Malin Testar: Essie Nail Polish

Image Hosted by ImageShack.us

Produkt: Essie Nail Polish i den rosa nyansen Chastity.
Färg: Okej, känns lite trist att börja här, men jag skulle säga att det är här som Essies lack faller. Färgen Chastity såg perfekt ut i flaskan - sött ljusrosa tänkte jag. Men icke. Efter två lager så hade mina naglar en rosalila färg, typ ljus fuschia, vilken i och för sig inte var så fult, men det var ju inte vad jag ville ha. Och definitivt inte vad jag hade väntat mig. Har googlat runt lite och hittat en del recensioner på Essies lack, och de allra flesta säger samma sak - färgen ser helt annorlunda ut på naglarna än i flaskan.
Hållbarhet: När det gäller hållbarhet vågar jag nog påstå att Essie är överlägset alla andra lack, det är i alla fall det bästa jag provat. Målade två lager och överlack en gång, och sen höll det utan att försvinna det allra minsta i åtta-nio dagar! De flesta lack brukar man behöva måla på överlack var och varannan dag, och ändå ser de trötta ut efter ett par dagar, men Essie var nästan som Duracellkaninen, lacket som bara höll och höll och höll ;) Full pott till Essie här!
Konsistens: Finns inte så mycket att säga, tycker att den var precis lagom. Inte för rinnig och inte för tjock. Bra!
Pris: 110:- kostade flaskan, men det vågar jag säga att det är värt. Essie är överlägset bättre än till exempel L´orèals lack som är i samma prisklass - fast L´orèals flaskor har betydligt mindre innehåll.
Torktid: Också här är Essielacken överlägsna andra lack. Jag är van vid att få sitta och blåsa på naglarna i tjugo minuter innan de är någorlunda torra, men bara någon minut efter jag målat på Essielacket så var det torrt! Ett enormt plus när det gäller lack, i alla fall enligt mig.
Övrigt: Ja, vad ska man säga. Det enda som jag har att klaga på (förutom färgen) är flaskans storlek. Visst, det är bra om man verkligen gillar färgen, men jag skulle gärna se att Essie började sälja femmillilitersflaskor också. Bra om man vill prova på någon ny färg (Essie har ju verkligen ett enormt nyansutbud), eller vill prova om man tycker att lacket är värt pengarna innan man köper en stor flaska.
Betyg: Image Hosted by ImageShack.useller Image Hosted by ImageShack.us
Svårt, svårt, svårt. Det här med färgen drar ju definitivt ner lacket till fyra M av fem, köper man en tjugofemmillilitersflaska med nagellack vill man ju liksom vara säker på färgen. Men om man hittar den perfekta färgen är Essielacken absolut värda fem M av fem.. Så, betyget blir lite delat.

Kommentarer
J

det låter som att jag ska testa essies lack :) annars brukar jag köra på mavala som också håller otroligt länge!

2007-09-29 @ 16:47:11
URL: http://memorial.bloggspace.se
Linda

Vill också testa lacket! Men det var ju lite tråkigt det där med färgen..
Take care! :D

2007-09-29 @ 19:09:35
URL: http://xxlindaxx.webblogg.se
Malin

J: Ja, gör det, hoppas du inte känner dig lurad av mig sen bara om du inte gillar det ;) Mavalas brukar också hålla rätt länge faktiskt, men jag kan säga att Essie är bättre :) Prova lacket på nageln innan du köper det bara, de där färgkartorna funkar inte direkt heller..
Linda: Du borde göra det, så bra! :D Ja, speciellt när man köpt en så stor flaska :/ Men jag ska ge bort mitt lack till en kompis som älskade det, jag fick ju ett par jeans av henne, då kan hon få ett lack av mig ;) Detsamma! :D

2007-09-30 @ 09:37:21
URL: http://www.mln.webblogg.se
amelie

du, det måste jag faktiskt hålla med om! jag har tre essielack och inget av de har samma färg som i flasken. vilket är grymt synd :/ ha det så bra!

2007-10-09 @ 17:52:47
URL: http://ohmygosh.webblogg.se
Malin

Eller hur, så trist :/ Hade det blivit samma färg på naglarna som i flaskan hade Essie varit det är det ju inte riktigt så.. Och färgen som är det viktigaste :/ Vilka färger har du? Detsamma! :)

2007-10-14 @ 21:06:02
URL: http://www.mln.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din blogg eller hemsida:

Kommentar:

Trackback