Prickigt!

Prickigt!
I sommar tror jag att jag vill ha en prickig bikini. Helst en röd, rosa eller svart med vita prickar på. Sött! Här är några prickiga bikinis som allihop finns att beställa på internet. Go webshoppar ;)

Längst till vänster; Plommonlila bikini med beiga prickar, 339:-, laredoute.se
Mitten; Trekantsbikini med halterneck; Blå med vita prickar/Brun med rosa prickar, 79:50:- / del, H&M
Längst till höger: Och om du har en extra tusenlapp; lyxbikini från Jean Paul Gaultier, brun med vita prickar. 225$ (ca 1599:-), Eluxury.com

Grattis J!

Eftersom att jag slutar efter lunch måndag, tisdag och onsdag (utvecklingssamtal) så hann jag med en sväng in till stan trots alla en miljard läxor. Letar fortfarande efter de perfekta, svarta stövlarna/ankelbootsen, men jag börjar inse att de aldrig kommer att dyka upp. Åkte in i sällskap med E, som var tvungen att åka hem och träna efter ett par timmar, så jag strosade omkring själv ett tag tills jag mötte upp med mamma som bjöd på middag och sällskap hem.
Image and video hosting by TinyPic
Idag fyller J 15 år, så grattis! Ringde för ett tag sen och hon var överlycklig, hade fått en resa till Tyskland för att se sitt älskade Tokio Hotel. Nu ska jag se på Grammisgalan (med Carina Berg som programledare, se bilden) och plugga engelska, och om jag hinner, kolla på SATC (klockan 00:05 på tv3 ikväll.)

Het helgdate med de rosa fleecebyxorna

Helgen har tillbringats med L som sov här inatt (hon bor typ en mil härifrån, så det blir jobbigt ifall hon måste åka hem med buss typ halv två på natten) Morgonen har ägnats åt att se klipp från The Ring på Youtube, äta chips (i L's fall) och vingummin (i mitt fall.) Och lite frukost därimellan. Nu har hon åkt hem, hon var tvungen att förbereda den muntliga redovisningen i engelska. Det måste jag också göra, men jag orkar seriöst inte. Sitter framför köksbordet i enormous t-shirt som räcker mig till knäna och jordgubbsglassrosa fleecebyxor. Aldrig har man varit hetare.

Nu ska jag äta lunch, sopa upp sockret som jag spillde ut under bordet och göra alla en miljon läxor. Puss!


M by Madonna

M by Madonna
En av de första bilderna från Madonnas kollektion för H&M, "M by Madonna". Skulle gissa att det kanske är den här som Madonna har på sig på bilden. Hoppas bara att det går bättre för henne och H&M i kombination nu än förra gången, den förra kollektionen blev ju ingen större hit. Den nya kollektionen kommer lanseras världen över i mars i år, ska bli spännande. En annan spännande celebrity/klädkedja-kombination just nu är ju Kate Moss för Topshop. Dock är jag lite skeptisk, jag menar, bara för att man klär sig bra behöver man ju inte designa snygga kläder, right? Men, förhoppningsvis får hon hjälp av en (eller flera) riktigt bra designers, och med hennes goda smak och deras hjälp tror jag att det kan bli hur bra som helst. Miss Moss kollektion kommer finnas tillgänglig på Topshop's hemsida och i butik i april i år.

Åh, jag kan inte vänta ;)

Update: Här kan du kolla på fler kläder från kollektionen, betygsatta av Olivia Svensson.

Förkylning, here I come!

Jag visste att det skulle hända. Hej förkylning, här är jag! Idag ska vi ha E's familj på middag. Tyvärr är E i Karlstad på friidrottstävlingar så jag hade tänkt hitta på något annat ikväll (jag menar, hur kul är det att typ leka med lego och spela Harry Potter 3 med min kära broder och hans kompis?) Men, så blev det inte, jag är helt otroligt jävla förkyld, halsen värker, näsan rinner och huvudet spränger. Så blev de med de kvällsplanerna. Fan. Det blir väl till att kolla på Let's Dance (hahaha, ironi) och äta fruktsallad med min kära familj plus gäster. Jippie.

En liten ljuspunkt på dagen iaf, mam ska bjuda mig på ansiktsbehandling + ögonfransfärgning om någon månad (typ för mina betyg eller något sådant, jag får ju inte pengar för mina MVG:n och VG:n som många andra får. Haha, får tjata till mig det.) Ska bli hur mysigt som helst :)

Prao

Nu har jag fixat prao till i vår! Känner mig duktig (;D) och det är riktigt, riktigt skönt att ha det överstökat. Så, två veckor på reklambyrå på Östermalm, here I come! Lite dumt att fixa prao på reklambyrå kanske, inte direkt det som jag vill jobba med i framtiden.. menmen, det kanske blir kul, vem vet?

I telefon;
Jag: "Vad kommer jag ha för arbetsuppgifter!?"
X: "Ja, det blir väl lite allt möjligt, kan vi inte hitta på något så har vi ju massor av datorer som du kan sitta och surfa på här"

Dessutom hade de världens sötaste hund där (enligt min kära moder, det är genom hennes kontakter som jag lyckats fixa platsen). Hahaha, snacka om slapp prao, hundpromenader och bloggande. Var praoade/ska ni praoa?

Mavalas Minilack

Ha! Mina favoritlack, minilacken från Mavala, fick bäst i test i Veckorevyns nagellackstest med motiveringen;

"Ett toppenlack i miniformat! Det är lättapplicerat och torkar snabbt. Och klarar galant fyra dagar utan minsta flaga. Priset är också bra - ett budgetfynd. Men det täcker inte helt första gången, så applicera två gånger."

Kunde inte ha sagt det bättre själv :) Ett stort plus tycker jag också är att det är så pass små flaskor (= lacken hinner inte torka innan man har använt upp dem, vilket alla stora niomilliliters burkar oftast gör.) Man får även en inblick i bloggprinsessan (Hotspot är fortfarande the queen of modebloggning) Sophies garderob. I like! Älskar att kolla i andras garderober. På tal om garderober förresten, min egen skulle behöva en storstädning. Har seriöst typ affischer på Witch på insidan av dörrarna (sen min fanatiska mellanstadietid) och glittriga strumpbyxor kvar från typ ettan. Haha, något säger mig att min garderob behöver rensas ;)

23/1-07

Kom nyss hem från Matilda där jag har pluggat och gjort läxor (var det i alla fall meningen att vi skulle göra, men det funkar ju liksom aldrig att göra läxor med kompisar, right?) och nu sitter jag och bloggar även fast jag har typ en miljon prov jag skulle behöva plugga till, en massa inlämningar som ska vara inlämnade snart plus en massa föredrag som ska förberedas. Och till råga på allt har jag glömt min kalender igen, men den här gången hemma hos Matilda, så nu har jag ingen aning om vad vi har för läxor tills imorgon (vet att vi har typ tolv sidor geografi, men vilka!?!) Arrgh! Jaja, jag får jobba som fan imorgon istället, inga kompisar, inget tv-tittande och inget bloggande förrän alla läxor är gjorda. Så får det bli!

Nu måste jag försöka hitta de rätta sidorna i geografiboken (får telefontrakassera mina kära vänner) och så ska jag läsa nya Veckorevyn som damp ner i brevlådan idag. Livet kan vara sämre :)

Hur har eran dag varit? Är ni lika överhopade med läxor, prov, inlämningar och föredrag som jag?
Tveka inte att beklaga er ;)

Mor Cosmetics

                                Mor Cosmetics
Mor Cosmetics är ett (för mig helt nytt) australienskt märke som startades av Diana Burmas och Dion Luretigh. De satsar på ljuvliga förpackningar och produkter av hög kvalitet, innehållande extrakt från blommor, frukter, nötter och örter. Dessa produkter ger mig starka habegär, skulle det inte kännas underbart att kunna hala upp en härligt rosa burk med Marshmallow Lip Delight ur väskan? Eller smörja in sig med ett godisluktande Marshmallow Body Butter efter duschen? Åh, märks det att jag är besatt? ;) Märket är inte helt otippat en favorit hos Australiens stora stjärnor, till exempel Kylie Minouge och Elle McPherson. Mor finns att köpa både på internet (till exempel svenska webshoppen Accessora) och på NK, både i Göteborg och Stockholm. Tipsa mig gärna om ni vet om några fler ställen som säljer Mor (favoriten C/O Stockholm säljer inte märket, det är det enda jag vet)

Vad tycker ni om Mor?

Dagens

Okej, den här måndagen var inte en helt ovanlig dag. Inte helt vanlig heller. Dagens pinsammaste ögonblick var lätt när L ringde och skällde ut Jack (trodde hon) för att han inte var hemma och kunde släppa in oss när vi stod och frös utanför dörren. Tyvärr knappade L in fel nummer och hade istället för Jack skällt ut en förvirrad turk (= Malin får skrattanfall och skrattar i tjugofem minuter.) Dagens mest oväntade var Niklas JL-tröja (i hård konkurrens med det oförberedda matteprovet vi hade sista lektionen.)

Nu måste jag göra läxor, har lagt alla på hög (dum som jag är) så nu har jag typ en miljon att göra färdigt.
Hur har eran dag varit?

Update:
Dagens mest katastrofala upptäckte jag nu, har glömt min rosa kalender i skolan, utan den så är jag död! Kommer inte ihåg vad vi hade för läxor eller någonting, har alltid förlitat mig på min kära lilla almanacka. Åhhh, jag blir så irriterad.

Sommar och sol?

Snö. Snö. Snö. När jag vaknade idag så snöade det, och har tydligen snöat hela natten. Så nu ligger det flera decimeter med snö överallt. Alla grannar har satt på sig fula joggingkläder och reklammössor (som om man inte får ha på sig fina mössor när man skottar!?) och är ute och skottar. Nu är det vinter! Men.. jag längtar ju efter sommaren. Att få springa runt i klänning, traska ner till stranden i flip-flops eller gå ut och gå halv två på natten (vilket iofs går nu också, men, inte alls lika mysigt.) Men, snö är bättre än slask i alla fall, och lite mysigt är det ju ;) Och jag som har tjatat om snön hela julen ska väl inte klaga.


Men visst skulle det väl vara härligt att springa runt i den här (som Hotspot tipsar om på Aftonbladet.se), den här (fast absolut inte i kleinblått och svart, gillar inte den färgkombinationen) och de här just nu?

Malin listar

Snor den från Evelina

?Vad heter du?
Malin :)
? Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Vet inte. Typ.. Malin? Jag vet inte, det finns så många fina namn!
? Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Jennie, Amanda
? Vilket stjärntecken är du? Skytt
? Vilken årgång är du? Nittonhundranittiotvå
? Vart bor du? Ungefär två mil utanför Stockholm
? Bott utomlands? Nej, men kommer förhoppningsvis någon gång.
? Flyttat antal gånger? Två gånger. När jag var två och fyra år.
? Vart skulle du vilja bo? Just nu, Sverige, i framtiden.. typ USA?
? Hur lång är du? 170 centimeter lång/kort (allting är relativt)
? Hur mycket väger du? Jag gillar inte att prata  om vikt, alla missbedömer mig alltid, men jag kan säga att min vikt ligger mellan 40 och 45 ;)
? Hårfärg och frisyr? Snedbena, snedlugg, långt, halvlockigt, blont
? Ögonfärg? Mörkblå, men villvillvill och har alltid velat ha gröna.
? Mest nöjd med? Ehm, typ håret? Eller jag vet inte.
? Skostorlek? 38-39. Vill ha små fötter, mina är så lååånga och smala.
? Glasögon? Nej, inte linser heller :)
? Har du några piercingar/tatueringar? Hade hål i öronen förut, men lät de växa igen. Dumma människa!
? Plånbok? Haha, ska vi inte prata om. Köpt på en Finlandsbåt. Svart med onämnbart motiv på.
? Tandborste? Grönblåvit från Pepsodent ;)
? Smycken? Olika, favoriten just nu är silverhalsbandet med hjärtberlock
? Solglasögon? Mörka, stora. Just the way I like it.
? Underkläder? Säger som Evelina, det varierar of course ;)
? Nagellack? Varierar mellan fransk manikyr, mörkrött, genomskinligt och ljusrosa. Besatt av mina naglar!
? Mp3? Har ingen och vill inte ha någon heller (haha, jag är udda)
? Mobil? Nokia 6230 (otroligt kvinnligt och ungdomligt, I know. Not.)

Snö! (igen)


Snö
I förrgår kväll bara vräkte snön ner, och till min förvåning låg den kvar tills igår också, och det snöade ännu mer. Och, tro det eller ej, snön ligger kvar idag också (om än den har smält lite.) Iiih! Årets första riktiga snö! Har inga speciella planer för dagen, får se om jag hittar på något eller om jag bara stannar hemma och gör saker som måste göras. Innan jag gör någonting måste jag i alla fall städa mitt som (som ser ut som ett bombnedslag - igen) och duscha. Skulle egentligen behöva städa och rensa ur min garderob också, men vi får se hur det blir med det.

     (Bilden är på gräsmattan imorse. Inklusive rävspår.)

L'oréal, Elvital och LdB

Idag blev det bara lite minishopping på Coop i ett rosa tema. Följa med hem fick; Ett balsam och ett schampo i Nutrigloss-serien från L'oréals märke Elvital (som får börja användas efter att mitt älskade Blonde Glam är slut. Snyft!) som min älskade vän L beskriver som det bästa schampot hon någonsin provat. Ja, till och med bättre än John Friedas Sheer Blonde) plus den söta, rosa deodoranten från LdB som fick bäst i test i Vecko-Revyns deodoranttest. Svårt att inte prova, speciellt när den bara kostar 30:-!
Image and video hosting by TinyPic
Update: Har använt Deodoranten ett tag nu, och jag måste säga att det är den bästa jag någonsin prövat. Luktar fräscht, lite väl mycket till en början kanske, men det försvinner efter några minuter. Den torkar in snabbt, kladdar inte, ger inga fläckar på kläderna och håller hur länge som helst. Har haft skitjobbigt styrkepass på gympan idag, och inte minsta lilla svettdroppe trängde fram. Och den ljusrosa förpackningen är icke att förglömma. Köp nu!

Birthday Girl

Igårkväll var det inget Sofis Mode på sjuan (som jag trott) utan något tråkigt inredningsprogram. Men jag var ju tvungen att ha någonting att äta min brownie till (;D), så jag bläddrade runt bland kanalerna och fastnade på ettan som visade en film som hette Birthday Girl. Det skulle jag inte ha gjort.

Image and video hosting by TinyPic

Birthday Girl
var helt enkelt den sämsta, tråkigaste, plattaste, meningslösaste, konstigaste och (faktiskt) minst förutsägbara film jag någonsin sett. Den konstiga historien om en brittisk man som beställde en rysk kvinna på postorder varvades med osannolika händelser, oförståeliga vändningar och ett fullkomligt orealistiskt slut. Ska inte avslöja handlingen för mycket ifall någon trots mina varningar (den här filmen är ett big nono, det säger jag bara) skulle få för sig att se filmen, men så mycket kan jag säga att det var en och en halv timmes dåligt tidsfördriv. Inte ens vackra Nicole Kidman kunde rädda upp filmen. Usch!

Vilken är den absolut sämsta filmen du har sett?

Att köpa!

Image and video hosting by TinyPic

Min eftermiddag och kväll

Skola, skola, skola. Nu har det börjat komma igång på riktigt. Sitter just nu och skriver på recensionen av Jane Eyre, något som jag skjutit upp i flera dagar nu. När jag skrivit färdigt första utkastet måste jag läsa NO-läxan, göra matteläxan, förebereda en engelska redovisning, renskriva en uppsats (in english of course) samt börja på en ny. Sedan blir det Sofis Mode, hembakade brownies och vaniljte. Mm!

Bridget Jones Dagbok

Efter lite strul med prenumerationen på Veckorevyn som jag fick i födelsedagspresent så har jag nu äntligen fått den första tidningen skickad till mig (i ett kuvert, eftersom att det var en mycket försenad nummer 2.) Finns inget bättre än att hitta en tidning i brevlådan, eller hur? Men, till saken, läste en notis i tidningen om att den tredje boken om Bridget Jones just nu hålls på att skrivas, och att Working Title redan har köpt rättigheterna för filmen. Iiih! Jag älskar Bridget Jones, både böckerna och filmerna, mysig, halvrolig och lättsmält läsning och "tittning".  Bridget kommer såklart att spelas av Renee Zellweger, som i mitt tycke är helt perfekt som  vår allas favoritsingel Bridget Jones!


Image and video hosting by TinyPic
Filmen kommer utspela sig omkring tio år framåt, räknat från bok nummer två givetvis.

Vardagsmysterier

Heter det ett rädd lejon eller en rädd lejon? Båda blir ju fel? Det blir ju ett rädt lejon om det ska låta bra. Det här diskuterades ivrigt på lunchen i skolan idag, ingen kunde komma på det "rätta" svaret och alla blev lika frustrerade. Någon därute som vet?

Loreal Volume Shocking

Har växlat mellan mascaror så himla länge, har provat allt från L'oréal till Kanebo och Lancôme. Men aldrig hittat någon jag är riktigt, riktigt nöjd med. Just nu har jag Lash Architect från L'oréal, den är helt okej, lite för kletig kanske, och man får inte speciellt mycket längd och volym med den, bara om man applicerar väldigt noggrant. Tycker också att det kommer upp alldeles för mycket mascara när man tar upp borsten, man måste skrapa av den för att inte få klumpar i fransarna. Men, nu till huvudsaken - L'oréal Volume Shocking. Har velat prova den länge eftersom att den fått så himla mycket positiva reaktioner, till exempel från Evelina. Har som sagt funderat på att köpa den länge, men nu har jag bestämt mig, efter att Lash Architect har blivit gammal (om typ ett par månader, slänger alltid mina mascaror efter fyra-fem månader) så ska jag köpa den här. Är det någon mer än Evelina som provat den? Är den bra? Dålig? Något jag har tänkt på är att man måste vara otroligt noga när man applicerar det svarta, om det vita syns så måste det ju se väldigt.. otrevligt ut.

Image and video hosting by TinyPic

Men, som sagt, åsikter om Loreal Volume Shocking? Bra, dålig eller underbar? Jag vill veta :D

Halvdöd

Jag. Är. Trött. M och jag somnade runt fyra efter två dvd-filmer, ett dåligt tv-program och popcorn, godis och fyra glas vatten. Eftersom att jag skulle på förhandsvisning av en film på förmiddagen (halv tolv) så var jag tvungen att gå upp halv tio, för att sedan bli hämtad för att åka till el bio. Efter det blev det restaurangbesök och ett par timmars shopping. Resultat: Halvdöd Malin.

Ikväll har jag lovat mig själv att lägga mig i tid. Jag ska inte somna halv två och vakna halvdöd på morgonen igen. Nej, ikväll ska jag somna senast halv tolv. Stark karaktär och mycket ryggrad är det som gäller i framtiden. Period.


Planer för kvällen

M ringde nyss och frågade om jag ville komma hem till henne om ett par timmar, hennes familj var inte hemma och hon tyckte att det var trist att vara själv. Varken hon eller jag har lust att gå ut, så det blir väl en mysig hemmakväll (haha, låter som någon slags kontaktannons det här; 53-årig man, gillar långa promenader och mysiga hemmakvällar) plus övernattning. Så, den här relativt tråkiga dagen slutar med något (förhoppningsvis) bra! Vad ska ni göra ikväll?

Asos

När Linda i en kommentar till föregående inlägg frågade om frakten på grejer från Asos hit till Sverige kom jag att tänka på att jag inte besökt sidan på väldigt länge, och det var så jag halkade in där. Jag älskar Asos grejer, även om det ibland är regelrätta kopior. Till exempel det här hypade halsbandet från Kenneth Jay Lane. Såklart att man ser vilket halsband som är kopia och vilket som är äkta, men ändå. I stort sett hela Asos sortiment är ju egentligen kopior på dyrare kläder, skor och accessoarer. När det kommer till själva KJL-halsbandet så måste jag säga att kopian var riktigt ful. Jaja, åter till mina begär. Halsband. En masse. Kanske det söta halsbandet med Tinkerbell på (silver eller guld? Nja, båda är ju fina, men i vår är det ju silver som gäller), eller kanske det här. Nej, om man skulle ta och beställa något. Åh gud, ge mig fri och villkorslös Asosshopping. Tack.
Asos.com

Jag har tråkigt

Idag är en sådan där ovanlig dag då man bara känner att allting är så himla, otroligt trist. Jag har verkligen ingen lust eller ork till att hitta på något kul, men jag har heller ingen lust att sitta hemma hela dagen. Vad göra? Jag skulle kunna sitta och läsa bloggar, kolla på tv och läsa Jane Eyre (är på sidan 241 av 542. Gosh vad jag kommer vara glad när den där boken är utläst så att jag kan börja på något roligare) hela dagen eller så skulle jag kunna hitta på något roligt med någon av mina kompisar. Kanske ringa någon och föreslå en (shopping)runda på stan? Eller vad som helst. Men jag har ingen lust. Alls. Usch, det här blev ett lika tråkigt inlägg som min dag (förmodligen) kommer vara. Hoppas ni får en bra lördag iaf. Vad ska ni hitta på?

Snö!

Blev så glad imorse när jag vaknade och märkte att det hade snöat, även om det bara var knappt en centimeter. Hoppas att det ligger kvar ett tag nu - eller bättre upp, ännu mer snö!

Torsdagar är min värsta skoldag, börjar nio och slutar fyra och har nästan bara outhärdligt trista lektioner. Usch! Men nu är jag hemma i alla fall och tänkte bara ta det lungt hela kvällen, typ kolla lite på TV, fortsätta läsa Jane Eyre, fixa naglarna (fila, polera och måla på nytt lack) och lite sådana saker. Men först - få min dagliga dos av bloggläsning. Och mat förstås.

Sofi Fahrman

Brukar kika på aftonbladet.se:s modesida då och då, och har precis som många andra lagt märke till att Sofi alltid har exakt samma ansiktsuttryck och pose på alla bilder, både på hemsidan och på omslaget till Klick. Det var till och med någon som mejlade till SvD och frågade om bilden på Sofi var ungefär som en "klippdocka"Sofi Fahrman, alltså att de fotade outfits och sedan satte på det på bilden på Sofi. Svaret blev nej, men visst är det lätt att tro att det skulle kunna vara så? Har också för mig att Jenny skrev ett inlägg för ett tag sen om fröken Fahrmans oklanderliga, men oföränderliga pose. Blev därför lite chockad när jag kollade och till min stora förvåning såg Sofi UTAN handen i midjan, sitt felfria leende och sin uppmärksammade mittbena. Nej, här ser vi henne i snedbena, snedlugg och händerna på klänningen. Chockerande ;)

Favoritbloggar

Jag älskar att läsa andras bloggar, och tänkte därför tipsa er nu om mina favoriter! Gör gärna samma sak ni med, kanske jag hittar någon ny bra blogg att läsa. Jag har katigoriserat bloggarna för att det ska bli lättare att hitta. Uppdaterar då och då, så ni kan ju kika ibland för att se om det dykt upp något nytt.

Mode/Beauty
Sigrid
- Söt blogg med personliga inlägg. Tycker oftast inte om modebloggar med för mycket inlägg som inte handlar om mode, men i fröken Krajewskis blogg funkar det fantastiskt bra. Gör hela bloggen mer lättillgänglig och rolig att läsa. Plus i kanten för mycket uppdateringar och bilder.

Hotspot - Vem kan ha missat Hotspot, drottningen av modebloggning? Med fantastiskt fina collage, snygga outfits och trendrapporter har hon erövrat hela bloggvärldens hjärta. Älskar att hon också nu börjat publicera lite mer allvarliga inlägg (eller som hon själv skriver: "med en ytterst ironisk underton men med ett par allvarligt menade funderingar") Karolina skriver också en del om mode på aftonbladets hemsida, definitivt läsvärt det också. Min absoluta favorit bland alla modebloggar!

Lipgloss Bitch - Det här var en av de första bloggarna jag läste när jag började blogga så smått för något år sedan. Helena bjuder på ganska korta inlägg (även fast det nu på senare tid blivit en del längre också), innehållande tester, tips och beautyprodukter. Me like!

Ebba von Sydow - Såklart att Ebbas blogg måste få en plats här! En lovely blandning av storys från Ebbas everyday life, trendrapporter, mejlsvar, filmtips, outfits, tidningsomslag och mycket mer, allt skrivet på ett bra och roligt sätt. Klicka på länken och låt bloggen och Ebba tala för sig själva. Missa inte!

Sophies Fashion - Helt nyupptäckt blogg för mig, men jag gillar den redan skarpt. Snygga modebilder och inköp varvas med outfits och modefakta. I like! Allt är dessutom skrivet på ett enkelt med svueränt språk. Ett plus för många bilder och täta uppdateringar. Missa heller inte Sophie i VR (nr 3 2007). Både blogg och artikel är verkligen läsvärda!

Vardagsbetraktelser/Humor

Hedgehog in a Storm - Jag tycker att bloggar som inte inriktat sig på något speciellt lätt kan bli tråkiga och intetsägande - men det blir inte Hedgehog-Saras. Med liv och entusiasm driver hon bloggen som tar upp allt från Marc Jacobs-skor, Gucciväskor och Chloé-väskor till allvarliga funderingar om mobbning, sorg och död. Och därimellan en skvätt hundbilder och hockeyinlägg. Innehållet i inläggen måste jag säga varierar, ibland kan det vara hur bra som helst, och ibland bara lite mindre.. bra. Men, läsvärd trots allt, det finns några riktiga guldkorn som man inte får missa!

Tjuvlyssnat - Hysteriskt rolig blogg som baseras på roliga uttalanden som tjuvlyssnats "crew" snappar upp under tunnelbane- och bussresor. Ofta cyniska rubriker (jag älskar cynism, ironi och sarkasm) som passar oerhört bra med uttalandena. Läs, och se själva!

Jenny, Lizette, Linda, Evelina, Amelie, CassandraMalin och Fanny, era bloggar läser jag också dagligen och ni är allihopa mina favoriter. Men eftersom att de flesta som läser min blogg också läser era så beskriver jag de inte närmare än såhär; En rolig, bra och söt blandning av mode, beauty och vardagsbetraktelser. Känner ofta igen mig och tycker alltid det är lika kul när ni skrivit ett nytt inlägg :) Det sammanfattar er allihop. Keep up the good work!

Tipsa mig som sagt gärna om era favoritbloggar, alltid kul med något nytt att läsa!

Skolan

Kom hem från skolan för ett tag sedan, andra skoldagen på året. Känns helt okej faktiskt, vi har nästan inga läxor, väldigt lugna lektioner med lite jobb och så var det ju såklart kul att träffa allihop igen (kliché, jag vet, men det är verkligen sant) Plus att vi har en ny spanskalärare, Pedro, som tycker att Shakira är sexig. Han gillar Hips Don't Lie. Han är cirka 60 år. Han skiljer sig lite från resten av våra lärare om man säger så. Eller han och min dansande SO-lärare kanske har något gemensamt.

Ikväll ska jag och J hitta på något tillsammans, men det blir inte förrän runt sex-sju. Så tills dess ska jag läsa lite bloggar, äta mat och läsa Jane Eyre som min svenskalärare tyckte att jag skulle läsa. Hm. Ingen Gossip Girl direkt. Eller någon av mina andra älskade chicklitts. Varför kan man inte få som uppgift att läsa såna böcker i skolan istället? Jane Eyre liksom? Blä. Kanske börjar på den någon annan dag istället.


Rent

Såg Rent igår, andra gången gillt eftersom att förra gången jag skulle gå så var (nästan) alla i ensemblen sjuka (likamed inställd föreställning.) Igår var bara två personer sjuka, Linda Bengtzing och någon mer. Lite besviken över Linda blev jag allt, även om jag inte gillar henne så överdrivet mycket så var hon ändå den mest kända personen som skulle spela i musikalen. Men ersättaren Olivia Knyba var fantastiskt duktig, så det funkade ändå. Tyckte hon liknade Jennifer Love Hewitt litegrann (inte på bildlänken, där liknar hon mer Patricia Arquette som Allison Dubois), men det kanske bara var på långt håll.

Sångarna var otroligt bra, dock hörde man inte vad de sjöng ibland, vilket gjorde det svårt att följa med i den (nästan obefintliga) handlingen. Jag ska inte avslöja för mycket hur den slutade och så, om någon som läser det här kanske ska se den, men jag kan säga att jag tycker att det var en helt okej musikal, jag har inte så mycket att jämföra med ioförsig, har aldrig varit på musikal förut, men jag skulle gissa att det finns så mycket bättre musikaler än Rent. Och så mycket sämre.

Idag ska jag bädda rent i min säng, städa mitt rum, (som ser ut som en katastrof sen L var här igår, haha) duscha och kanske ringa E om jag hinner. Och så måste jag ringa J också och kolla om vi ska gå på gudstjänst i övermorgon (sen har jag bara sju kvar ;D.)
Vad ska ni göra idag?


Att göra stan med E

The Holiday. En helt okej feelgoodfilm. Inte mer än så. Visst, den var mysig och gullig och så, men så himla amerikanskt förutsägbar. En fin romantisk komedi som var precis som alla andra romantiska komedier. Inget speciellt, lite händelselös, men ändå gullig :) Det är mitt betyg.

Efter filmen jag jag och E och fönstershoppade lite, träffade L ett tag och fick sedan skjuts hem av mamma som precis skulle åka från jobbet. Så himla skönt att slippa trängas med alla på tunnelbanan och bussen ;) Runt sex brukar det vara som värst, usch.

Imorgon ska jag se på Rent, musikalen med Linda Bengtzing ni vet. Fick biljetter i födelsedagspresent, men när vi skulle gå och kolla var föreställningen inställd. Alla i ensemblen hade fått vinterkräksjuka. Hm. Får se hur det blir med musikal, har aldrig varit på någon och är inte överförtjust i Linda direkt, så vi får väl se vad jag tycker ;) Någon som sett den?

The Holiday & Victoria's Secret Fashion Show

Imorgon ska jag på bio med E om allt går som planerat. The Holiday hade vi tänkt att se och sedan gå på stan. Mysigt! Är det någon som sett The Holiday btw? Vad tyckte ni om den isåfall? Värd att se? Eller någon annan sevärd film som går just nu? Tell me!

Ikväll är det inget inplanerat förutom Victoria's Secret Fashion Show (är det repris?) på tv3 klockan 22:00.
Inte missa! 

                                                 

         Victoria's Secret Fashion Show

Utmaning!

vad använder du för schampoo? Redken Blonde Glam

vad använder du för läppglans? Victoria's Secret Beauty Rush

vad använder du för bodylotion? Ahava Mineral Body Lotion

vad använder du för parfym? DKNY Be Delicious

vad använder du för foundation? L'Oréal Infallible Makeup

vad använder du för hårsspray? L'Oréal Studio Line Volume Max

vad använder du för mousse? L'Oréal Studio Line Volume Max

Tog den här listan från Mimmi, och nu utmanar jag alla beautyjunkies därute! Vad använder DU för beautyprodukter? Skriv gärna en kommentar om du antagit utmaningen, är nyfiken på hur era listor ser ut.


Nyårsafton!


Jag måste säga att min nyårsafton blev riktigt lyckad, trots att det inte hände så mycket så var det jättemysigt och jag och J hade hur kul som helst. Här är lite bilder från våra pyromanorgier (okej, jag vet att jag suger på att fotografera fyrverkerier.) Hoppas att ni alla hade det lika bra som jag hade det :) Vad gjorde ni? Dying to know..!

RSS 2.0