Jag gillar mönster

Image Hosted by ImageShack.us
De flesta sminkmärkens nya årstidsrelaterade kollektioner brukar dra lite åt samma håll - och våren 2008 är inget undantag. Rosa är en av de gemensamma nämnarna, precis som förra året, men det som jag finner överlägset sötast och mest intressant är de mönsterpressade rougen och ögonskuggorna som finns i de flesta märkens sortiment just nu. Blommor pryder (precis som på klädfronten) en hel del av produkterna, som i många fall nästan är för fina för att sätta borsten i. Har inte prisuppgifter till alla paletter, men jag vet så mycket som att ni får hosta upp 495:- för YSL's Palette Pop och 515:- för Diors Flower Blossom. Det är ju som man säger, smakar det så kostar det... Vilken är er favorit?

På bilden: The Body Shop Blushing Daisies, YSL Palette Pop, Dior Flower Blossom, Clarins Summer Fever Sun Palette och Chantecaille Protect Paradise Compact.


Ska man skratta eller gråta?

Image Hosted by ImageShack.us

När jag först såg det här satt jag bara och gapskrattade för att det var så otroligt bisarrt - vem fan försöker pressa sin dotters skola på pengar för att den nämns i hennes blogg? Vem? Det är ju inte normalt. Förslaget är, som skolans rektor själv uttryckte det, helt absurt, och jag kan för mitt liv inte förstå hur hennes pappa tänkte när han kontaktade skolan. Trodde han på allvar att de skulle säga ja? Att de skulle betala en elev för att göra reklam för skolan i sin blogg?

Kan inte låta bli att tycka synd om Isabella, kan ju inte vara så jävla kul att ens pappa framstår som någon som verkligen gör allt för att tjäna pengar (även om det säkert är sant.) Nä, det kommer bli riktigt intressant och se hur de väljer att kommentera detta - om de nu ens gör det.

Ansiktsbehandling&Shopping

Idag har jag både hunnit med en del shopping (och dessutom varit ambitiös nog att fota allting) och blivit insmord, masserad, peelad, ångad, rengjord och desinficerad på en salong som jag hade ett presentkort på. Hur skönt som helst, fast mitt ansikte har nu antagit en extremt osmickrande röd nyans. Mindre kul.

Image Hosted by ImageShack.us

Det jag köpte var för den intresserade ett par helt vanliga svarta ballerinor, ett par flip-flops (brukar inte ha flip-flops eftersom att det gör så himla ont mellan tårna, men jag ger det ett försök till), en ny foundation, en ansiktskräm och Gina Tricots svarta American Apparel-kopia till fodral.

No more bloggtorka for me

Nu har det blivit bloggtorka här igen - inte bra. Skärpning! Nej, från och med nu ska mitt bloggande förbättras drastiskt, inga mer sexdagarspauser här inte! Dessutom ska jag göra en ny bloggdesign snart; har lovat både mig själv och er att börja fixa med det i några månader nu, men det har inte blivit av än. Hallå självdisciplin?

Nä, nu ska jag fortsätta drömma om ett soligt Spanien och vara avundsjuk på E som är på Cypern hela veckan. Visserligen på träningsläger, men ändå. Jag vill ha sommar!

Självstuderingsdag och pardanskväll

Gissa vem som varit ledig idag då? Eller okej, självstuderingsdag hette det visst, men ändå. Dock är kvällen inte lika ledig eftersom att jag, tillsammans med alla nior från min skola + fyra andra skolor måste gå på en obligatorisk pardanskväll mellen sju och halv tio. Kul. Skitkul. Ser verkligen fram emot att dansa foxtrot i två och en halv timme, och samtidigt passa på att missa Gossip Girl. Inte. Vems dåliga idé var det här egentligen!?

Imorgon har vi i vilket fall som helst inte heller någon vanlig skoldag; vi ska typ åka till ett buddhisttempel och meditera och äta vegetarisk mat tillsammans med våra SO-lärare. Kan ju bli... intressant. Hellre det än en vanlig skoldag i alla fall.
Nä, nu ska jag göra klart matteläxan, fixa iordning mig och möta MS och E för att gå till the efterlängtade pardanskväll.


Mallorca - here I come!

Image Hosted by ImageShack.us
Iiiiih! Är så himla glad - vi har precis bokat en två veckor lång resa till Spanien i sommar! Närmare bestämt på ett fyra-och-en-halv-stjärnigt hotell på Mallorca. Åh, jag vill ha sommar och åka nu!

Förresten, klassas det som ohälsosamt beteende att börja skriva packlistor redan nu? Image Hosted by ImageShack.us

Hallå?

Image Hosted by ImageShack.us
Meh, det här var ju inte snällt alls. Vart tog alla andra storlekar vägen? Jag vill ha den ju!

Update: Nu är den helt slut verkar det som, finns inte ens kvar på hemsidan!  I guess we weren't ment to be du och jag, klänningen. Fast innerst inne vet jag att vi var det. Jag vill ha!

Plugg, plugg, plugg

Image Hosted by ImageShack.usTrodde det var max två dagar sen jag bloggade - men när jag kollade på mitt senaste inlägg var det skrivet för fem dagar sen. God, vad tar all tid vägen? Den här veckan och nästa har jag dessutom  s j u k t  mycket plugg, (sammanlagt blir det tre stora prov plus sex stora, betygsavgörande inlämningar) så det blir nog inte sådär överdrivet mycket bloggande de närmsta dagarna heller. Eller så blir det precis tvärtom eftersom att jag har en tendens att göra helt andra saker när jag egentligen måste plugga... Som att kolla klänningar på Forever21 (som numera shippar till Sverige!) till exempel. Den här vill jag ha i sommar, söt som socker och dessutom billig.
Nä, back to work. Disciplin var ordet!


Nu är det bestämt - Cashmere Mafia kommer till Sverige!

Image Hosted by ImageShack.us
Det var många med mig som hoppades att TV3 skulle bli övertygade av Cashmere Mafia's tittarsiffror over there, och ta hem serien till Sverige. Och så blev det, TV3 har nu beslutat sig för att köpa serien som kallats för den perfekta blandningen mellan Sex and the City, Desperate Housewives och The Devil Wears Prada. När serien ska börja sändas är däremot oklart, på Kanal 5's hemsida står det att den ska börja sändas i höst, medan det verkar på TV3 som att den ska börja sändas redan i vår. Well, vilket som stämmer lär vi ju snart få reda på i alla fall. Ser fram emot det gör jag hur som helst - alltid kul med nya serier!

Update: Verkar definitivt som att serien kommer i redan vår - reklamen har börjat sändas på TV3, och den säger att serien kommer snart. Vad snart innebär undrar jag dock, men det lär vi väl få veta...

Update2: Nu är ett premiärdatum bestämt - måndagen den 31 mars klockan 21:00 kommer det första programmet visas i Sverige.

Känner ni igen fenomenet?

Varför är man jag så dum att jag alltid skjuter upp alla skolarbeten till sista sekund? Har haft typ sex veckor på mig att skriva en bokrecension, men ändå sitter jag kvällen innan inlämning och hetsskriver. Jag har haft ungefär tre veckor på mig att skriva en artikel. Den gjorde jag igår. Alltid när vi har prov panikpluggar jag in alltihop en, eller om jag är riktigt duktig två, kvällar i förväg. Jag får alltid panik för att jag har så mycket att göra på samma gång - men jag får ju egentligen skylla mig själv som skjuter upp allt. Varför lär jag mig aldrig?
Att jag har noll självdisciplin, that's for sure.

Jag vill inte vara lång

Jag mätte mig idag, och blev inte direkt överlycklig när jag insåg att jag vuxit en centimeter till. Har varit 1,74 så länge att jag verkligen trodde (och hoppades) att jag slutat växa - men tydligen inte. Jag vill inte vara lång! Inget illa menat mot alla andra långa, på vissa är det verkligen skitsnyggt att vara lång (den där meningen var grammatiskt förkastlig, men skitsamma), men just jag passar verkligen inte som lång. Jag känner mig som en kort person liksom. 1,68 (inte för att det är sådär jättekort, men) skulle varit lagom för mig, inte 1,75. Period.

Är ni nöjda med er längd eller vill ni vara kortare/längre?

Dagens fundering

Den här veckan har vi någon slags jorden runt-vecka i matsalen. Igår fick vi italiensk falukorv till lunch. Så här i efterhand undrar jag - var exakt finns det italienska i pasta och falukorv?

Update: Okej, visst, pasta är italienskt, men falukorv liksom? Det är ju typ det mest svenska som finns.
Gud, man märker verkligen hur mattanterna ansträngt sig för att laga utländsk mat till oss nu när det är jorden runt-vecka och allt! Not.

RSS 2.0