Gott nytt år!

Och så var det nyårsafton igen. Det här året har verkligen gått sjukt snabbt, men det har hunnit ha både sina bra och dåliga stunder. Mycket har förändrats, och mycket är detsamma som förr.
Image Hosted by ImageShack.us
Ikväll blir det för min del först middag hos tillsammans med M, S och några personer från E:s klass, och efter det fest hos R. Ska bli grymt kul! Jag och M är hur taggade som helst och dansar runt till 70-talshits här hemma (jag iförd min volangklänning, M i en skitsnygg glittrig sak med öppen rygg.) Hoppas ni får en underbar kväll och ett riktigt gott nytt år!
Vi hörs nästa år!

Spray away

Image Hosted by ImageShack.us

Måste bara tipsa om den här glanssprayen jag fick av lillebror i julklapp - den är verkligen grymt bra. Lee Stafford Shine Head Spray Shine är namnet, och i en knalligt metallicrosa flaska får man 200 ml vätska som bland annat innehåller syntetisk preen-gland-oil - en substans som änder använder för att få sina fjädrar att glänsa.

Har alltid varit lite skeptisk till sådana här sprayer, men den här fungerar verkligen. Ett tunt lager räcker - sen glänser håret alldeles lagom. Spraya lite mer "and sparkle like a crazy diamond" som baksidan på flaskan säger. Det enda minuset är väl lukten, det luktar inte äckligt på något sätt, bara... mycket. Men det känns inte så mycket på håret sen, mest i rummet där du sprayat. Hur som helst - det är en riktigt bra spray som jag tycker är väl värd sina 80:-.

Dagens fråga

Jag och E satt och funderade på bussen idag:

Varför känns mackor med smält ost så mycket onyttigare än mackor med vanlig?

Och där har ni dagens i-landsfundering, mina vänner. Haha, när jag läser rubriken nu så tänker jag på Dagens Visa - någon som kommer ihåg det? Det var ett barnprogram som gick varje kväll när jag var runt fem, sex år, och jag gillade det inte alls. Små barn skulle säga vad de hette, sjunga en sång och sedan le självbelåtet i slutet. Någon mer som kommer ihåg?

Lumene Blueberry Curl

Jag har alltid haft problem med att få mascaran att stanna kvar på mina ögonfransar, vet inte vad det beror på, men om jag använder en vanlig mascara har jag alltid smulor under ögonen (alternativt ser ut som om jag inte sovit på tre veckor) efter par timmar. De enda som inte smulat är Kanebos 38°C och L'Oréals Double Extension Beauty Tubes.
Image Hosted by ImageShack.us

Men så tänkte jag prova att köra helt vattenfast, och köpte Lumenes Blueberry Curl förra månaden efter flera rekommendationer. Men sorry, jag måste säga att det är en av de sämsta mascarorna jag någonsin testat. I alla fall den vattenfasta varianten. Fransarna klumpar ihop sig, blir inte det allra minsta längre, och till råga på allt blir jag lika grå under ögonen som om jag använt en vanlig mascara. Svår att få bort är den också, ett flertal ögonfransar har fått offra sig för att jag ska få mascarafria ögon. Men men, man kan ju alltid hoppas att den blir bättre när den torkat lite. Någon som provat den vanliga varianten? Är den bättre?

Quality before quantity

Förlåt, förlåt, förlåt, inte blivit mycket bloggande alls nu de närmsta dagarna. Men jag är lite av en "quality before quantity"-tjej, jag skriver hellre om något när jag känner för det istället för att hela tiden slänga in inlägg som jag skrivit bara för att. På grund av detta kommer den här bloggen aldrig bli speciellt stor, men det har aldrig varit mitt mål heller :) Att få en stor blogg alltså.

Image Hosted by ImageShack.us

Ikväll har jag hur som helst varit och sett Australia (ni vet den med Nicole Kidman) med M, S och E. Den var så himla, himla fin och sorglig - fick nästan en tår i ögat ibland, haha. Och jag gråter verkligen aldrig till film. Verkligen något att se om man gillar den sortens filmer. Och apropå det, såg reklam för En Shopaholics Bekännelser när jag var på bion också, en annan film jag bara måste se efter att ha läst varenda bok i serien. Men jag tror att den inte har premiär förrän i februari någon gång, tyvärr. Något ni vill se?

Snö!

Lite kul, bara minuterna efter jag skrev föregående inlägg så började det snöa! Om än inte så mycket, så gjorde det i alla fall min dag, blev så himla mycket mer juligt.

Har haft en supermysig dag, har fått en massa fina klappar, ätit en massa god mat (även om jag faktiskt inte är så himla in to det här med julbord) och även tittat på tv en del måste jag erkänna (haha, men vem har inte det?) Nu är jag sådär skönt trött, och ska titta på några SATC-avsnitt innan jag somnar tror jag :) Hoppas att ni också haft en jättefin dag!

God Jul!

God Jul!

Sitter vid en laptop hemma hos mormor och morfar just nu, så därför får ni hålla till godo med ett återanvänt julkort, har inga bilder, inget photoshop eller någonting på den här datorn. Hur som helst, ville bara önska er en riktigt god jul, och hoppas verkligen att ni får lite julkänslor, även om ni som jag är helt utan snö. Nu ska jag upp och vara lite social med släkten, och sen blir det Kalle Anka, julbord, Karl-Bertil Jonsson och julklappar. Ska bli så mysigt! God jul på er allihop!

Dan före dan

Jag tycker att den tjugotredje december är en så mysig dag, en av de bästa innan jul. Det är då man klär julgranen (även om jag är mindre sugen på det än vanligt, såg att man måste knyta i snörena själv på alla julgranskulor jag köpt till i år), slår in de sista julklapparna, rimmar, bakar pepparkakor och julpyntar. Än har vi inte riktigt börjat än, men snart så.

Hoppas bara på att jag kommer få lite mer julkänslor än vad jag fått hittills under dagen - morgondagen känns tråkigt nog som vilken dag som helst. Vart tog pirret i magen som man hade som liten vägen egentligen?

Cashmere Mafia

När jag satt och plöjde igenom några SATC-avsnitt igårkväll började jag fundera över Cashmere Mafia. Serien som vi alla hoppades skulle komma till Sverige, men sedan upptäckte (i alla fall de flesta av oss) inte var något mer än en dålig Sex and the City-kopia med stundvis snygga outfit. Var tog den vägen? Har andra säsongen visats också, eller var tittarsiffrorna så dåliga att TV3 inte brydde sig om att köpa in den över huvud taget?
Image Hosted by ImageShack.us

En annan serie som borde komma hit snart är Stylista, som jag skrev om i våras. Har visats i USA nu under hösten, och förhoppningsvis kommer den hit till Sverige snart. Någon som vet något mer?

Eucerin

Image and video hosting by TinyPic
Och så var det jullov igen - så himla underbart! Hade tänkt att hitta på något kul ikväll, men jag däckade på soffan så fort jag kom hem, och när jag vaknade två timmar senare blev det att stanna hemma och göra knäck och rischoklad istället. Knäck är verkligen så sjukt gott, verkligen min favorit bland allt julgodis.

Men hur som helst, det jag ville få fram i det här inlägget var Eucerin. Har hittat världens bästa lypsyl efter ett långt letande. Inte ens mitt älskade Rosebud slår det här, och det är dessutom fyra gånger så dyrt. Det stavas som sagt Eucerin, kostar 23:- på Apoteket och gör läpparna hur mjuka som helst. Och de håller sig mjuka också, till skillnad från vissa lypsyl som tenderar att torka ut läpparna så att man måste ta mer hela tiden (trust me, been there, done that.) Till och med min lypsylsjunkie till vän (aka E) älskar det. Hurra!

Lov (nästan i alla fall)

Är så himla glad - det är bara en och en halv timmes julavslutning imorgon (innebärandes lite pepparkaksätande och sång i aulan), och sen lov! Inga mer prov, inga mer inlämningar, inga mer redovisningar. Hurra! Senare på dagen blir det lunch med E, M och några andra fina människor och lite julklappsshopping - har bara köpt en enda klapp än så länge och börjar få en aning panik. Hur ligger ni till på julklappsfronten?

Desperate Housewives

Är det slut på hemmafruarna nu eller? Missade förra veckan när jag var på Nötknäpparen (och glömde spela in reprisen såklart), så jag hade verkligen sett fram emot avsnittet idag. Men när jag kollade på tv.nu för ett par minuter sen stod det att det var Titanic klockan nio, och inte DH. Buhu! Någon vänlig själ som kan tala om vad som hände förra veckan?

Mitt hus

Image Hosted by ImageShack.us

Någon ville se bilder på mitt pepparkakshus, och jag är inte den som är den, så det är såklart jag vill visa. Men mitt hus är oturligt nog fortfarande hos E där jag gjorde det, så det går inte förrän jag hämtat det. Men däremot har jag rotat fram en liten bild på mitt kaninhus förra året. Inte helt seriöst (huset alltså), men ändå ;)

Pepparkakshus

Image Hosted by ImageShack.us
Idag står pepparkakshusbakning med E på agendan, en tradition vi inledde för en massa år sedan. Eller bakning och bakning, försöka-bygga-ihop-en-färdig-sats-utan-att-ta-sönder-den borde jag kanske kalla det. Förra året blev det ett rosa hus med en kanin i skorstenen (haha, don't ask), men i år vet jag inte riktigt vad jag vill göra. Skulle gärna åstadkomma något som på bilden ovan, men vi kan säga så mycket som så att med mina bakningstalanger (eller snarare bristen på dem) kommer det inte hända.

Lucia

Image Hosted by ImageShack.us
Har inte blivit mycket till luciafirande för mig idag. Igår var det glögg, pepparkakor, risgrynsgröt och luciatåg för hela slanten i skolan, men idag har det som sagt inte blivit mer än några tända adventsbarn och lite Julradio. Tänkte först gå upp och kolla på luciakonserten i Globen i morse, men när jag kom på att den började vid sju ångrade jag mig. Snabbt. Någon som vet om den går i repris? Men hur som helst - glad lucia på er!

Hurra!

Var hos min tandläkare i eftermiddags, och fick äntligen, äntligen, äntligen ett datum då min tandställning ryker! Sjunde januari är dagen med stort D. Hurra!


Nötknäpparen

Image Hosted by ImageShack.us
     Bilderna är lånade från operan.se

Blev ingen bloggning igår, för efter skolan var det direkt hem, byta om, möta upp S, C och M, och sen iväg igen. Skulle äta middag och se NötknäpparenKungliga Baletten med min dansgrupp (inte för att vi dansar balett eller något, men ändå, haha.) Det blev en så himla lyckad kväll - det var länge sen jag hade så roligt som under middagen, baletten var verkligen hur vacker som helst, och efteråt gick vi och kollade på NK:s julskylting. Älskar NK:s julskyltningar, det är verkligen julstämning på hög nivå att gå och titta på dem. Om du inte bor i Stockholm kan du titta här istället. Mysigaste kvällen på länge blev det i alla fall, även om det inneburit att jag är väldigt efter vad gäller mitt spanskaplugg. Prov imorgon på halva kursen. Wish me luck!

Julradio

Image Hosted by ImageShack.us

Hela eftermiddagen har ägnats åt plugg, plugg och åter plugg. Längtar så himla mycket till jullovet, orkar seröst inte med ett enda prov till. Något som i alla fall gjort pluggningen lite roligare (förutom min chokladask då) är en ny webbradiokanal som jag hittade idag - julradio! Spelar bara jullåtar - gamla och nya, svenska och utländska. Mina julkänslor har ökat ett rejält snäpp de närmsta timmarna. Lyssna du också!

Tipp tapp

Image Hosted by ImageShack.us
Vänstra bilden är lånad från tipptapp.se

Den här söndagen skulle egentligen vara helt vigd åt pluggning, men någon gång vid tvåtiden ringer en uppgiven M (som pluggar på samma prov som mig) och drar med mig till en julmarknad som ligger i närheten av där vi bor. Det var inte tänkt att inhandlas något mer än brända mandlar (för hur gott är inte det egentligen), men när jag såg den här sockersöta tomten (som faktiskt är en aning sötare i verkligheten) kunde jag inte låta bli. Känner mig lite tant som handlar tomtar på julmarknader, men men, haha. Passar alldeles utmärkt som för tidig julprydnad i mitt rum, som numera går i caffe latte, vitt och ljusrosa, gör den i alla fall.
Nu - tillbaka till demografin och min älskade ask Duc d'O.

Name necklace

Image Hosted by ImageShack.us
Skrev om namnhalsband för ett tag sen, och att den enda nordiska sidan jag hittat som sålde var danska supastar.dk. Men nu, ett par månader senare, har jag hittat en svensk sida med namnhalsband som ser ungefär likadana ut - men som är mycket billigare och dessutom har gratis frakt. Bettiesgalleria.com är namnet på sidan som säljer namnsmycken i många olika former och modeller. Min favorit är modellen Rebecca, väldigt likt Carries halsband i SATC. Hamnar definitivt på julönskelistan - frågan nu är bara om jag vill ha guld eller silver...

Äntligen!

Vårt internet har legat nere i fyra dagar, så därför har det av naturliga skäl blivit bloggbrist här. Men nu är allt fixat, och kommer förhoppningsvis att fungera som det ska igen.

Både jag, M och E är riktigt trötta efter en hel dags shoppande (blev inga julklappar alls dock - måste verkligen ta tag i det där snart. Är det någon utom jag som inte har börjat än?), så kvällen kommer spenderas med godis och Sex and the City framför min TV iklädd mjukisar. Ska bli så himla skönt! Inte särskilt aktivt (speciellt inte med tanke på att jag måste sitta hemma och plugga hela dagen imorgon), men såna kvällar behövs ibland :)

What a girl wants

Image Hosted by ImageShack.us
Har fått så himla mycket fina saker i födelsedagspresent, däribland en parfym (Chance by Chanel Eau Fraîche), presentkort på diverse klädaffärer, en i-Podhögtalare, påslakan, en nagellackstorkarapa, en gigantisk (en lätt överdrift, men den är stor) tavla till mitt rum, böcker och smink. Men, det som kanske ändå var bäst av allt var den här. Sex and the city-boxen. Skolådan.
E, M, J och L - vad sägs om maraton i helgen?

RSS 2.0