Påsklov, värk och 500 mg paracetamol

Idag börjar mitt påsklov (inoficiellt, egentligen börjar det ju på måndag.) Att jag inte har lov samtidigt som alla andra nollåttor beror på våra praoveckor. Egentligen har vi prao vecka 14 och 16, och lov vecka 15, men vi fick lägga praoen hur vi ville, och reklambyrån där jag ska praoa kunde bara ta emot prao vecka 15 och 16. Idag skulle jag egentligen åkt in till stan med L, A, S, M och E, och sen tillbringat kvällen med M och E, men eftr lunch någongång började mitt huvud och min mage värka. Aj! Så jag hoppade över engelskan och gick hem (varför ska jag som a l d r i g  är sjuk, och ännu mer sällan går hem från skolan, ska bli det just idag. Varför!?) Så nu kommer min kväll vara fylld av Alvedon och tv:tittande. Jättekul en fredagskväll med underbart väder. Före lovet också. Fan! Är så sur. Men men, får glädjas av småsaker istället. Som mitt nya, underbara Barbieknallrosa nagellack. Älskar det. Älskarälskarälskar. Och att vi åker till landet på fredag. Med farmor, farfar och beloved faster. Ska bli hur mysigt som helst, påsk på landet är det enda som gäller liksom. Hur ska ni fira påsk?

Ebba lämnar Veckorevyn!

Nej! Nejnejnej! Det får inte vara sant. Har aldrig riktigt gillat Veckorevyn, men sen Ebba tog över har jag bara tyckt Image Hosted by ImageShack.usom den mer och mer, jag har till och med börjat prenumerera. Men nu slutar hon alltså som chefredaktör på Veckorevyn, som bara sålt mer och mer sen Ebba tog över chefredaktörsposten Varför? Själv säger hon att hon vill satsa mer på VR på internet, om allt går som planerat ska en egen "redaktion" på fyra-fem personer sköta om hemsidan. Alltså, en storsatsning på VR:s plats på internet. Bra eller dåligt? Kan nog bli både och, men för min egen del är jag mest ledsen för att Ebba slutar. Suck. Själv säger hon att Andra säger att hon helt enkelt fått sparken eftersom att hon trots ökade intäkter minskat upplagan och annonsintäkterna. Läs mer här, här, här och här.

Lite allmänt snack

Dagens jag är lite halvt trött och avslagen. Vet inte varför. Kanske för att det är torsdag (veckans värsta dag.) Dagens outfit blev inte så överdrivet spännande heller (hm, mitt humör har en förmåga att avspegla sig i hur jag klär mig); Vitt ribbat linne från H&M, jeans från Cheap Monday, långt guldhalsband från Åhléns, guldballerinor från Din Sko, knallrosa nagellack från Depend och en enormous väska från Puma. That's it. Mer spännande än så blev det som sagt inte. Idag på el gympa så fick man välja mellan lekar (haha, ja) eller innebandy (tycker faktiskt om innebandy, haha, ja, till och med jag som hatar ungefär åttionio procent av alla bollsporter, men lekar kändes lite.. slappare). Vi hade vikare (beloved vaktmästare) och fick hoppa långhopprep. Haha. Det var faktiskt kul, har inte hoppat på typ tre år. Imorgon är det pannkaka till lunch (hehe, måste tala om det. Typ femte gången på terminen vi får god mat. Fisk med kaviartäcke är en favorit bland mattanterna. Inte hos mig) och inlämning av en engelskauppgift, en hemkunskapsuppgift och en svenskauppgift in. Plus biologiprov. Har gjort en fjärdedel av allt, så ni kan ju gissa vad jag ska göra nu.

Smink- och hudvårdskväll

Image Hosted by ImageShack.us
Japp, igår var jag och M på smink- och hudvårdskursen. Var hur kul som helst, även om det blev lite sent. Kom inte hem förrän elva, och hade då både missat Men in Trees och Top Model (trodde jag, det visade sig ju sen att det var inställt på grund av fotboll, Sverige-Nordirland. Ha!) På kursen fick vi prova mitt nya älsklingsmärke (okej, Decleor ligger alltid först), Artistry! Kan inte fatta att jag aldrig hört talas om det märket tidigare, helt underbara hudvårdsprodukter. Sminket var också helt fantastiskt, E.Funkhouser har man ju hört talas om tidigare. Och, det bästa av allt, min beloved moder har lovat att jag ska få en concealer (tredelad, en med gröna pigment, en med röda pigment och en eye makeup base), en vattenfast eyeliner och ett rouge. Woh! Allt från E.Funkhouser såklart. Nu har jag lite jättebråttom, måste sminka mig och fixa håret.

Bilderna är från franska Vouge, och jag tycker att de är helt underbara.

Dagens köp

Image Hosted by ImageShack.us
Var med M och L i Vällingby idag (ingen av oss orkade åka in till stan, så det blev det Vällingby istället) Var hur mysigt som helst, vi gick omkring, kollade lite i affärerna och satt mitt på torget och åt mjukglass. Vårigt så det förslår :) Det blev inte så mycket köpt för någon av oss, M köpte strumpor och jättesöta, vita tygskor, och L köpte också strumpor. Hello Kitty-strumpor. Själv köpte jag ett vitt, ribbat baslinne (H&M) och ett knallrosa nagellack från Depend (det blev lite konstig färg på bilden, egentligen är lacket mycket ljusare och knalligare.) Nu är det House som gäller, sen sova (okej, jag ska försöka att sova, men det kommer bli som vanligt, kommer alltid på något nytt jag bara måste göra innan jag somnar, och plötsligt är klockan halv ett :/) Imorgon ska jag och E till vårat stammisställe, City Gross (HAHA), och sen ska jag och M på typ någon sminkkurs som vi får gå gratis på eftersom att vår danslärare också är utbildad makeupartist. Ska bli kul :) Over and out.


Get the look for less - Ashley Olsen

                        Image Hosted by ImageShack.us
Här har jag samlat ihop snarlika, men mycket billigare, alternativ till Ashleys outfit.

Väska: Ashleys väska i påsmodell är från Givenchy och kostar antagligen en hel del.. Ett snarlikt alternativ är den svarta påsväskan i äkta skinn från Topshop. Kostar runt 700:-.
Kofta: En söt, svart kofta är inte svårt att hitta. Här är en modell från H&M, 198:-
Linne: Helt vanligt, svart baslinne från H&M, 59:50:-
Skor: Ett par ballerinor som liknar Ashleys har jag letat efter i evigheter. Här är ett par som precis som Ashleys, är utan utsmyckning. Tipster/La Redoute, 289:-
Solglasögon: Ashleys Wayfarers passar bra på henne, men förmodligen inte på mig. Här är ett par kopior från Topshop som blir dina för cirka 200:-
Jeans: Vanliga, ljusa stuprör som de här finns att köpa på JC. Märket är Crocker. Priset är jag lite osäker på, men det brukar väl ligga runt 600-700:-?
Sjal: Ashleys stora sjal är perfekt när det inte är tillräckligt varmt ute för bara kofta, men för varmt för jacka. Bra att ha till lite allt möjligt. Ett kabelstickat alternativ med fransar finns på H&M för 59:50:-. Ett lite lyxigare alternativ är pashminasjalen från My Pashmina.
Smycken: Ashleys stora ringar går bra att byta ut mot de här två från H&M, 49;50:- styck. Ashley har på andra armen en stor guldklocka (som inte syns på den här bilden.) En nästan exakt likadan finns på Ur & Penn och är en herrklocka designad av Q&Q. Kostar just nu 500:-, eftersom att det är rea. I vanliga fall kostar den 998:-
Take Away-latte: Starbucks är the one and only för Hollywoodcelebriteterna. Här i Sverige finns inte Starbucks än så länge, men vi får väl hoppas att det kommer hit snart också.

Ansiktsbehandling

Image Hosted by ImageShack.us
Min kära moder ringde nyss och sa att hon bokat tid för ansiktsbehandling och ögonfransfärgning plus brynfärgning. Det fanns ingen tid under mitt påsklov, så nu blev det på min första praovecka istället. Ska bli så himla skönt :) Nu har jag panikbråttom till skolan där vi ska få ännu två timmars könssjukdomsinformation av skolsyster. Tråkigt. Sen spanska (får tillbaka proven!) och efter det stan med M. Hur ser eran dag ut?

Trasigt Tinypic?

När Tinypic inte funkar funkar inte jag heller. Eller min blogg. Eftersom att webbloggs bildhantering inte stöder filformaten som mina kollage som jag vill ladda upp är i så måste jag använda Tinypic, och nu fungerar det inte att ladda upp filer där. Suck. Nu är det väl bara att vänta till Tinypic fixar sig, eller så får jag ordna något annat sätt att ladda upp kollage. Hm.

Imorgon blir det stan med M, hoppas främst på att hitta ett knallrosa nagellack, svarta ballerinor och en snygg vårjacka. Nu ska jag fortsätta kolla på Cityakuten (och hoppas på att Tinypic funkar snart igen.)

Update: Jag har hittat en sida som laddar upp bilder på samma sätt som Tinypic, ImageShack! Och ImageShack funkar till skillnad från Tinypic.. Så, nu har alla Tinypic-beroende (till exempel jag) någon annanstans att ladda upp sina bilder under tiden Tinypic inte fungerar!

Sluscious Sugar Scrub

Image Hosted by ImageShack.us
När min kära moder kom hem från Göteborg idag så hade hon köpt världens mest välluktande kroppsskrubb till mig, Sluscious Sugar Scrub Strawberry, från De Laurier. Den luktar så otroligt underbart, jordgubbsgodis liksom. Nu återstår det bara att se hur bra själva skrubben är, men det är ju en annan fråga ;) På baksidan står det "So tempting you could eat it, but don't! Instead rub it alla over your body for all over refreshment. It har added Orange oil to refresh and revitalise." Låter ju lovande ;) Nu ska jag, med värkande mage efter våffelfrosseriet hemma hos J (som ska få egenskrivna låtar skickade till sig från Paris, och få en egen "show" på en restaurang. Lite stolt man blir! :D)  lägga mig i min ganska hårda, men sköna, säng och läsa senaste Cosmo och Solo. Lånade från min vän. J alltså.

Update: Imorse när jag vaknade hade my dear moder ställt in ett set med söta minituber från Ahava! Mineral Body Lotion, Mineral Foot Cream, Mineral Hand Cream och Mineral Shower Gel. Jag älskar Ahava! Woh!

Lite dagens

Kom precis hem från träningen. Ska duscha, fixa iordning mig och äta lunch, och sen ska jag åka och kolla på E som tävlar. Efter det ska jag hem till J och laga middag. Kul! Mycket åkande fram och tillbaka bara..
Vad ska ni göra idag?

¿Qué sería sin tí?

Tänkte åka och singelshoppa idag, men så blev det inte. Var för trött. Alldeles för trött. Istället sov jag och segade runt typ halva dagen, och runt två så tog jag, min iPod och min kamera en nittiominuters promenad. Skönt. Fast jag hade (som vanligt) inga vantar på mig, så mina händer var röda i säkert tre timmar efter jag kommit hem. Ikväll (okej, det är fortfarande kväll, men whatever) var E här, fast hon var tvungen att gå runt tio-halv elva, eftersom att hon skulle upp tidigt (typ sju, fattar inte hur människan orkar) och tävla imorgon. Hon tävlade idag också, och vann :) Imorgon bitti ska jag och J träna, och sen hade jag tänkt att åka och kolla på E när hon tävlar. Nu är det sängen som gäller, speciellt eftersom att det är sommartid imorgon (meaning vi förlorar en timmes sömn) Godnatt :)




Singelshopping?

Image and video hosting by TinyPic



Imorgon funderar jag på att åka själv in till stan och shoppa. Känns som om jag skulle få mycket mer köpt då. Saker som jag verkligen behövde. Men - den stora frågan - orkar jag? Jag är alltid som tröttast på lördagar, om ingen tvingar upp mig vid åtta-nio så är jag seg och trött resten av dagen. Inte kul när man är ledig. Inköpslistan fylls på. Och bockas av. Lite. Säg gärna till om du sett någonting liknande av det jag behöver köpa. Nu är jag tröttröttrött, så jag ska gå och byta om, tvätta bort sminket och borsta tänderna. Sen blir det sängen eller OC-box om jag orkar. Tror att det blir det förstnämnda. Nighty!

Min basgarderob (okej, den obefintliga)

Blev utmanada av Linda att göra den här listan, och såklart antar jag utmaningen :)

K L Ä D E R               
[x] Två par jeans
[~] En kashmirkofta (haha, det beror ju på om min med 5% kashmir i räknas ;) Nej, skämt åsido..)
[  ] Ett par svarta finbyxor
[~] Ett par svarta shorts (ska köpas så fort jag hittar ett par snygga)
[  ] En vit skjortaImage and video hosting by TinyPic
[  ] En kavaj
[x] En svart kofta
[x] En kofta i en annan färg
[x] En jeanskjol
[x] Två svarta toppar
[x] Två vita toppar
[x] Två svarta linnen
[x] Tre vita linnen
[  ] En trenchcoat
[x] En vinterkappa
[x] En svart klänning
10/16

S K O R
[x] Ett par partysandaletter
[x] Ett par svarta och/eller chokladbruna boots
[x] Ett par ballerinor
[  ] Ett par partyskor
[~] Ett par söta gummistövlar (ska också köpas så fort som möjligt.)
[x] Två par gympaskor (japp, och några par till..)
4/6

A C C E S S O A R E R
[x] En mellanstor vardagsväska (eller snarare.. väldigt många fler)
[x] Ett par mörka solglasögon  (ge mig ett par Dior Glossy, snälla)
[  ] Ett par skinnhandskar
[  ] En pashminasjal
[  ] En weekendbag (en Piccadilly vore inte helt fel..)
[  ] En partyhandväska
[  ] En kuvertväska (skulle gärna vilja ha, men när skulle jag få användning för den liksom?)
2/7

Hm, verkar som om jag skulle behöva fylla på min basgarderob lite. Eller okej då, en hel del. Nu utmanar jag Matilda, Lizzy, Malin, Evelina, Amelie, Jenny, Mimmi och Joy.

City Gross och lite tees

Har precis kommit hem från City Gross, där E och jag tillbringat de närmsta tre timmarna. Från början skulle vi egentligen bara köpa lite godis och en fralla, men sen fastnade vi därinne och bara gick runt och runt. Det är så jävla stort! Dessutom fanns det provsmakningsställen lite överallt, var hungrig när jag kom in i affären, men proppmätt när jag kom ut. Vi smakade: Kladdkaka, kex, Lindtchoklad, tunnbrödrullar, köttbullar och pasta, fullkornsvåfflor, Soda Stream-läsk, korv och sylta. Syltan var typ det äckligaste jag ätit. Rekommenderas inte. E råkade också ha sönder en 25-kilos påse med solrosfrön i och välta en (mindre) pyramid toapapper. Sen skulle vi ta bussen hem, men fick skjuts istället av E's pappa. Haha, det var faktiskt den roligaste eftermiddagen jag haft på länge ;) Och ett tips för alla som åker till City Gross oftare än jag (eller bara vill åka buss gratis), det går en buss från Brommaplan till City Gross varje timme. Gratis of course. Har inte bestämt riktigt vad som kommer hända ikväll, men troligen så kommer E och jag hitta på något.

Linda undrade i en kommentar; Så himla fint! Jag MÅSTE verkligen få tag i en tee! Vet du nån affär som har såna?? (helst inte på internet!) Kram! Och eftersom att jag är så otroligt snäll (haha, eller inte) så hjälper jag såklart till ;)
Image and video hosting by TinyPic
Katharine E Hamnetts
t-shirtar kan man köpa på hennes hemsida och på Net-a-porter. House of Holland's tees finns att köpa på deras hemsida. Men om man som du inte vill köpa över internet, så har Topshop ett par liknande alternativ att köpa. Även H&M har en topp med budskap, ett vitt brottarlinne där det står "It's not mine, it's all a loan" på. Kostar 129:- kronor. Tröjorna från Topshop och H&M-linnet är på bilden ovan.

Black and White


Image and video hosting by TinyPic
Modefärger i alla ära, men om det är något som alltid funkar och känns cleant, så är det just svart och vitt. Akta dig bara för att se ut som en servitris (om det inte är det du är ute efter förstås) Här kommer några plagg och accessoarer som gärna skulle få bo hos mig om jag hade råd.

Tees: T-shirts med budskap är otroligt hypat och helt rätt just nu, so why not? House of Holland gör tees som till exempel både Hotspot och Ebba von Sydow skulle vilja ha ett exemplar av. Finns i flera färger, men här just i svartvitt, "Uhu, Gareth Pugh" och "Love me some, Lohan". De andra två t-shirtar är från Katharine E Hamnett, finns precis som House of Hollands tees i flera andra färger och med andra budskap. Här: "Bring back God" och "Choose Life"
Nagellack: Okej, det här är varken svart eller vitt, men jag ville ha med någon färg, även om det bara var ett lack. Skulle gärna vilja ha det här knallrosa från OPI.
Solglasögon: Ett par Dior Glossy har stått på min önskelista länge..
Väskor: Här är två väskor som gärna skulle få flytta in i min garderob, Marc Jacobs Stam Bag och Mulberrys Bayswater. Skulle inte vara helt fel med en Picadilly heller. Hm. The weekendbag of my dreams.
Jeans: Sass&Bide vet hur man gör jeans, här ett par svarta stuprör.
Klänning: Jättesöt sommarklänning från Temperleys vårkollektion. Skulle kanske inte burit den på samma sätt som modellen, men med ett par pumps eller bara ett par vanliga flats..
Ögonskugga: Stilrent från Make Up Store, Microshadow i färgen Pollution.

Jag missbrukar sjukhusserier

På väg hem från skolan hade jag och M en spännande (hömhöm) diskussion om serier. M tycker bäst om kriminalserier (hon är addicted to Navy CIS) medan jag gillar sjukhusserier bäst. Cityakuten är min all time favourite (kanske för att jag följt serien så länge), tätt följt av House och Greys Anatomy. Vet inte vad det är som gör att jag är så beroende av min sjukhussåpor. Jaja, mig gör det inget i alla fall. Just nu sitter jag och knarkar Extra Pastilles i smakerna Licorice Lime och Dragonfruit. Har fått riktigt ont i magen (även om det inte är något emot vad S hade idag när hon ätit fem av några tabletter hon hittat i en gammal väska hemma hos sig. Hon trodde det var halstabletter. När jag läste på förpackningen stod det "Förtär max tre tabletter per dag. Laxerande effekt." Haha, gud vad vi skrattade. Ännu mer när vi upptäckte utgångsdatumet, första januari 2000. Oh my. Men jag har pratat med henne nu och hon mår bra.) En fråga innan jag slutar och börjar städa mitt rum (som jag lovade mig själv att göra igår), HUR ska man veta hur mycket 2 msk smör är om man inte använder flytande? Varför kan de inte bara skriva i gram så att man fattar? Ska jag liksom ta smör och trycka ner det i ett mått eller?

Image and video hosting by TinyPic
Cityakuten, Greys Anatomy och House. Vilken serie gillar du bäst?

Från Topshop

Image and video hosting by TinyPicFunderar på om det vore totalt galet att försöka sy en snarlik klänning. Tycker att den är helt otroligt söt! Passar perfekt på sommaren, en luftig klänning och ett par ballerinas liksom. Så skönt! Finns på Topshops hemsida för drygt tvåhundra kronor, men jag har ingen aning om den finns i Sverige. Någon som vet? Om den finns här till ungefär samma pris så köper jag den. Om den är lagom lång att ha som klänning. Den låg under "Tops", så jag vet inte om det bara är just en topp? Typ samma längd som ett linne? Hoppas att den är längre(såna här klänningar passar inte att vara för korta, men inte för långa heller.) Annars vill jag verkligen sy en. Men jag kommer misslyckas totalt, är inte direkt världens bästa på att sy, och det är ju bara en bild jag har att gå från. Får be min beloved syslöjdsfröken om hjälp.


Whose mouth - Vinnaren!

Japp, nu har en vecka gått sen jag utlyste tävlingen "Vems mun?". Tack alla som varit med och tävlat, har varit jättekul! Och jag kan tala om att alla tävlanden hade alla rätt. Men snabbast var... Mathilda! Grattis! Här får ni de rätta svaren:
Image and video hosting by TinyPic

Yes!


Image and video hosting by TinyPic


Pretty Ballerinas

Image and video hosting by TinyPic


El fin es el principio del principio

Verkar vara some kind of bloggtorka i allas bloggar (utom i Lindas och Mathildas såklart, som alltid uppdaterar jättemycket! :) Way to go! :D) Saknar erat bloggande! Idag har jag bara en läxa att göra, och det är inte speciellt mycket heller, bara fem sidor biologi. Så underbart, känner mig liksom fri ;) Hade det fruktade spanskaprovet idag (som inspirerade till min otroligt djupa rubrik), gick bättre än förväntat, men ändå inte bra. Hm. Så istället för läxor blir det läsning av senaste Veckorevyn, kanelknäckebröd (som ja gär addicted to för tillfället, har man ätit en så går det bara inte att sluta) och pannkakor som jag och M gjorde för ett tag sen. M är bäst på att vända pannkakor (vilket jag inte är, de går sönder varje gång jag försöker. Matlagning är inte min grej. Inte pannkakor i alla fall)

Where is the vår?

Idag har vi haft alla olika sorters väder som går att få här, och då menar jag verkligen alla (väderguden var på generöst humör idag.) På morgonen var det vindstilla och väldigt grått ute. Det började det regna lite. Sen öste det ner. Efter några timmar klarnade det upp och blev sol. Sen började det regna igen. Sen blev det hagelblandat regn. Sen började det hagla (såg ut som snö, haglade säkert i trettio minuter) innan det klarnade upp igen, och blev soligt, fast väldigt blåsigt. Sen började det regna igen, och sen blev det snöblandat regn för att sen övergå helt till snö. Sen snöade det någon timme, innan det klarnade upp och blev vindstilla och grått igen.

Idag har jag varit en duktig och ambitiös elev (hömhöm) och gått på extralektionen i spanska, som är till för alla som vill lära sig mer. Hm. Jag behövde hjälp med provet som är imorgon. Och kärleksdikten som är läxa till imorgon (på spanska då of course.) Innan extralektionen hade jag mitt värsta skrattanfall sen i somras, det varade i fyrtiofem minuter. Tappade luften totalt och fick kramp i magen, men kul var det ;) Ska inte gå in närmare på vad det var jag skrattade åt (för er egen skull), men det innefattade en Philip, en Elin, tre stolar, en mobilkamera och en sönderskruvad overhead. Tolka det som ni vill ;)

Nu har jag svamlat alldeles för mycket märker jag. Men jag är lite sådan idag. Imorgon blir det ungdomsmottagning och könssjukdomsinformation med klassen. Over and out.

Dop

Ska strax iväg på L's dop. Yes, det är sant. Ska bli mycket spännande, haha. Men - den stora frågan: What to Image and video hosting by TinyPicwear? Har ingen aning om vad det blir, men något enkelt i alla fall. Nu har jag bråttom, måste klä på mig, fixa håret och sminka mig på en halvtimme. Lycka till. Inte. Over and out.



Inköp


Okej, min shoppingrunda gick inte lika bra som jag tänkt mig (as usual), köpte två saker på min lista. Ett par skor och Dove Summer Glow Body Lotion. Några svarta ballerinor hittade jag inte, ingen snygg tee heller. Och mitt efterlängtade nagellack fanns ingenstans heller. Buhu! Det ribbade linnet får också vänta till en annan gång, liksom den svarta jackan. Hittade världens finaste och blev helt kär, men den fanns bara i storlek 40 och 44 = helt uteslutet. Men men, jag hittade i alla fall ett par Converse och så Brun-Utan-Solen. Men jag är inte så säker på att jag ska behålla Conversen, är inte riktigt min "stil" och så.. Men de är söta, right? Hjälp mig upp från min beslutsångest! Nu ska jag ringaför trehundramiljonte gången (varför svarar inte människan!?) Over and out.

Vänster - Höger: Converse, Converse, Converse plus Dove Summer Glow Body Lotion, Jag och Philip cyklar hem från hemkunskapen, årets första tussilago :)

Update: J svarar inte. För hon är i Tyskland. Där hennes mobil inte funkar. God, hur dum får man bli egentligen (syftar på mig då alltså, J är en intelligent människa)

Sno makeupen av.. Rachel Bilson

Image and video hosting by TinyPic
Knallrosa naglar, guldhighlighter och silverögonskuggor i all ära - men naturligt är väl ändå snyggast? Tidlöst. Rachel Bilson är en av dem som anammat den naturliga stilen, och hon bär den ofta och gärna.

Produkterna:
Primer: Smashbox Photo Finish har jag velat prova länge, och om det bara är hälften så bra som alla säger så är det perfekt att lägga under foundationen om man vill ha lika flawless skin som Rachel.
Rouge: Kommer från Make Up Store och är i färgen Sand, ser väldigt mörkbrun ut på bilden, men den är mycket finare i verkligheten.
Foundation: Biotherms Light är en mycket tunn och skir foundation som passar den naturliga looken. Har spf 15.
Svamp: Beauty Blender beskrivs som det ultimata verktyget att lägga på foundation med. Den ovala formen gör att det inte blir några skarvar eller fula streck. Låg i Oscarsgalans goodiebags och har blivit hyllad av stora tidningar som till exempel Allure.
Mascara: En ny verision av hypade Diorshow; Diorshow Black Out som lovar svarta, fylliga och långa fransar.
Läppbalsam: Läppglans blir helt enkelt för glansigt, men Rosebud Strawberry Lipbalm ger ett svagt rosa skimmer och luktar dessutom underbart. Perfekt.
Ögonbrynspenna: Brownies från Too Faced. Levereras med en borste i ena änden. Finns också i en ljusare nyans för oss blondies.
Kajalpenna: Le Crayon Yeux från Chanel. Utlovar ett perfekt, naturligt streck.
Ögonskuggor: Från i.d/Bare Escentuals. Är helt gjort på naturliga mineraler (jag trodde alla mineraler var naturliga. Hm) och är så ren så att du kan sova i den. Dock rekommenderas det inte.

Inköpslista

Image and video hosting by TinyPicVaknade kvart i åtta. På en lördag. Jag somnade tre. Har inte vaknat såhär tidigt på en helg på hur länge som helst (eller okej, när vill skulle åka hem från Göteborg typ klockan sju på morgonen.) Idag hade jag och mina kära små vänner planerat att ha någon sorts picknick i Drottningholmsparken, men eftersom att det tydligen skulle bli regn, blåst och kanske snö idag så hoppade vi över det. När jag vaknar är det soligt och nästan vindstilla ute. Pickninckväder, anyone? Men men, det blev stan idag istället, det är bra det också, om än inte lika mysigt som en picknick.

Dagens shoppingoutfit (med ledordet bekvämt): Halvljusa jeans, DNKY, långt vitt linne (eller okej, det blir inte så överdrivet långt eftersom att jag är typ hundra meter lång), Gina Tricot, långt guldberlockhalsband, Åhléns, guldballerinor, Din Sko.


En lista. Snodd of course.

Snodde den här listan från Linda. Sno den gärna av mig.

Dagens hälsosamma: Cyklade sammanlagt sex kilometer och gick en. Åt chokladboll och kakor. Inte bra. Men gott. Dagens köp: Ingenting faktiskt. Men imorgon ska jag troligen in till stan. Och köpa saker.
Dagens duktiga: Sa emot den jävla kärringen till hemkunskapslärare och ordnade upp en sak jag oroat mig för i flera månader.
Dagens temperatur: Trettiosju grader i kroppen, trettiosju grader på vattnet till pitabrödet och väldigt, väldigt varmt utomhus.
Dagens mat: Skolans Nikkalouktasoppa, tacos hemma och pitabröd med köttfärs och salsa på hemkunskapen. Dagens doft: DKNY Be Delicious!
Dagens avundsjuka: E's nya ballerinor. Och vädret i södra Europa. Ge mig!
Dagens gåva: Hömhöm..
Behöver varken vara bra eller dålig, men vilken är den absolut första som kommer upp i ditt huvudet när du hör "nutida populär låt": The Ark - The Worrying Kind. Inte bra.
Om du skulle se en serie varje dag resten av ditt liv, vilken blir det?: Gud vad svårt, skulle tröttna på vad som helst efter ett par år. Återkommer.
Justin Timberlake eller Hamburgare, vad gillar du bäst?: Skulle hellre leva utan Justin Timberlake än hamburgare. That's for sure.
När jag var liten ville jag heta: Emelie var det finaste namnet jag visste.
Ensam i Kina eller på klassresa i Sydafrika?: Klassresa i Sydafrika. Lätt! Fyfan vad kul det skulle vara.
Hur många dagar har det som mest gått utan att du ätit en enda godis? Jag fick inte äta godis förrän jag fyllde fyra, så det blir ju 365x4 dagar. Om det nu räknas.

Längtar till imorgon, är riktigt shoppingsugen :) Speciellt på skor. Letar speciellt efter ett bar bekväma (med betoning på bekväma, får gigantiska skavsår av de paren jag äger nu) svarta, söta ballerinor. Säg gärna till om du sett några :)

Våren 2007

Image and video hosting by TinyPic 

Japp, efter vad jag sett, läst och hört så är orden ovan nyckelorden om du vill vara trendig våren 2007. Men as usual, ta allt med en nypa salt, jag tycker till exempel inte ens att hälften av det där är snyggt. Shortsdräkt kan vara coolt, men jag är alldeles för feg, miniklänning i silver är så himla.. ja, coolt, men jag vågar inte. Neonkläder.. nej, det är inte ens snyggt. Bara ytterst svårburet. Silvriga naglar - njaaa. Däremot kommer jag att ha på mig klänning - of course. Kanske vågar jag chockrosa naglar, enorma armband, oversized t-shirts och smutsigt solblekta pasteller. Nej, slav under modet tänker jag inte bli; några Wayfarers kommer ni i alla fall inte hitta på min näsa i vår och några bootcutjeans kommer inte sitta på mina ben. Hur trendigt det än är.

Den osminkade sanningen

image91
Jag måste säga att sådant här känns ganska bra att titta på en seg fredagsmorgon när allt man sätter på sig bara blir fel. Tror att ni ser vilka de osminkade kändisarna är, Pamela Anderson, Britney Spears, Jennifer Lopez och Christina Aguilera. Alla ser typ grå ut och alla utom Pam ser tio år yngre ut än vad de egentligen är. För henne är det tvärtom. Pamela och Christina står för de värsta skillnaderna, det ser ut som två helt olika människor. Hm. Jag undrar hur världen hade sett ut utan smink. Nu ska jag och min iPod cykla de dryga tre kilometrarna till hemkunskapen för att göra pitabröd och salsa. Over and out.















The bootcut is back

Säg den kändis som inte hoppat på den återväxande trenden - bootcutjeansen. Och nej, nej, nej och nej, jag kommer inte sätta på mig ett par byxor med bootcut den närmsta tiden, absolut inte snyggt (men jag märker nu lättpåverkad jag är, tycker att det blir mindre och mindre fult för varje kändis som jag ser vandra omkring med den fruktade jeansmodellen) Här kommer ett fåtal av de celebriteter som valt att sätta på sig just det jag pratat om - bootcutjeans;
Image and video hosting by TinyPic
Christina Aguilera, Mischa Barton, Adriana Lima plus Izabel Goulart och Alessandra Ambrosio, Kirsten Dunst,  Lindsay Lohan, Mary-Kate Olsen, Ashley och Mary-Kate Olsen, Kate Moss, Nicole Richie, Nicole igen, Paris Hilton och Rachel Bilson.

(och har jag inte världens sötaste familj och vänner, fick Extra Pastilles av pappa när han kom hem, videung och världens sötaste och underbaraste kort från E, och ett anteckningsblock och en penna från min fyraåriga kompis och granne S som tack för att jag vaktade hennes hamster när hon var i Italien :) Lägger också in en bild på mitt iste som hade format sig mycket spännande. Hm.)

Idag

Gud vad jag tjatar om våren just nu, men det är verkligen underbart väder ute! Soligt och varmt. Om den där jävla blåsten bara kunde försvinna så skulle de vara helt perfekt vårväder. Nu är det bara att vänta på att den första tussilagon dyker upp. Åh vad jag längtar. Sitter ute på altanen med min laptop, eftersom att den (altanen) ligger bakom huset så blåser det ingenting här. Helt vindstilla. Och varmt. Med iPoden på högsta volym.

Ikväll är det Men in Trees (som jag varit såå duktig på att följa. Inte.) och Top Model. Plus lite läxor of course. Och dammsugning av nätet efter låtar som jag vill ha på min iPod men inte hittar någonstans. Hm. Dessutom, ett grattis till Matilda på namnsdagen, och till E som varit modell i en reklam för Folksam! Lägger ut reklambilden här i bloggen om jag hittar den :) Antar att det kommer ta ett tag eftersom att reklamen fotograferades idag ;)
 
Glöm inte tävlingen nu bara! Har insett nu att det kanske är lite för svårt, om det är det, så säg bara till så lägger jag till lite ledtrådar i tävlingsinlägget :)

Vems mun?

Image and video hosting by TinyPic
Okej, nu startar jag en tävling i miniformat: Vems mun? Jag har tagit sex bilder på sex kända kvinnliga kändisar (lovar att ni alla vet vilka de är) och klippt ut munnarna. Er uppgift är nu att koppla rätt mun till rätt celebrity bland de tjugo namnen under den här texten. Den som först skickar rätt svar i en kommentar vinner :) Vinnaren publiceras i ett senare inlägg och tävlingen pågår i en vecka, alltså till nästa tisdag klockan 00:00.

Tyra Banks, Britney Spears, Naomi Campbell, Mischa Barton, Christina Aguilera, Mary-Kate Olsen, Nicole Kidman, Cameron Diaz, Reese Witherspoon, Drew Barrymore, Paris Hilton, Kimberley Stewart, Katie Holmes, Mary-Kate Olsen, Madonna, Jessica Simpson, Angelina Jolie, Rachel Bilson, Jessica Simpson, Kate Winslet

Lycka till!

Nu är det vår, ohyes

Har lunch just nu i skolan, men jag sitter hemma. Var tvungen att gå hem för att hämta praopapper och spanskauppsatsten som jag glömde ta med i morse. Det är helt underbart väder ute, soligt, varmt (om än lite blåsigt) och riktiga vårkänslor ligger i luften. Jag älskar det! På bänken bakom gympasalen sitter alla på rasterna, solen lyser rakt på och det är lä. Så himla mysigt och vårigt. Till och med pensionärerna satt ute på den lilla altanen bakom pensionärsklubbhuset och rökte, drack kaffe och diskuterade färgen på en tants knallturkosa kavaj. Och några spelade boule. Då ÄR det vår.

I skolan påbörjade vi vårat Sex och samlevnadstema nu poå förmiddagen, vi fick äta rosa skumgodis och geléhallon och kolla på film. Bra början. Dessutom är schemat omlagt under de här två veckorna som temat är igång - och det är till min fördel (för en gångs skull), har tre sovmorgnar istället för två. Och får sluta tidigare på fredagar. Det stavas u n d e r b a r t.


Breaking News

Image and video hosting by TinyPic
- Just nu måste some kind of Juicy Tubes-rekord pågå. Det säljs hela elva Juicy Tubes i minuten (!) världen över. Efter lite snabba (hömhöm) slag på miniräknaren vet jag att på ett år går det 31536000 minuter, om då elva Juicy Tubes á 15 ml köps varje minut så betyder det att 5203440000 ml (5203440 liter) Juicy Tubes förbrukas per år. Det är mycket. Exakt 346896000 tuber. Om varje tub kostar cirka 190:- så tjänar Lancôme ungefär 65910240000 kronor bara på sina Juicy Tubes per år. Haha, en rapport från mattegeniet aka jag ;)

- Svenska Sara Strands märke POP Beauty lanseras nu i alla Kicks butiker (nej, ingen särskrivning, menar Kicks butiker och inte Kicksbutiker.) Märket beskrivs som en makeupserie för en bredare publik, "Pop tar fram en look där du går från alldaglig till det där lilla extra" säger hon själv om sitt märke. Själv är jag såklart sugen på att prova, färgerna är helt underbara, och jag tror att kvaliteten är super. Dock tycker jag att förpackningarna känns lite billiga på något sätt, typ H&M. Men det kanske bara är jag, har i och för sig inte sett produkterna "på riktigt" än heller, så jag ska nog inte säga något ;)

- Nu har budgetmärkenas vårlooker börjat trilla in. Två av dem är Lumenes och IsaDoras. Lumenes färger är fina, men känns inte speciellt "nu", mer något som man skulle kunna ha året runt, mer alldagligt liksom. IsaDora får däremot in en fullträff när det gäller metallicskuggor och korallfärgade läppar. Dock tycker jag att modellerna för båda märkena ser helt hemska ut. Visst, Lumenes makeup är fin, men ögonbrynen? Och IsaDoras modell ser ju ut som en vaxdocka, inget liv i ansiktet. Läskigt!

Nu väntar en spanskauppsats på hundra ord (inte mycket om man jämför med den här texten som vår spanskalärare lagt ut på skolans hemsidad för att vi ska översätta den som träning inför provet (Islänsk, rökande häxa på spanska liksom. Ehh? Hur bra tror han att vi är egentligen?) och längtan efter nästa avsnitt av Cityakuten (de kan ju inte bara sluta ett avsnitt sådär!) Imorgon är det sovmorgon och start på det nya temat. Over and out.


Vårkänslor och en del sex. Och samlevnad.

Nu är det verkligen vår ute, solen skiner, fåglarna kvittrar, snön ligger i små, små drivor här och där och det är alldeles ljummet ute. På tomten så har krokusarna och påskliljorna börjat knoppa och till och med rabarberna har fått små skott. Jag älskar verkligen våren, längtar så himla mycket tills man kan sitta ute i solen på skolgården utan jacka och inte frysa ett dugg. Underbart! Fast jag får någon sorts ångest när jag är inne och det är sol ute - så jag springer ut. När jag kommer ut så försvinner solen igen. Jag går in. Då kommer solen fram igen. Jag går ut. Den försvinner. And so on.

V?













De närmsta två veckorna ska vi ha some kind of tema på SO:n, NO:n, Svenskan, Engelskan och Spanskan - Sex och samlevnad. Kul. I två veckor. Not. Det här kommer nog bli de minst ansträngande veckorna i hela åttan, haha. Ett besök på ungdomsmottagningen är inräknat, kan bli kind of intressant (människors reaktioner you know)
Nu ska jag ringa till M och J, och om en sjuttiofem minuter tar jag bussen till träningen. Over and out

Nytt på H&M

Japp, H&M har en hel del intressanta samarbeten och nya kollektioner på gång just nu. Först och främst så är det såklart M by Madonna, en serie plagg och accessoarer (väskor, sjalar, skärp, skor). Även Kylie Minouge frontar en kollektion för H&M inspirerad av henne själv och Australien, H&M loves Kylie, dock har hon inte designat den kollektionen själv. Kollektionen kommer bestå av femton olika modeller på badkläder, tunikor och handdukar som Image and video hosting by TinyPicbeskrivs som "en kollektion med bohemiskt eleganta strandkläder som blandar det avkopplande, sportiga livet på stranden med en glamorös look och mycket blänkande metall" Helt rätt i tiden alltså. Dessutom går 10% av intäkterna till WaterAid! Behöver jag säga att jag är nyfiken? "H&M loves Kylie" kommer finnas i butik och på internet i mitten av maj. H&M har också en ny sminkkollektion på gång, den är jag måttligt intresserad av, djurmönstrade bodylotiontuber känns inte så spännande. Men det kan säkert bli något bra av det också. Avslutar med tre miljarder tack till webbloggs nya autosparsfunktion. Tack.

The Ark till Helsingfors!


Image and video hosting by TinyPic
Inte helt otippat så vann The Ark med The Worrying Kind ikväll. Tror inte att någon blev speciellt förvånad över det. Så, iväg till Helsingfors (där Lordis vinst har orsakat en mindre hysteri, numera kan du gå på torget Lordi i Helsingfors, dricka vaniljsmakande Lordi-cola och dessutom se på statyn som rests till gitarristens ära) med dem, och sen är det bara att heja den tolfte maj. Om man kollar vill säga. Annars kan man heja ändå. Hm.

Imorgon blir det träning (om min förkylning blivit bättre/inte blivit värre) med J klockan tio (jag kommer vara halvsovandes) och kvart över sju med M (kvart över sju på kvällen då, thank god.) Emellan det måste jag göra alla läxor som jag inte orkade göra idag och lägga in låtar i iPoden. Nu ska jag sova eftersom att jag ska upp så tidigt imorgon, och för att jag nästan inte sov någonting inatt (jag, A och L hade trevliga diskussioner på msn i fem timmar igårkväll)

Ledig lördag

Idag har jag inte gjort någonting, förutom bloggat, börjat på lite kollage, gjort en del läxor och hjälpt Mimmi med designen på hennes nya blogg. Okej, det låter inte överdrivet exalterande, men det var så himla skönt att inte göra någonting överansträngande. Speciellt som är förkyld också. Ikväll blir det lösgodis (riktigt länge sen, ska bli wunderbart) och kanske lite Melodifestival (okej, Melodifestivalen är tråkig, men det är en tradition, och om det är någon som är för traditioner så är det jag) ;) Ha en bra lördagskväll, förhoppningsvis blir den mer händelserik än min. Buhu, jag vill inte vara sjuk!

Barbie loves M·a·c

Image and video hosting by TinyPic
I februari lanserade Mac sin nya kollektion Barbie loves Mac, en serie med söta förpackningar, rosa färger och underbara namn, i sann Barbieanda. Dock är det inte förrän nu jag har tagit en titt på kollektionen, och oh my, behöver jag säga att jag är förälskad? Visst, förpackningarna är inte så speciella - men färgerna. Mm. Du kan ta en titt på hela kollektionen här. På bilden syns en bit av kollektionen; Barbie Loves Mac Lipglass i färgen Happy Gal, Glimmershimmer i Loves Pink, Barbie Loves Mac Beauty Powder  i den sockersöta nyansen Pearl Blossom, Barbie Loves Mac Eye Shadow i den ljust rosalila nyansen Whistle och Nail Lacquer i den underbart underbara nyansen Steamy (habegär på hög nivå!)

Before bedtime.. eller fan, hemkunskapsläxan ja.

Ett litet kort inlägg innan jag går och lägger mig bara. Har varit en ganska ointressant dag, inget speciellt har hänt. Aerobics på gympan, ska typ hitta på ett eget aerobicspass som man ska göra för klassen sen. Uuh, pinsamt. Måste göra hemkunskapsläxan nu, hade glömt den helt, och sen blir det sova. Sovasovasova. Ingen kan ens gissa hur trött jag är. Bluh. Internationella kvinnodagen och min fasters födelsedag idag, så grattis till henne och alla andra kvinnor ;) Usch, vilket tråkigt, osammanhängande och intetsägande inlägg det här blev, men ibland behövs såna också ;) Not. Nu ska jag sluta innan jag rör ihop allting mer än jag redan gjort.

Godnatt!

Jag köpte den!

Iiih! Jag bestämde mig för att köpa iPoden, och nu kom mamma hem med den. Åh! Jag är så kär, så kär i min nya lilla älskling. Färgen är mycket, mycket snyggare i verkligheten, inte alls så neon som den såg ut eller som jag kom ihåg den, utan mycket mer matt guldgrön. Tycker faktiskt riktigt mycket om färgen, är snygg och lite annorlunda. Färgen är inte riktigt som den ser ut på bilderna, men det går ju aldrig att få färgerna lika bra med kamera som med ögat (okej, om man inte har en tolvmegapixelskamera och perfekt ljus) Oh my att man kan bli så fäst vid en pryl, det är som med min körsbärsröda kamera, love at first sight liksom. Nu ska jag bara ladda batteriet och lista ut hur den här lilla skönheten fungerar, sen blir det lyssna av. Woh! Är så glad. Vardagslyx på högsta nivå det här. Ni som redan har en iPod (vet att Evelina har en) kan ju vara snälla och hjälpa fjortisen med bristande teknikkunskaper (alltså jag) ifall när jag inte fattar något ;) Tack till Linda och Evelina för hjälpen med beslutsångesten. Nu ska jag vara lite med min nya skatt (do not misstolka)


Inte alls lika skrikigt neonig som på bilden, eller hur? :)


Jag är troslös

Idag har jag varit på gymmet med J, det var skitkul. Testade typ alla maskiner, inklusive en som fungerade på samma sätt som en maskin från TV-Shop, den var jätterolig ;) När jag kom hem uppfyllde jag min plikt som hamstervakt (japp, är barnvakt åt min femåriga grannes dvärghamster när de är i Italien den här veckan) och åt mat. Mamma hade köpt semla. Åh. Mm. Nästan ingen mandelmassa i heller.

Ikväll blir det läxor, Men in Trees (som jag sett ett avsnitt, duktigt av mig som skulle börja följa serien) och Top Model. Of course. Och om en liten, liten stund (okej, tjugo minuter då) så kommer mamma hem med min alldeles nya, gröna iPod Nano! Så nu får ni börja tipsa mig om musik som jag kan lägga in, har ett utrymme på 4GB att fylla! Så, hjälp till nu, vad brukar du lyssna på?

(och ja, rubriken var bara ett sätt att få folk att reagera. Och ett bevis på min bristande fantasi)

iPod Nano 4GB

Japp, en helt ny sådan har jag chansen att få köpa för 1000:-. Mammas jobbarkompis hade vunnit en sådan i Image and video hosting by TinyPicnågon tävling, men hon hade redan en annan mp3 som tydligen var bättre, så nu låter hon mig köpa den för 1000:-.Tänkte först köpa den direkt, men sen fick jag reda på att den var grön. Knallgrön. Allra helst skulle jag vilja ha Special Edition-utgåvan, den röda ni vet. Så, nu vet jag inte riktigt längre, färgen är ju egentligen bara yta liksom, och man kan ju köpa skal till, men ändå. Vad tycker ni? Ska jag köpa eller inte? Är färgen snygg, cool eller bara hemsk? Har sett den i verkligeheten, den är inte lika knallig  som på bilden och mer åt det guldgröna hållet. Men jag behöver verkligen hjälp, så nu litar jag på er ;)

Äntligen tillbaka!

Äntligen fungerar bloggen igen! Efter några dagars förvirrning, tre mejl till supporten och lite allmän frustration så är min blogg inte längre ur funktion utan fungerar hur bra som helst (lite ovan vid alla nya funktioner bara) Tack till Ann-Louise på supporten och till Lizzy för all hjälp!

Jag hade det bra nere i Göteborg, förutom några smärre missöden som ett borttappat halsband (snyft!) och träningsvärk i vader och armar. Och en lämnad kärlek i form av mina sysslingars undulat som jag inledde ett mycket nära förhållande med.

Hoppas att ni läsare fortfarande finns kvar därute och är intresserade av att läsa :) Nu, tidig middag.

Göteborg

Snart bär det av till västkusten, Halland och Göteborg där jag ska spendera tre av de sista dagarna på Sportlovet. Kommer förmodligen inte få tag på någon dator under tiden som jag är där nere, men om jag skulle det så lovar jag att blogga. Annars så hör ni av mig på lördag kväll när jag kommer hem. Nu ska jag stänga av radion, för jag blir galen på jävla Sunrise Avenue's Fairytale Gone Bad som spelas 24/7. Överallt. Död åt den låten! DÖD! En riktigt plågsam en.

Min otroligt bekväma outfit; (hallå, jag ska sitta i en bil i 5 timmar)
Svart diadem, Gina Tricot
Svart t-shirt, BikBok
"Guld"halsband, Åhléns
Halvljusa jeans, DKNY
Svarta strumpor, Converse
Svart skinnväska, Åhléns

Nu ska jag bara sminka mig, fixa håret och leta rätt på min mobilladdare. Sen åker jag. Ha det så bra :)

Top 5 - Red Things

Okej okej, rött är inte den trendigaste färgen just nu, men jag kan bara inte låta bli att älska den. Så, här är Image and video hosting by TinyPicmina fem most wanted red things.

1. Vem vill inte ha den här underbara, underbara röda, hjärtformade klockan från Marc by Marc Jacobs. Snälla, ge mig! Så fin, så fin.

2. Jordgubbshalsbandet från Kenneth Jay Lane går förstås också bra. Såg det på en expedit när jag var i stan i måndags, och det var så snyggt! Vill ha!

3. Röda skor livar upp en hel outfit, och lackskor är ju det allra, allra trendigaste i skoväg i vår och sommar. Så snälla, ge mig de söta lackballerinorna i färgen Red Soft Patent med rosetter från prettyballerinas.com.

4. Jordgubbar hör sommaren till (okej då, jag har tjuvätit några frusna nu i vinter), men The Body Shops underbara Strawberry Body Scrub med jordgubbsfrön och jordgubbsdoftande Strawberry Body Butter kan man använda året om.

5. Jag har länge velat pröva Essies nagellack, och om jag inte får ett sött rosa så skulle jag gärna ta den här varmt röda färgen, Big Bag Theory. Snyggt!

(Ny kategori, top 5!)

RSS 2.0