace gillade jag. Något med det vita och silvriga fick mig att tänka på vintern, lite julgransprydnadskänsla över det hela med alla kristaller och sidenband. Finfint i alla fall, hoppas det kommer in i svart också.

Nu ska jag fortsätta plugga Historia C som faktiskt är ett av mina favoritämnen, hur udda det än låter, haha. Hur som helst, ha en jättefin kväll och start på veckan!


Kräftskiva i oktober


Nu drar jag hem till den här snyggingen som har en försenad kräftskiva för några tjejkompisar ikväll. Blir en massa vin och snack, supermysigt. Sover kvar där sen tror jag, så vi hörs nog inte förrän imorgon. Ha en grym lördagskväll alla fina läsare!

Lanvin RTW S/S 2011

Lanvin var allt jag förväntat mig och mer - så vackert! Inte lika damigt som det varit de senaste säsongerna, vilket jag verkligen gillar. Även enklare och renare på något sätt. Extra kul att Elins vän och en av Sveriges största modellexporter för tillfället, Frida Gustavsson, fick öppna visningen. Snygg i kvadrat!


Ur funktion

Bloggen verkar ha slutat fungera av någon anledning, mycket irriterande. Ska se om det funkar nu när jag postar det här, annars får jag helt enkelt vänta till blogg.se fixat det. Verkar vara flera som har samma problem som mig.

Nu ska jag i alla fall ut och övningsköra och handla lite till ikväll, och efter det svara på alla fina kommentarer jag fått av er. Om bloggen funkar då vill säga. Hörs senare!


Paris RTW S/S 2011

Modecirkusen har nu lämnat Milano och dragit vidare till Paris. Jag ska inte påstå att jag är överdrivet insatt, men jag gillar att slänga ett öga på style.com och WWD lite då och då. Gillar att modet blir mer och mer avskalat och minimalistiskt, är så sjukt trött på allt rockchict efter de senaste årens hype. Vill inte ha mer nitar och kedjor överallt (för var lårsmycket verkligen någonsin snyggt?)

 
Det här är några av mina favoriter från det som visats hittills, speciellt Nina Ricci tyckte jag var fantastiskt. Inte det mest creddiga kanske, men sådant orkar jag inte riktigt bry mig om. Nu ser jag istället fram emot att visningsbilder från en av mina absoluta favoriter - Alber Elbaz för Lanvin - ska börja dyka upp. Spännande, spännande!

Inmålad

Sitter och skrattar här för mig själv även om min fredagskväll är lite förstörd. Är nämligen inmålad i mitt rum! Min mamma inledde idag projekt måla-om-trappan, och har slipat, spacklat och grundat hela dagen. Gick upp på mitt rum på övervåningen efter middagen för att göra mig i ordning, vilket mamma inte tänker på så hon börjar måla på oljefärg i hela trappan. Fick lite panik när jag märkte att trappan var full med blöt färg, men tänkte att den lär väl torka rätt snabbt. Men det gjorde den fan inte, sexton (!!!) timmar tar det innan den är helt torr. Så nu sitter jag där jag sitter resten av kvällen och natten. Underbart! Haha, kan inte annat än skratta åt det.

Har funderat på lösningar såsom slide nerför stupröret utanför mitt fönster, och att knyta ihop lakan som de alltid gör i filmer och fira mig ner, men insåg att ingen av dem skulle fungera speciellt bra. Andra tips? Har tyvärr inget Rapunzelhår.

Friday

Inget varmt väder idag inte, så det blir dubbla strumpbyxor på! Kan inte fatta att det redan är oktober, vart tog sommaren vägen? Var till och med lite frost på taken utanför mitt fönster idag när jag vaknade, så det lär väl inte dröja alltför många veckor innan den första snön kommer. Det sägs ju att det har ska bli den kallaste vintern på hundra år... Fy, får hoppas på en utlandsresa snarast! Gärna till Mauritius eller något annat paradisställe, skulle vara helt underbart.


Nu ska jag åka iväg till skolan och skriva religionsprov och diskutera projektarbete (iklädd min nya spetsklänning), så vi hörs senare idag! ♥

RSS 2.0