Slippa tull


Har sjukt mycket plugg nu sista veckan innan lovet, så det är därför det inte har blivit så överdrivet mycket blogginlägg från min sida.
Skulle bara tala om att jag hittat ett par sätt som gör att man troligen slipper tullen när man beställer saker från USA (eller andra länder utanför EU.) Ett sätt är att få företaget att skriva gift på paketet, vilket tydligen ska göra att tullen inte kommer titta på det. Tror dock inte att det räcker med att kryssa i giftrutan när man beställer från t.ex. Forever21, utan man måste nog ringa till företaget/personen i fråga och be dem skriva eller sätta en lapp eller något på kartongen.

Det andra sättet är att beställa långsam frakt så det skeppas istället för flygs över, vilket gör att ditt paket kommer komma i en stor container med en massa andra paket = tullen kommer inte med lika stor sannolikhet titta på just ditt paket. Dessutom blir även själva frakten billigare, även om det kommer ta längre tid. Är inte säker på att något av det här funkar och garanterar eller rekommenderar det inte på något sätt, men det är i alla fall det jag har fått fram efter en lång tids googling :)

Nä, nu är det tillbaka till referaten som gäller. Tvåtimmarsprov imorgon. Plugg, plugg, plugg!

Update: Och såklart ett jättegrattis till sötaste Cassandra som fyller 15 idag!

Kommentarer
Cassandra

Tack fina du :) Undrar om något av det där fungerar... Man kan prova ringa till forever21 alla fall :D



kram

2008-10-21 @ 20:44:24
URL: http://unikacassandra.blogg.se/
Malin

Svar: Tack så mkt, ja.. sjukt mycket läxor innan lovet, men efter lovet har vi typ ngn special vecka så då har vi inga lektioner.. känns helt okey liksom :) Hoppas din vecka går bra, kram!

2008-10-22 @ 21:21:33
URL: http://baramaalin.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din blogg eller hemsida:

Kommentar:

Trackback