Happy Halloween

Har missuppfattat det hela helt, och trott att Halloween var imorgon ända tills för ett par minuter sen då jag såg några barn som gick bus eller godis här utanför. Blev lite misstänksam och googlade lite på det (google är min bästa vän!), och insåg då att det verkligen var idag. Så där gick alla mina planer för morgondagen i kras. Men men.

Idag har jag  i alla fall - äntligen -  varit och köpt tapeter till mitt rum. Blev ljust caffé latte-färgade väggar mot en fondvägg som går i samma ton, fast lite mörkare. Såg jättefint ut i affären, hoppas bara att det blir lika bra när det kommer upp på väggen... Skulle velat fota och visa, men de tapeterna jag ville ha var affären tvungen att beställa hem från tillverkaren, så jag får dem inte förrän tidigast på onsdag. Och sen ska de ju klistras upp också...

Comme des Garçons - igen

Image Hosted by ImageShack.us
Nu är det inte många dagar kvar tills Comme des Garçons linje för H&M släpps (närmare bestämt fjorton stycken.) Men redan idag har Sofi Fahrman fått chansen att prova plaggen från kollektionen, och så här blev resultatet. Måste säga att det ser snyggare ut än på kampanjbilderna, men fortfarande inte riktigt my cup of tea. Vad säger ni, något som ni kommer köa för?

Låt den rätte komma in II

Gick ju som tidigare nämnt och såg hypade Låt den rätte komma in igår kväll. Hade höga förväntningar, men filmen var till min besvikelse inte alls så bra (och inte ens hälften så läskig) som jag trott. Visst, jag satt och halvblundade flera gånger, men det var bara för att det var så grymt mycket blod med hela tiden, och det var mer äckligt än läskigt. Sen tyckte jag den kändes väldigt utdragen på något sätt, känns som om man lika gärna skulle kunna ha gjort filmen en timme kortare. Helt värdelös var absolut inte, men som sagt inte det bästa i thrillerväg jag sett heller... Men fått mig sugen på att läsa boken har den i alla fall, kan tänka mig att den är väldigt mycket bättre än filmen. Hur som helst fick jag en jättetrevlig kväll med lika trevligt sällskap, var länge sen jag skrattade så mycket under en och samma kväll!

Låt den rätte komma in


Kvällen kommer bli riktigt mysig, ska snart åka och möta upp M, S och E inne i stan (alla tre är ambitiösa och jobbar under lovet till skillnad från... vissa andra) och så blir det middag i Kungshallen och därefter bio. Låt den rätte komma in blev det efter omröstning (och efter att E och M paxat platserna i mitten... av mig och S då alltså.) Haha, kommer vara skiträdd sen när jag ska åka hem. Men det är väl så det ska vara antar jag. Ha en fin kväll allihop!

L'Oréal Star Magnet

Bilderna är lånade från Nailed

Som ni kanske minns hade Lancôme med ett slags magnetiskt nagellack, Le Magnetique,  i sin höstkollektion förra året. Lika dyrt som hypat. Nu har L'Oréal tagit vara på idén och i dagarna lanserat en hel kollektion med (betydligt billigare) magnetiska nagellack - Star Magnet. Konceptet är dock exakt detsamma - måla ett lager lack, håll nageln mot magneten på flaskans lock och vänta tills en stjärna dyker upp mitt på nageln (förutsatt att du hållt fingret rakt förstås...) Kan inte säga att jag tycker det är speciellt snyggt, men trots det har jag varit sugen på att testa ända sen förra hösten, bara för att liksom. Kanske är dags nu, när man kan få ett magnetiskt lack för 98:-?

Nyköpt

Image Hosted by ImageShack.us
Är helt slut efter en hel dags springande i affärer. Var inne på IKEA och Mio för att köpa lite grejer till mitt rum, och sen hann jag in lite snabbt på H&M också, där jag köpte en del. Blev väldigt mycket svart; svarta strumpbyxor (deras strumpbyxor i 100 den är hur sköna som helst, lagom tjocka och kliar inte alls vilket jag tycker strumpbyxor har en tendens att göra), svarta tygskor (som jag till min stora lycka kunde ha storlek 38 i! Är inte mina skor på bilden, allt som är silver på dem är svart på mina), lite svarta undies plus en kort, svart volangklänning från Divided. Vet inte om den har så många användningsområden direkt (nyår kanske?), men den var så fin att jag bara var tvungen att köpa den. Kan hända att den får åka tillbaka. Bilden är tagen med mobilen, så man ser inte så bra, men jag ska fota bättre så fort jag blir lite piggare :)

En påminnelse

Image Hosted by ImageShack.us

Glömde ni ställa om klockan inatt? Det gjorde jag. Såklart. Men nu har jag ställt den rätt, en timme bakåt. Det skulle vara mycket skönare om man ställde om till vintertid mitt i en skolvecka istället, en timmes extra sömn skulle ju inte vara helt fel... Nä, nu måste jag skynda, skynda, skynda. Ska hinna duscha, måla naglarna, byta om, sminka mig och packa mina danskläder på lite drygt en timme. Det är någon slags kombinerad lunch och middag hos farmor tillsammans med kusinerna som står på agendan. Efter det blir det dans, igen.


Danseuse

Image Hosted by ImageShack.us
                     Bilder från kinesiska Vogue - Princess of Ballet/Kai Z Feng.

Idag har jag dansat hela dagen, har varit på någon dansdag som min grupp blivit inbjuden att vara med på. Riktigt kul var det, men nervöst - Kungliga Baletten skulle nämligen vara med på samma föreställning. Inte för att jag dansar någon form av balett, men ändå... Galet duktiga var de i alla fall - och så grymt viga! Önskar att jag också var jättevig, men jag har inte riktigt den självdisciplinen som krävs för att bli det. Än i alla fall ;) Har ont i hela kroppen nu (vaknade med ryggont i morse, och det har inte direkt blivit bättre om man säger så), så jag ska ta E, M och några filmer och vila hela kvällen. Vad ska ni hitta på?

Sleepy

Har varit ledig från skolan idag (alla lektioner var inställda), något som verkligen var välbehövligt. Har suttit uppe sent i princip varenda kväll den här veckan för att få klart skolarbeten (varför, varför, varför ska jag alltid göra allt i sista sekunden?) Och i natt när jag äntligen kunde få sova så vaknar jag halv nio av ljudet från en massa grävskopor som gräver i huset mittemots trädgård. Vad är oddsen liksom? Så nu är jag helt galet trött, så nu blir det duscha och sedan sängen för mig. Helst skulle jag vilja ha med mig en stor kopp chaite och Sex and the City-filmen som släpptes på DVD igår. Limited Edition-utgåvan med en timmes extramaterial står på min önskelista...

Slippa tull


Har sjukt mycket plugg nu sista veckan innan lovet, så det är därför det inte har blivit så överdrivet mycket blogginlägg från min sida.
Skulle bara tala om att jag hittat ett par sätt som gör att man troligen slipper tullen när man beställer saker från USA (eller andra länder utanför EU.) Ett sätt är att få företaget att skriva gift på paketet, vilket tydligen ska göra att tullen inte kommer titta på det. Tror dock inte att det räcker med att kryssa i giftrutan när man beställer från t.ex. Forever21, utan man måste nog ringa till företaget/personen i fråga och be dem skriva eller sätta en lapp eller något på kartongen.

Det andra sättet är att beställa långsam frakt så det skeppas istället för flygs över, vilket gör att ditt paket kommer komma i en stor container med en massa andra paket = tullen kommer inte med lika stor sannolikhet titta på just ditt paket. Dessutom blir även själva frakten billigare, även om det kommer ta längre tid. Är inte säker på att något av det här funkar och garanterar eller rekommenderar det inte på något sätt, men det är i alla fall det jag har fått fram efter en lång tids googling :)

Nä, nu är det tillbaka till referaten som gäller. Tvåtimmarsprov imorgon. Plugg, plugg, plugg!

Update: Och såklart ett jättegrattis till sötaste Cassandra som fyller 15 idag!

Forever21

Image Hosted by ImageShack.us

Har länge varit sugen på att beställa från Forever21 - finns så himla snygga grejer och on top of that så är det ju sjukt billigt. Det enda problemet är ju då det här med frakt och tull. Hade tänkt att beställa för cirka hundra dollar, men när jag såg tilläggskostnaderna var jag inte riktigt lika sugen på att beställa längre. Skulle få betala frakt för 150:- och tull för 435:- (!), alltså 585:- kronor sammanlagt, vilket nästan är lika mycket som innehållet i paketets värde. Frakten i sig är ju inte så farlig, det är tullen som är otroligt dyr. Finns det något sätt att komma undan den? Funkar det här med att kryssa i "gift" när man beställer?

Vackert


Idag har jag och E suttit och kollat på film hela dagen. Slöa eller vad? Och trots att jag suttit still hela dagen somnade jag när jag kom hem (E skulle iväg vid femtiden och vara barnvakt) och vaknade för en dryg timme sen. Bra jobbat! Nu är jag alldels utomordentligt seg, och det är mycket, mycket tveksamt om jag orkar ta mig ut ikväll.

Hur som helst, det jag egentligen ville få fram i det här inlägget var Hermés höstkampanj. Är den inte helt underbar? Tycker att den är riktigt vacker och dessutom originell. Mariacarla Boscono står bakom det som måste kallas för mästerverk.


Nine to five (eller inte)

Idag har jag seriöst haft världens skönaste dag. Började egentligen 10:05 med Geografi, men eftersom att det var någon fotbollsmatch mellan vår skola och en annan så slapp vi den och fick gå och kolla på fotbollen istället. Efter det skulle vi haft samhällskunskap, men den var inställd. Alltså, jag gick cirka en halvtimme i skolan idag. Men det behövdes, är helt slut trots att jag egentligen inte har gjort så mycket den här veckan. Hoppas bara att jag inte håller på att bli sjuk - igen. Vad ska ni hitta på ikväll?

Live från Blog Awards



Även om man inte är på Veckorevyn Blog Awards med alla kändisbloggerskor kan man i alla fall låtsas. Man kan tydligen se live på galan! Videofunktionen hackar lite (i alla fall på min dator), men ljudet funkar perfekt. Rätt kul faktiskt :) Annars kan man ju alltid gå in hos Sigrid, som bloggar direkt från galan. Hitintills har tydligen Maria Ulmefors vunnit pris för bästa fotoblogg och Blondinbella för bästa bloggbusiness. Kul!

Update: Nu har de lagt upp vinnarna på veckorevyn.com! Är extra glad över att Maria Ulmefors och Bloggkommentatorerna vann - de är två av mina absoluta favoriter :)


Årets blogg: Kenza Zouiten

Bästa bloggbusiness: Blondinbella   
Kaxigast i bloggvärlden:
Hanna Fridén   
Bästa kändisblogg:
Carolina Gynninng    

Bästa sminkblogg: Makeupoholic    
Bästa veteran:
Englas Showroom   

Guldpennan: Bloggkommentatorerna

Bästa bloggform: Emmas Closet   

Bästa nykomling: Linda Rosing   

Bästa manliga modeblogg: Manolo       

Bästa foto: Maria Ulmefors   

Bästa fashionista: Style by Kling   

Bästa dagens outfit: Amanda Berg   

Mest originella: Nio till fem   

Bästa partyprinsessa: She city

Functional Lifestyle Award: Linda Skugge

Chai

Allt gick bra i nya skolan idag! Gillar hela min klass än så länge och det var verkligen superkul att få gå med M igen, precis som i grundskolan. Är dock hur trött som helst nu (sov bara fem och en halv timme i natt), så jag tänkte krascha i sängen med nyaste ELLE, lite Sex and the City och chaite (och apropå chaite, jag skulle inte säga nej till den här...) Ha en jättefin kväll!


Jag vill ha!

RAPTURE TRAVEL BRUSH SET

Är inte det här borstetet det sötaste ni någonsin sett? Ja, i bortsetsväg alltså. Det kommer från Smashbox julkollektion Rapture, som i övrigt faktiskt är lite tråkig (länk). Men borstsetet, borstsetet... Ge mig! Jag har förvisso redan ett borstset, men där råder det brist på både quiltning, sidenband och rosa skaft. Och jag vågar sätta en hel del på att de här borstarna håller bättre kvalitet än mina...

Förresten, är det bara jag eller är webblogg ovanligt segt idag?

Rosetter

Image Hosted by ImageShack.us

Well, den här lördagen har det inte blivit mycket gjort alls. Lite slöshopping med E på eftermiddagen (köpte den här finfina koftan i ullmix med rosettfickor från H&M) och om ett par minuter ska jag kila över till sist nämnda person och kolla lite Sex and the City och äta glass. Lugn lördagskväll, men det ska bli riktigt skönt faktiskt. Hoppas ni får en jättefin fortsatt kväll :)

Glamour-quizz


Image Hosted by ImageShack.us
Jag bestämde mig för att byta skola till slut, så nu har jag precis kommit hem efter att ha hämtat mina grejer i skåpet och lite papper från skolledningen. Kändes lite sorgligt att gå därifrån och veta att jag inte ska tillbaks dit något mer faktiskt, hoppas bara att jag valt rätt...

Hur som helst, under förmiddagen har jag underhållit mig med Glamour-quizz (länk), som är som frågesporter om ytligheter - typ höstmodet, skor och väskor. Rätt kul faktiskt, speciellt för en sucker för quizzes som mig! Har inte hunnit göra alla än, men jag fick i alla fall tjugotre poäng på höstmodetestet och tjugosex poäng på väsktestet ;) Vad fick ni?

Anxiety

Jag har trivts helt okej på mitt gymnasium sen jag började. Lärarna är okej och klassen är okej. Men jag har inte kunnat se mig själv gå där i tre år, det känns verkligen inte som min typ av skola. Igår eftermiddag fick jag reda på att jag kommit in på en av mina bästa kompisars skola. Hade ställt mig i kö dit för länge sen bara ifall att jag skulle vilja byta. Och nu när jag fått chansen vet jag verkligen inte hur jag vill göra. Det gymnasium jag går på nu är ett "fint" gymnasium, ett som anses bra och som har höga intagningspoäng. Min kompis gymnasium är inte alls ansett lika "fint" eller bra, men lokalerna är superfina och nyrenoverade, lärarna säger hon är bra och klassen likaså.

Men jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Man vet vad man har, men inte vad man får. Ska jag hoppas på att det blir bättre där, eller nöja mig med den skolan jag ändå trivs helt okej på? Ett dilemma med tillhörande ångest.
Nä, nu ska jag fundera vidare, måste ha bestämt mig inom en timme (!), behövde bara skriva av mig lite.


Today I'm wearing this

Dagens outfit är väl inte direkt något jag brukar skämma bort er med (underton av ironi, ja), men idag hann jag faktiskt komma ihåg att fota innan det blev allt för mörkt ute.
Image Hosted by ImageShack.us

Randig klänning med guldknappar: H&M Divided
Svart kappa: Vero Moda (köpt i en butik i mitt minicentrum som säljer Vero Moda, vet inte om den finns att köpa i vanliga butiker)
Strumpbyxor: Okänt ursprung, förmodligen H&M
Tygskor: H&M Barn
Tanfärgad väska: New York Portable Designs

Sofia Coppola designar för Louis Vuitton

Image Hosted by ImageShack.us

Sofia har tidigare medverkat i en reklamkampanj för Louis Vuitton tillsammans med sin far Francis Ford Coppola

Som tidigare nämnt så svämmar modevärlden över av samarbeten just nu. Senast i raden är favoriten och regissören Sofia Coppola som ska designa en rad väskor och skor för Louis Vuitton. Riktigt spännande säger jag! Tror det hela blir mycket bättre än Louis Vuittons senaste samarbete med Rei Kawakubo, som slutade lite... unikt (länk)

Fler bilder från Comme des Garçons för H&M

Image Hosted by ImageShack.us
Fler och fler bilder från Comme des Garçons kollektion för H&M läcker ut. Nu tror jag i och för sig inte att det hela spelar så stor roll längre, det var ju ändå någon gång i oktober alla bilder egentligen skulle släppas... Men själva kläderna då? Inte alls my cup of tea. Men jag får längta till nästa designersamarbete istället :) Vad tycker ni?

Kanelbullens dag

Image Hosted by ImageShack.us

Idag är det kanelbullens dag! Jag gillar verkligen såna här dagar, en bra ursäkt för att äta en massa onyttigt liksom. Men innan jag kanelbullsfrossar ska jag iväg till IKEA och köpa ny säng. Äntligen! Håller, som tidigare nämnt, på att göra om hela mitt rum, ska måla om och köpa nya möbler. Har lite problem med att komma på vilken färg jag ska ha på väggarna bara, funderar på Caffé Latte, men är inte riktigt säker. Förslag?

Där gick den sovmorgonen

Ibland blir man sur. Hade veckans enda sovmorgon idag (och det var en lång sådan, började tio över tolv) och jag hade verkligen sett fram emot att få sova riktigt länge för en gångs skull. Och så väcks man halv nio av en jävla borr som ska borra ner bergvärme hos våra grannar. Och let me tell you, det lät. Mycket.

Nu sitter jag i alla fall i skolan och skriver på något fördjupningsarbete om antiken och medeltiden. Roligare kan man ha, men jag gillar historia så det är faktiskt helt okej. Slutar hur som helst kvart i tre och då ska jag iväg och köpa en jättesöt kjol som fina E har lagt undan åt mig, och efter det blir det troligen middag med några tjejer från min gamla klass. En bra fredag med andra ord! Vad ska ni hitta på?


RSS 2.0