Pink Ribbon

Oktober är en rosa månad, det är nämligen nu bröstcancerforskningen uppmärksammas som allra mest. I förrgår började det Lars Wallin-designade rosa bandet säljas, och med det även en hel del annat. Det trevligaste sättet att bidra till bröstcancerforskningen är kanske ändå att köpa smink. För jo, även sminkmärkena gör sitt i kampen mot bröstcancer och lanserar ofta speciella Pink Ribbon-produkter. Här är tre exempel på märken som har gjort just det:

Image Hosted by ImageShack.us

Essie
: Släpper en rosa förpackning med ett ljusrosa minilack (som heter Pink Ribbon. Såklart) plus en miniversion av deras omtyckta Crystal File. 179:- går det hela på, och då går en del av vinsten till The Libby Ross Foundation som jobbar med stödprogram för kvinnor med bröstcancer samt förebyggande hjälp som till exempel forskning. Blir nog inget köp för mig, även om jag gärna vill prova filen. Den verkar ju så bra!

Smashbox: Lanserar en ny variant av deras Fusion Soft Lights, en produkt som kan användas som både rouge och highlighter. Vad är då det nya med just den här? Jo, färgkombinationen; Bright Cool Pink, Shimmery Peachy Pink, Golden Pink, Light Berry Pink och Soft Pale Pink. Med highlightern/rouget följer även en rosa "Face and Body Brush" med. En del av inkomsten doneras till National Breast Cancer Coalition Fund.

Estée Lauder: Såklart favoriten hittills! För hur kan man motstå en kollektion som går i rosa och guld? Skulle inte säga nej till något av det, men det som lockar mest är tuben med läppglans i nyansen Pink Ribbon Pink, och bronzern som är förpackad i en guldig förpackning och prydd med rosa stenar av något slag. Med bronzern följer även en guldig och rosa borste. Glosset i hård förpackning är i nyansen Evelyn Pink, läppstiftet i Elizabeth Pink, och sist och troligen minst så kan man köpa en Pink Ribbon-brosch som beskrivs som "A sparkling way to show your support."

Och det är inte bara sminkmärkena som släpper speciella Rosa Bandet-kollektioner, nej, Lindex gör det också. Skinnkjolar och stickade mössor är exempel på vad som ingår i sortimentet. Emma Wiklund frontar. Såklart. Hm, känns som om ordet pink blir starkt överrepresenterat här.

Kommentarer
Linda

Vad bra!! Istället för att bara ha ett band kan man köpa smink som man använder och bidra!
Take care! :D

2007-10-04 @ 15:37:33
URL: http://xxlindaxx.webblogg.se
Malin

Ja, mycket roligare :D Synd bara att jag varken sett Essies eller Estée Lauders Pink Ribbon-produkter här i Sverige :/ Detsamma! :D

2007-10-08 @ 08:24:38
URL: http://www.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din blogg eller hemsida:

Kommentar:

Trackback