"Vilket land Oslo ligger i? Hmm.. Gotland!?"

Idag hade vi skolfotografering, och fotografen var verkligen den sämsta (jag sa inte dåligaste! Admire me!) jag någonsin haft. När vi kom in i biblioteket där vi skulle fotas sa han ingenting, bara pekade vart vi skulle stå, sen fotade utan att någon var beredd (alla måste typ ha blinkat) och sen sa han hejdå. Typ så. Jag blir nog jättesnygg på den bilden. Inte. Men skitsamma, jag blir ändå aldrig bra på skolfotot. Så, till något viktigare: PRAO. Vår skola ska praoa vecka 40 och 41, och den här gången ska jag vara lat och inte fixa min prao själv (eller det blir typ så ändå, man får en lapp av skolan och sen får man ringa och bestämma något med personen vars telefonnummer står på lappen), och ta en av skolan. Och då finns det typ det här att välja på:

- Veterinär
- Sportaffär
- Hunddagis
- Klädaffär (Twilfit och Mexx)
- Mataffär
- Café
- Restaurant
- Chokladaffär

Sportaffären och hunddagiset är uteslutna, jag gillar inte sport, och när det gäller hunddagiset var man tvungen att vara jätteintresserad av hundar och ha hundvana, vilket jag verkligen inte är/har. Därför kanske inte veterinär passar sådär jättebra heller. Och chokladaffären har redan A tagit, så den funkar inte heller. Då återstår bara frågan: vilken ska jag välja? Har funderat på alla, men kan verkligen inte bestämma mig. Vilken tycker ni jag ska ta?

Rubriken har my dear S bidragit med. Hon var seriös, jag lovar.

No more Modette

Tidningen Modette som startades för knappt ett halvår sedan kommer nu läggas ner på grund av att varken antalet läsare eller annonsörer var tillräckligt stort för att Egmont Tidskrifter skulle vilja fortsätta driva tidningen. Dock kommer hemsidan modette.se finnas kvar eftersom att den blivit så pass populär och har mer än sjutusen medlemmar i nuläget. Hemsidan kommer drivas av Eleonore Nygårds och Maria Soxbo. Synd är det såklart, det är ju aldrig roligt att höra att en tidning kommer läggas ner och så, men ärligt talat så kommer det inte göra någon skillnad alls för mig själv, har aldrig köpt Modette eller ens övervägt att göra det. Har ni?

Iskallt!

Idag var det verkligen iskallt, både ute, hemma och inne i skolan (de två senare lyckades inte få igång värmen, dock har jag nu lyckats få på mitt element, fast jag tror jag satte det på lite för hög värme, det börjar lukta bränt, haha) och dessutom har jag tappat min MUS-skugga Satin i golvet (= förstörd skugga och förstörd Malin.) På det hela taget - inte en sådär jättebra dag. Dock ska jag trösta mig med Top Model och Sjukhuset (var det något att
se?) ikväll.

Image Hosted by ImageShack.us

 1. Basic, vitt, ribbat linne från H&M, var verkligen behövt efter att jag spillde färg på mitt gamla för typ fyra månader sen. 2. Lika basic marinblå topp med holkärm (det är knappar och band på ärmen, dock syns inte det på bilden), också den från H&M. 3. Likadan fast beige. Den ska lämnas tillbaka imorgon. 4. Diadem med rosett i skinnimitation från Lindex.

Och som utlovat (fast lite senare) så lägger jag upp bilder på det jag fyndade i lördags (plus en bild på ett diadem som jag köpte för typ en månad sen.) Hoppas ni får en bra kväll trots det sugiga vädret (även om solen tittade fram ett tag hos mig) och att ni inte missar Top Model. Det är förbjudet.

Neeeej!

Jag måste vara världens ouppmärksammaste, här har jag gått och TOTALT missat att nya säsongen av Top Model har börjat. Noooo! Fattar inte hur jag kunnat missa det! Har det varit någon reklam för det alls? Tur i alla fall att det kommer sända hela säsongen på sammanlagt bara några månader, den kommer alltså gå från måndag-torsdag varje vecka, så jag behöver inte vänta speciellt länge på att stilla min abstinens. Tack för det. Dessutom hade jag tänkt att titta på Sjukhuset också, men glömde såklart bort det med. Seriöst, hur glömsk får man bli? Nu ska jag försöka sova, måste verkligen vända tillbaks dygnet. Har ni lyckats än?

Tre önskningar

Är grymt trött efter en lång, lång spanskalektion och en ännu längre fysiklektion. Plus ett antal fler lektioner och en lunch bestående av broccolisoppa och bönsymfoni (yes, det stod så i matsedeln. Bönsymfoni. Undrar vem som skriver den egentligen.) Kort sagt, mitt humör är inte på topp. För att muntra upp mig själv lite har jag tittat runt på lite webshoppar, och kommit fram till vad som står överst på önskelistan just nu (förutom en miljard kronor och världsfred såklart.) Smink. I mängder. Det här är min topp tre på vad jag helst skulle stoppa ner i sminkväskan just nu.
Image Hosted by ImageShack.us
- Yves Saint Laurent's Palette Esprit Couture: Det stavas p e r f e k t i o n. Den här fullkomligt underbara paletten från YSL är ungefär vad paljettpaletten (jobbigt ord) från Chanel var i våras - fast bättre. Är den inte helt underbar? Så fin. Skulle gärna ha en av varje färg, men om jag var tvungen att välja skulle jag nog ta den med den gräddvita rosetten. Synd på priset bara, 450:- känns lite väl dyrt, även om det är haute couture i sminkform..

- Jelly Pong Pong's Chic Shine: Jag måste seriöst vara den enda som inte provat krämrouge än. Även fast jag gänra velat, så har det helt enkelt inte blivit av. Men nu så. Har siktat in mig på den här söta lilla asken (med betoning på lilla, den är är verkligen minimal!) med det hypade rouget, och nu duger inget annat. Kände på det på Pashion Cosmetics i SOUK-gallerian, och fastnade direkt. Så, Chic Shine, förbered dig på transport hem till mig. Snarast.

- Lancôme's Baume Baiser: Var inte sådär överdrivet intresserad av läppbullen första gången jag såg den, men när jag verkligen fick tid att känna på den så tog ha-begäret över. Det här läppbalsamet/skira glosset är precis så bouncy som det beskrivs. Känns som att trycka på en skumgummiboll, men med skillnaden att hela bollen faktiskt är gjord av läppbalsam. Och lukten sen. Helt underbar! Nej, i dagsläget har jag inte något emot att betala 200:- för den här. Inte alls.

Breaking News

Image Hosted by ImageShack.us

- Förra året var det Carin Rodebjer, och i år är det Lars Wallin. Jag pratar förstås om årets Rosa Bandet-designer. 2006 bestämde man sig för att en känd, svensk designer skulle få designa ett nytt band varje år. Lars band är prytt av en kedja: "Jag utgick från själva symbolen från Rosa bandet och sedan valde jag att göra en kedja utav den. Känslan är att om man köper det här bandet bidrar man med en liten del som blir något stort i slutändan." Första oktober kommer bandet finnas ute i butik (till exempel Lindex, Apoteket, Ica och Pressbyrån), och det kommer kosta tjugo kronor. Själva bandet tycker jag inte är speciellt snyggt, men ändå, ett rosa band är ett rosa band - klart man ska köpa!

- IsaDora verkar gilla Dior. Eller i alla fall i deras läppglans på burk, Gloss Show. IsaDora verkar nämligen ha inspirerats lite väl mycket av Gloss Show när de utformade sitt "nya" gloss Crystal Lip Glaze. Okej, innehållet kanske inte är exakt detsamma (skulle gissa på att Dior har liiite bättre kvalité på sina grejer), men förpackningen är nästan precis likadan. Fyrkantig, platt burk (genomskinlig) med runt silverlock, innehållande ett läppglans. Inte för att jag säger att Dior på något sätt har patent på utformningen på sina läppglans - men hallå, lite kan man väl komma på själv. Hittar inga bra bilder, men kolla själv nästa gång du går förbi Kicks eller Åhléns. Hm.

- Make Up Store har sålt broschar sen en lång tid tillbaka, men nu har de börjat med något nytt - berlocker! Till hösten ska de börja sälja små miniatyrer av sina sminkproduker som man alltså ska kunna hänga i ett armband, halsband eller örhänge. Men om ni tror att man bara kan köpa dem hur som helst har ni fel, nej, inte förrän du köpt produkter från Make Up Store för en viss summa kan du få köpa en berlock. Nya berlocker kommer släppas varje månad fram till våren 2008. Kul idé säger jag, även om det blir alldeles för mycket med alla berlocker på (om man nu skulle lyckas köpa alla) så skulle jag gärna vilja ha ett med kanske en fem-sex stycken på. För nej, som den sminkjunkie jag är kommer det här inte gå att motså. Och jag som inte köpt något på Make Up Store på typ ett halvår. Hur ska det här gå?!

Bilden på handen och armbandet är lånad från Bjooti-Katarina.

Breaking News - Celebrity Gossip

- Britney Spears har spelat in en ny låt. Ja, ni läste rätt, sönderfestade, rakade Britney har spelat in en ny låt vars namn än så länge är oklart. Klicka här så får ni höra den, och här så får ni texten. Är rätt förvånad, trodde att det skulle dröja ett bra tag innan hon började spela in nya låtar, men icke. Dock har jag hört att låten är inspelad på "krav" från Britneys fans som ville höra hennes "riktiga" röst, alltså som inte är ändrad på digitalt eller någonting. Om det stämmer eller inte är en annan fråga. Så... what do you think?

Update: Läste Perez Hiltons blogg, och var såklart tvungen att lyssna på, vad han sa var, ännu en av Britneys nya låtar. Som tur var visade sig låten vara ett skämt. Tack för det. "I'm Britney Spears and I'm shaking my ass".

- Carolina Gynning flyttar efter inspelningarna av Idol 2007 över till kanal 5 som ska sända hennes nya tv-program. Varje avsnitt av programmet kommer vara som en minidokumentär där hon bland annat kommer gå i kloster, sitta i amerikanskt fängelse, delta i en amerikansk skönhetstävling och ta upp frågor som plastikkirurgi, droger, porr och sex. Hon kommer även försöka banta ner sig till den berömda "size zero", storlek 32 eller XXS i svenska mått mätt, direkt i tv, för att visa "hur farligt det är". Ehm säger jag. Men jag skulle gärna kolla på ett avsnitt eller så, bara för att se vad det är. Synd, synd, synd att inte jag har femman då. Buhu.

- Det är inte bara Paris Hilton och gravida Nicole Richie som nyligen fått fängelsestraff i bland Hollywoodcelebriteterna, nej nej. Även Lindsay Lohan är nu dömd till fängelse - i en dag. Dessutom får hon tio dagars samhällstjänst, genomgå en kurs för personer som blivit offer för rattfulla och dessutom fortsätta på sitt arton månader långa rehabiliteringsprogram och böra hundratals dollar. Anledning? Lindsay körde rattfull (surprise!) och körde rätt in i en palm med sin lyxbil. När hon blev tagen av polisen hade hon dessutom kokain på sig. Smart.

Världens roligaste dag!

Idag hade lärarna bestämt sig för att hitta på något roligt vi skulle göra eftersom att vi precis börjat skolan, och OJ vilken ROLIG sak de kom på! Nu ska ni få höra: fotbolls- och brännbollsturnering! Mina all time favourites! Ska bli så kul! Not.

Kan de inte komma på något bättre eller? Skulle hellre sitta och räkna matte hela dagen än att missa bollen tio gånger när vi spelar brännboll. Jag suger på brännboll, och jag suger på fotboll. Behöver jag säga mer? Tror de att det är någon tycker att det är kul med brännboll eller? HALLÅ?

Ett par jeans och lite fotografering

Idag efter skolan (usch usch usch, de tre timmarna jag var där räckte gott och väl, nu är jag redo för ett nytt sommarlov. Hehe) så åkte jag och M in till stan, jag för att leta efter det perfekta ribbade linnet, ett par jeans och en t-shirtklänning. Hittade faktiskt ett par jeans, ett par stuprör (inget bootcut för min del) från Crocker (bryr mig inte så mycket om märken, om ett par jeans är snygga och sitter bra så köper jag dem, sen spelar det mindre roll vad de har för söm på backfickan.. äger bara ett par märkesjeans från DKNY, och de använder jag inte ens speciellt mycket.), men såklart inget ribbat linne eller någon t-shirtklänning. Buhu.

När jag stod i kö till bankomaten och skulle ta ut pengar så kom samma tjej från Stockholmsgruppen som kommit fram till mig förra veckan fram till mig och frågade om jag var intresserad av att eventuellt börja jobba hos dem. Jag berättade att hon redan frågat mig förra veckan, men inte fotat mig då, och då bad hon så mycket om ursäkt och frågade om hon fick ta några bilder på mig nu istället. Jag sa såklart ja, och sen stod jag där en meter från bankomatkön och posade, haha! Eller okej, så mycket posande blev det inte, hon tog en helkroppsbild, ett par tre ansiktsbilder och en profilbild (usch), och så fick jag lämna uppgifter som namn och telefonnummer och så. Haha, hoppas arr de där bilderna blev bra nu, vilket jag verkligen inte tror. Är det någon som vet ifall de ringer en både om man blev "uttagen" till att börja jobba där eller inte. Skulle gärna vilja veta även om det inte blir av så att man inte går omkring där och väntar i evigheter, och så ringer ingen (vilket jag inte tror att de kommer göra, även om jag gärna vill.) Men, som sagt, någon som vet om de ringer varken eller?

Mystery Game

Image Hosted by ImageShack.us
 En av de mest spektakulära höstkollektionerna när det gäller smink är nog Lancômes "Mystery Game" som är skapad av ingen mindre än Gucci Westman! Såklart innehåller kollektionen en hel del nya nyanser på "gamla" läppglans, läppstift och ögonskuggor, men också några nya produkter:

Först och främst har vi Destiny Cube, en "tärning" (det är meningen att du ska kasta den och se vilken ord som kommer upp, och det ordet ska vara inspiration till din makeup den dagen) som innehåller två ögonskuggor, två gloss och två speglar. Gucci sägs ha fått idén till askens utformning från en kinesisk ask från 1800-talet som hon fått i present. Kuben finns i två olika färgskalor, dels Charisma (en mossgrön och en rosa skugga plus ett ljusrosa och ett mörkrosa gloss) och dels Deep Fascination (en aprikosfärgad och en ljusgrön skugga plus ett rosa och ett mörkrosa/vinrött gloss.) Känner faktiskt inget speciellt stort habegär, tycker inte att designen är sådär överdrivet snygg, och även om det är en kul idé, snygga färgmatchningar och en lyxig tyngd i kuben (den känns verkligen inte plastig), så är den inte värd 495:-.

Något som jag kanske hellre skulle vilja ha är Baume Baiser, en "kudde" av lipbalm som både ska funka som underlag för läppstift och som.. typ balm. Det ska bli lite färg och lite glans, men inte glossigt. Finns bara i en nyans, Rose Marshmallow, men jag tycker om den. Söt och ljusrosa. "Kudden" är inte en applikator med gloss i som många tror, utan det är helt enkelt produkten som är formad så.

Även ett nytt nagellack, Le Magnitique, finns i kollektionen - men inte vilket nagellack som helst.. Det skapar nämligen mönster i ditt nagellack med hjälp av magnetism! När du målat på det andra laget lack på dina nagel, håller du den mot magneten som sitter på ett avtagbart skal på flaskan. Efter fem sekunder så har du ett mönster på nageln som skapats med hjälp av just magnetism (det är något magnetiskt i lacket.) Innovativt, javisst, men snyggt? Njae.. Sist men inte minst är det en kajalpenna med "tvådelad" spets som är formad som en ätpinne. Ena halvan av spetsen är guldig, medan den andra är brun eller svart (beror på vilken av pennorna du köper.) Inget som jag skulle köpa direkt, men det är ju smart med två pennor i än, även om jag tror att det främsta syftet med den här var att man skulle kunna måla ett dubbelt streck.

Det var det, som sagt, inget som jag är direkt lyrisk över. Är ni? Nu - lite välbehövd manikyr och pedikyr för min del. Och så måste jag duscha. Och ringa M. Och planera vad jag ska ha på mig imorgon (haha, brukar aldrig göra det, men första dagen i skolan är första dagen i skolan.) Och tusen grejer till. Hjälp!

Update: Har hittat två bloggar som testat lacket och sedan lagt upp bilder på resultatet. Here you go!

Shoppat + bio

Image Hosted by ImageShack.us
Igår var jag och M inne i stan för att leta kläder, jag efter t-shirtklänning och jeans, och hon efter jeans och hårfärg (okej, inget klädesplagg då, men ändå.) Jag hittade som vanligt inget av det jag letade efter, men fyndade däremot en gråmelerad klänning (klicka på länken för fler bilder) i 100% bomull från Cubus (mitt första plagg någonsin därifrån nu när jag tänker efter) för 149:- och så köpte jag ett Essielack i färgen Chastity (är mycket mer rosa och mindre lila än det ser ut att vara på bilden.) Har inte provmålat än, men believe me, när jag har så kommer det recenseras! Efteråt åt vi, och gick för att se The Simpsons Movie (var ju bara tvungen att se den, även om jag inte är världens största Simpsonsfan.) Helt okej faktiskt, tyckte att det var kul ibland även om jag (som vanligt) inte skrattade sådär överdrivet mycket. Är konstig på det sättet, kan tycka att något är jätteroligt, men ändå så skrattar jag inte.. Nu ska jag ringa och jaga E på jobbet, måste få hem henne så fort som möjligt så att vi kan fixa det sista med presenterna som en av min  M ska få, det är hennes femtonårsdag imorgon..

Covet

Image Hosted by ImageShack.us

Nu i dagarna lanserade Sarah Jessica Parker sin nya parfym Covet. Hon säger själv att det här är en mer aggressiv doft med tyngre doftnoter (som till exempel vanilj) än hennes förra doft Lovely, som varken jag eller många andra blev särskilt imponerade av. Är på jakt efter just en tyngre parfym som passar bättre på hösten och vintern än Be Delicious som jag använder nu, så jag hoppas verkligen på den här, extra mycket när man tittar på den underbara flaskan.. Men en parfym som doftar av choklad, mysk, citron, lavendel, vanilj, magnolia och amber.. sounds pretty good to me!

Update: Ja, det kommer verkligen nya kändisdofter var och varannan dag som någon sa, Gwen Stefani släppte sin doft för ett tag sen. Här kan du se reklamen. Själv är jag inte särskilt imponerad, varken av reklamen (det är något jag inte gillar med den, kan inte riktigt sätta fingret på det) eller flaskan (även om den känns väldigt Gwen), men egentligen så kan jag ju inte säga något, inte förrän jag luktat på den. Dessutom har jag hört någonstans att även Christina Aguilera snart också lanserar sin doft Christina Aguilera - The Fragrance... Om detta är sant eller inte vet jag däremot inte, men jag återkommer så fort jag vet mer!

Gårdagens shopping

Guess what? Igår när jag och mamma var på tunnelbaneperrongen på väg hem kom en tjej (typ 25-30-årsåldern) fram till mig och presenterade sig som Sabina från Stockholmsgruppen. Hon gav mig sitt visitkort och förklarade att hon slutat jobba, så hon hade ingen kamera med sig som hon brukade ha, så hon kunde inte fota mig direkt, men hon undrade om jag var intresserad av att eventuellt börja jobba hos dem som modell, och att jag i så fall skulle skicka ett mail till henne med en helkroppsbild och en ansiktsbild (tror jag), plus lite andra uppgifter som längd och sånt, så fick vi se om det blev något av det. Blev helt chockad (jag menar varför fråga mig), så jag uppfattade inte riktigt allt hon sa (måste maila och fråga om det där med bilderna, fattade inte riktigt hur de skulle vara.) Även om det inte blir någonting alls av det, de kanske inte alls tycker att jag blir bra på bild, så var det ju ändå roligt att en modellscout kom fram och frågade. Hela den här texten blev väldigt rörig av naturliga skäl ;) Men nog om det, vad blev shoppat igår?
Image Hosted by ImageShack.us

Jo,  en svart kofta, ett svart skärp i fårskinn utan hål (great, eftersom att jag ha det typ var jag vill då), en söt bh och en röd, stor väska. Allt från H&M. Nöjd, men jag är inte säker på att jag ska behålla väskan och skärpet, så nu måste ni hjälpa mig. Beslutsångest = stor. Behålla eller inte?

Grattis Engla!

Alla våra misstankar var befogade, den tolfte augusti födde Engla en frisk och söt dotter som ska heta Jolie (efter Angelina eller vad?) I vilket fall som helst, grattis, grattis, grattis Engla, så glad för din skull!

Själv åker jag in i stan i eftermiddag för att prova kläder, sen kommer mamma efter jobbet och betalar allt. Haha, ibland har man tur ;) Hoppas jag hittar något bara. Är ute speciellt efter snygga jeans och en svart cardigan som sitter rätt tight, men eftersom att det är just det jag letar efter så kommer jag väl hitta tusen andra snygga saker - men inte just det. Är det inte alltid så?

Mina lådor!

Har sjukt ont i benen och fötterna efter att ha gått och sprungit en hel dag. Tidigt i morse (tar trots allt cirka en och en halv timme att åka dit med buss och pendeltåg) åkte jag och E till Barkarby, dels för att kolla outleten, och dels för att gå på IKEA (skulle kolla om mina rosa lådor kommit in än, de skulle ju komma i vecka 33.) På outleten blev det inte mycket shoppat för någon av oss, eller snarare ingenting alls. Finns inte så mycket bra affärer där egentligen, men Filippa K brukar man ju alltid hitta något på.. Men på IKEA hade jag mer tur, alla mina lådor fanns där (yes!), så de köpte jag såklart, plus ett till paket galgar, de som jag köpte sist räckte inte. En lunch på IKEA (haha) och det jättetjocka septembernumret av ELLE köpte jag också, men det kanske inte räknas ;) Mina stackars små (stora då, jag vet. Får man automatiskt 39:or om man är över 170 cm lång? Va? Va?) fötter fick i vilket fall som helst vila lite senare framför Project Runway samtidigt som jag skruvade ihop mina lådor. Gick, eh, mindre bra. Var tvungen att skruva om allting fyra gånger. Tekniksmarta Malin var det ja. Hehe. Nu ska jag försöka vända tillbaka dygnet (duktigt!), så jag kanske (nej Malin, du SKA!) går och lägger mig om en stund. Godnatt <3

Helgens..

Nu är jag back on track igen - och den här gången dröjer det läääänge innan jag åker iväg längre än över en dag igen. Hallå, skolan börjar ju om tio dagar (panik!) I alla fall, här sammanfattar jag resan i en lista:




Shopping: Okej, shoppingen i Köpenhamn sög - i alla fall för min del. Okej, de har ett roligt utbud av affärer, men majoriteten av dem finns i Sverige också, och eftersom att det är så pass mycket dyrare i Danmark, så blev det inte mycket shoppat. Nada om jag ska vara ärlig. Varför köpa något dyrt i Danmark när man kan köpa det mycket billigare i Sverige? Jag förstår det inte.

Boende: Bott på två olika hotell, superfina båda två, med jättegod frukost och icke gratis internet. Hm. Tillbringades inte så överdrivet mycket tid på hotellet, så det är väl allt jag kan säga om det.

Mat: Det godaste var definitivt den italienska maten jag åt på någon restaurang som hette.. ehh, började på M i alla fall. I vilket fall som helst, det var pasta fylld med ricotta och svamp som serverades gorgonzolasås. Så sjukt gott! Gillar inte gorgonzola i vanliga fall, men den här såsen var hur god som helst! Den godaste glassen var lätt den med some kind of glass, nougat, krossade hasselnötter, noisette och mjukglass. Som tjejen i kassan dessutom råkade göra för stor. Haha.

Fashion Week: Märkte som jag misstänkte, inte av det sådär överdrivet mycket, men man märkte ändå att det var Copenhagen Fashion Week. På flera ställen i staden hade de enorma skärmar (utomhus of course) där de direktsände modevisningarna. Kul idé! Och eftersom att L'oréal sponsrade modeveckan så kunde man också bli sminkad på flera ställen, men om det var gratis eller inte tog jag aldrig reda på..

Klädsel: För min egen del var det tunna klänningar och ballerinor som gällde, svalast (det var sjukt varmt och kvavt) och bekvämast att gå i. För alla andras del (alla danskar alltså) så var klädseln of course varierande (även om många verkade ha fastnat för tights, heels och gigantiska väskor), men en färg var starkt överrepresenterad; kleinblått. Inte mig emot i och för sig..

Fundering: Under tiden vi var i Köpenhamn var det ungefär en miljon scouter där samtidigt. Jag skojar inte! Man såg dem överallt, var man än gick så var det en scout med sådan där scoutsjal på sig. Varför? Typ scouternas världsmöte i Köpenhamn eller vad?

Avundsjuka: Alla snygga, men åh så dyra, väskor. Både i affärerna (ge mig ett presentkort på tiotusen på Mulberry please) och på folk som gick förbi (som tjejen som hade en huge, röd skinnväska som hon bar så fint, så fint till en i övrigt svart outfit.) Buhu! Nej, det var definitivt helgens i-landsproblem.

And off we go..

Nu åker jag, i halvsovande tillstånd (somnade halv två, gick upp halv sju) och med halvtorkade naglar iväg igen (fast inte ut i skärgården den här gången, utan till Danmark) och kommer hem någon gång på söndag kväll/natt. Kanske blir någon uppdate där nerifrån, det beror på hotellens datorer. Min laptop får inte följa med den här gången, redan packat alldeles för mycket och för tungt, så den får snällt vänta hemma. Men det blir nog bra ändå. Nu måste jag gå. Take care <3


Patricia Field for Asos!

Här utanför åskar det, och dagens planerade shopping med E uteblev. Dessutom måste jag städa och packa inför imorgon. Mitt hårs tillstånd speglas ganska bra av den här teen från Forever21, och halva benet (det här är överdrifternas dag) är svullet på grund av insektsbett. AJ! Mitt humör är inte på topp som ni märker. Något som kanske kan höja dagens glamfaktor en aning är att kolla på Sex and the City-stylisten Patricia Fields kollektion för Asos. Skrev om den för ett tag sen, och nu har den alltså släppts. Inte direkt något att hurra för, jag menar, vad tänkte hon här? Och här? Förlåt, men jag gillar det inte, även om en del plagg var rätt coola. Vad tycker ni?


Image Hosted by ImageShack.us

Shopping + Danmark = ?

Image Hosted by ImageShack.usPå torsdag åker jag till Malmö, för att sen fortsätta till Danmark och Köpenhamn (och efter det tråkiga Skagen, men det är en annan historia) där jag såklart hoppas hinna med en del shopping. Har aldrig varit där förut, så jag har ingen koll alls på vilka affärer som finns, vilka som är måsten och vilka som man med gott samvete (hehe) kan hoppa över. Eller om det finns någonting annat som man absolut måste se eller göra. Så, är det någon i min beloved läsarkrets som möjligen varit i Köpenhamn förut och vet? Eller inte varit där, men vet ändå? Skulle bli så glad om någon (eller förhoppningsvis några) kunde hjälpa mig. Nu, stranden med M och E. Vad ska ni hitta på idag?

Update: Haha, fattar inte att jag så totalt missat att jag kommer vara i Köpenhamn under modeveckan! Fatta vilken tur! Okej, jag kommer nog inte märka sådär överdrivet mycket av det, men ändå.


My wardrobe

Ibland kan jag få sådana där ryck när jag bara vill göra om mitt rum totalt. Igår fick jag some kind of ryck och bestämde mig för att jag ville göra om min garderob helt. Eftersom att jag inte har någon lyxig walk-in-closet utan en helt vanlig, tråkig garderob så fanns det kanske inte sådär jättemycket att göra om, men ändå. På hyllorna som sitter längst upp i min garderob så tänkte jag ha rosa förvaringsboxar i olika storlekar, och så tänkte jag köpa krokar att hänga smycken på, köpa nya galgar (alla ska vara likadana, inte en miljon olika sorter som jag har nu), flytta om trådbackarna (inte så snyggt, men praktiskt), rensa ut all skit ur garderoben (typ kläder jag inte använt på fem år och mina gamla dockkläder som fortfarande ligger kvar där. Typ.), flytta om hyllorna och köpa lådor att lägga skärp och dylikt i. Typ det. En hel del egentligen nu när jag tänker efter.

Fatta vad störande, det fanns typ en miljard exemplar (bilden i mitten) i den storleken jag ville ha, men nähä, dem kunde jag minsann inte köpa, för det var ju "skyltexemplar". Of course.

Sagt och gjort, idag åkte vi till IKEA för att köpa alltihop. Och där var dem, de fina rosa lådorna jag ville ha! Men, sorry Malin, de fanns bara i en enda storlek. Resten var slutsålt. Jag ville ha tre olika storlekar. Skit. Det andra som jag ville ha hittade jag dock, fina krokar, fina galgar (inte så jättefina egentligen, men jag har planer på att köpa rosa eller gräddvitt sidenband och knyta små rosetter längst ner på själva stålgrejen, nya trådbackar fanns (även om de var grå istället för vita.) När jag kom hem rev jag ut allt ur garderoben och jag säger bara det, you would not believe me om jag skrev upp allt som fanns däri. Nu har jag kommit ungefär halvvägs, och mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Bokstavligen. Men, det är bara att fortsätta. Bilder kommer så fort jag är klar såklart, men det kommer nog dröja ett tag eftersom att resten av storlekarna på de rosa boxarna inte kommer in förrän i vecka 33. Men okej. Det blir nog bra. Nu ska jag fortsätta. Hm.

Bloggtorkan är över!

Ni som brukar besöka bloggen med relativt jämna mellanrum (kärlek på er) har nog märkt att bloggen legat nere ett bra tag, lite drygt en vecka. Tänkte sammanfatta dagarna jag varit borta lite snabbt, för att hålla er lite uppdated ;)

Tisdag - Söndag: Skärgården med M. Vad kan man säga? Sjukt mysigt, sjukt roligt. Badat, pratat, solat, ätit, kollat på folk, sovit ute på klipporna, lyssnat på musik, sett på tv (hallå, en del program kan man bara inte missa, även om man är ute i skärgården!), skrattat och bara haft det allmänt lugnt och mysigt. Skönt! På söndagen blev vi skjutsade till Värmdö för att åka hem och för att växelvis bo hos mig (inga föräldrar eller syskon på ett bra tag, moaha) och hos M ett tag.


Kameran följde inte med så mycket, men här är en bild på M, en bild på lite sol (oerhört intressant, jag vet) och på M's nya skor.

Måndag: Träffade E som kom hem från Canada (jag vet att det stavas med K på svenska, men det ser så fult ut) där hon varit de närmsta två veckorna, saknat henne så himla mycket! Hennes föräldrar hade inte kommit hem från Dalarna än, så jag och M sov hemma hos henne. Vi hyrde film, både The Break-Up (grymt seg och tråkig, förlåt Jennifer) och Linas Kvällsbok (säkert tusen gånger bättre om man inte läst boken, jag som hade det störde mig på detaljer i filmen som inte överrensstämde med boken hela tiden.) Mysigt i vilket fall som helst.

Tisdag:
Vaknade sent och orkade inte göra något resten av dagen. Hm. På kvällen träffade vi A och L som jag inte heller sett på länge. Avundsjuk på L som varit i Paris och tillbringat timtal inne på Sephora. Jag vill också!

Onsdag: Shopping. Dock inte mycket. Det enda som blev köpt för min del var födelsedagspresent till L (hon önskade sig en skiva som kostar runt 200:-, men duktig som man är så lyckas man hitta den på Åhléns för bara 39:-. Ha!) och ett sött svart diadem i skinnimitation med rosett (bild kommer) från Lindex (som btw säljer kopior av Jimmy Choo's Ramona) för 40:-.

Yes, that's it! Nu är jag som sagt tillbaka igen, med en del kommentarer att svara på (tack!) och en hel del blogginlägg att ta igen. Cheers!

Förresten, Nicole Richie har nu bekräftat i en intervju med Diane Sawyer (programledare för "Good Morning America") att hon verkligen är gravid. "Jag är nästan i fjärde månaden" säger hon själv. Pappan är förstås pojkvännen Joel Madden. Hoppas bara att det går bättre för henne än vad det gjorde för Britney.

RSS 2.0